Φεστιβάλ Τήνου

Από τα νερά του Αιγαίου... στο αφιέρωμα για την Ι. Ντάνκαν

Με μία συναυλία από τον Νίκο Πορτοκάλογλου και ένα αφιέρωμα στην Ισιδώρα Ντάνκαν συνεχίζει την πολιτιστική διαδρομή του το Φεστιβάλ Τήνου απόψε και μεθαύριο στο θέατρο “Κούμαρος” και στα Λουτρά αντίστοιχα.

“Λιμάνια ξένα”

Πρώτος σταθμός αυτών των ημερών αποτελεί η αποψινή συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στις 21.00 το βράδυ στο θέατρο “Κούμαρος”.

Από του Αιγαίου Τα Νερά... ως το Θάλασσα Μου Σκοτεινή, o Νίκος Πορτοκάλογλου μας ταξιδεύει με τα γνωστά, προσωπικά του τραγούδια κι αυτά της νέας του δισκογραφικής δουλειά σε «Λιμάνια Ξένα», όπου μεταγράφει σε ένα δικό του σημερινό ήχο τα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά τραγούδια που αγαπάει. Μαζί του θα είναι μία νέα μπάντα ταλαντούχων μουσικών, οι «Φτερωτές Κιθάρες» τον συνοδεύουν και δίνουν πνοή στο νέο υλικό αλλά και στα δικά του προσωπικά γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

Όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν με ΚΤΕΛ σημειώνεται πως αναχωρεί λεωφορείο μία ώρα νωρίτερα.

Στη μνήμη της Ισιδώρας Ντάνκαν

Δύο ημέρες μετά, στα Λουτρά στις 21.00 το βράδυ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στην Ισιδώρα Ντάνκαν, την κορυφαία προσωπικότητα στον αιώνα της, που περιλαμβάνει χορούς που δημιούργησε και χόρεψε η ίδια Ιέρεια, Air Gai/Air Lento από την Ιφιγένεια του Γκλουκ, Βαλς του Μπραμς, «Αβε Μαρία», «Ροδοπέταλα» μαζί με δικές της χορογραφίες εμπνευσμένες από το χορό της Ισιδώρας Ντάνκαν. Επί σκηνής χορεύει Σάντρα Βούλγαρη.