Το νόημα της πραγματικής αγάπης μέσα από τη θυσία του “Ευτυχισμένου πρίγκιπα”

Η μελαγχολική "απόχρωση" των γιορτών

Το διαχρονικό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ “Ο Ευτυχισμένος πρίγκιπας παρουσίασε χθες το απόγευμα στο Θέατρο “Απόλλων” ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρουσσών.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε σε μικρούς και μεγάλους η τρυφερή και συνάμα θλιβερή ιστορία ενός καλόψυχου και φιλάνθρωπου πρίγκιπα, που μέσα από τη θυσία του μεταδίδει το μήνυμα της πραγματικής αγάπης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της δυστυχίας στον κόσμο. Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη νοσταλγική πλευρά των εορτών πίσω από τα πολύχρωμα φωτάκια και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να παραδειγματιστεί μέσα από τις περιπέτειες ενός ανθρώπου, που αν και γαλαζοαίματος συμπονούσε τους φτωχούς συμπολίτες τους, προσφέροντάς τους απλόχερα ό,τι πολυτιμότερο, την αγάπη.

Μετά το τέλος της παράστασης, ο Άγιος Βασίλης ο οποίος είχε προσγειωθεί με το έλκηθρό του στο φουαγέ του θεάτρου μοίρασε με τη βοήθεια των ξωτικών του δώρα στους μικρούς θεατές που έσπευσαν να τον δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν συνολικά 450 δώρα, τα οποία προσέφεραν αφιλοκερδώς στους δύο Συλλόγους τοπικές επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και η ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου. “Μέσα από τις αξίες του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αγάπης, με τις οποίες θα πρέπει πορευόμαστε στη ζωή, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα για τα παιδιά μας”, δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο Βαγγέλης Τομαής.

Εξίσου γιορτινή ήταν η ατμόσφαιρα και στον πεζόδρομο της Σύρου, όπου παιδιά των χορευτικών ομάδων του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων τραγούδησαν περίπου είκοσι παραδοσιακά κάλαντα, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες της Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια ακολούθησε το παραδοσιακό παιχνίδι “Ψάρεμα” το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς φίλους του Λυκείου να “ψαρέψουν” από ένα δωράκι.

Ετικέτες: