Το “m/s Flora III” παρέσυρε το συριανό κοινό στα μαγικά κύματα του έρωτα

“Εγώ θα πάρω καπετάνιο, θα παντρευτώ ταξιδευτή...”

Συνταξιδιώτες της θεότρελης Μπέμπας, του ερωτοχτυπημένου Τζώνυ και του πληρώματος του “m/s Flora III” έγιναν όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση με την υπογραφή της ηθοποιού Αλίνας Κοτσοβούλου, που “απέπλευσε” το βράδυ του Σαββάτου από το “λιμάνι” του Θεάτρου Απόλλων.

Με φόντο αληθινές ιστορίες και υπαρκτά ερωτικά γράμματα, η ρομαντική ιστορία της Συριανής Μπέμπας, η οποία σάλπαρε με το πλοίο “m/s Flora III” για να ξεφύγει από την ανιαρή πραγματικότητά της, χωρίς καν να υποψιαστεί ότι θα πέσει στον έρωτα του Υποπλοίαρχου Μιχαήλ- Μάκη, κατάφερε να παρασύρει το κοινό στη “φουρτούνα” του έρωτα.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία...αγάπης

Όταν το 1960 ο Τζώνυ έγραφε στην Μπέμπα “Θέλω να μάθει όλος ο κόσμος πόσο πολύ σε λατρεύω” δεν φανταζόταν πως 50 χρόνια μετά, το όνειρό του θα γινόταν πραγματικότητα. Σήμερα, ο Τζώνυ συνεχίζει να διαλαλεί άλλοτε γραπτά, άλλοτε προφορικά και άλλοτε τραγουδιστά την αγάπη του στην μπριόζα Μπέμπα, η οποία όμως δεν έχει καταλήξει σε ποιο λιμάνι επιθυμεί να ρίξει άγκυρα.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε στο Badminton Loft, η παράσταση της Αλίνας Κοτσοβούλου, βασισμένη στην ιστορία αγάπης που έζησε η αδερφή της γιαγιάς της, Μπέμπα – γεννηθείσα στη Σύρο πριν από 90 χρόνια- παρουσιάστηκε στη Σύρο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι θεατές παρακολούθησαν ένα ρομαντικό μουσικό ταξίδι γεμάτο κωμικές παρεξηγήσεις και ντυμένο με jazz διασκευές από Irving Berlin, Cole Porter μέχρι Τσιτσάνη και Σουγιούλ, που τους μετέφεραν έστω και για λίγο στα μαγικά κύματα του έρωτα.

Στην παράσταση έπαιξαν και τραγούδησαν η Αλίνα Κοτσουβούλου, ο Τάσος Αλατζάς, η Λουκία Παλαιολόγου (πιάνο) και Γιάννης Προμπονάς (ηλεκτρικό κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι). Η επιμέλεια κίνησης και οι χορογραφίες ανήκαν στον Φώτη Διαμαντόπουλο και τα σκηνικά στον Σέργιο Κοτσόβουλο.

“Η αποδοχή του κοινού είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή”

Σε δηλώσεις της στην “Κοινή Γνώμη” η δημιουργός της παράστασης εμφανίστηκε συγκινημένη από τη θερμή ανταπόκριση του κοινού το οποίο όχι μόνο γέλασε με την ψυχή του, αλλά συμμετείχε ενεργά με το τραγούδι και το θερμό χειροκρότημά του. “Παρά την αρχική αγωνία μου, είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Ο κόσμος πέρασε καλά και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή της προσπάθειάς μας”, τόνισε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ιστορία της θείας Μπέμπας είναι μία από τις πολλές ιστορίες της οικογένειάς της, οι οποίες αποτελούν πηγή έμπνευσης για την ίδια. “Δεν ξέρω αν ο ρομαντισμός έχει χαθεί, είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον. Ωστόσο, καμιά φορά βλέπουμε τα πράγματα πιο ιδανικά και απόσταση, αλλά σίγουρα έχουμε ανάγκη από λίγη νοσταλγία και αθωότητα”, επεσήμανε.

Όπως τόνισε, πρόθεση τόσο της ίδιας, όσο και των συνεργατών της είναι να παρουσιάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τις δουλειές τους στη Σύρο, η οποία κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά της.

Ετικέτες: