Πλούσια δραστηριότητα και επερχόμενες δράσεις για την Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Άνοιξε «φτερά» η βιβλιοθήκη

Στην κατεύθυνση της περεταίρω βελτιστοποίησης της σημαντικής της λειτουργίας, προσανατολίζεται η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με την ενίσχυση, τόσο του προσωπικού, όσο και των ορών λειτουργίας.

Παρά το γεγονός, ότι με την διάδοση της χρήσης του ίντερνετ και την εύκολα προσβάσιμη πληροφορία, σε όλο και μικρότερες ηλικίες, οι δανειστικές βιβλιοθήκες περνούν τη δική τους κρίση, η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αποδεικνύει, ότι όχι μόνο δεν καταθέτει τα όπλα, αλλά αντίθετα σημειώνει σημαντικά βήματα, προς την εξέλιξη και βελτίωσή της, έτσι ώστε να βρίσκεται στη διάθεση κάθε παιδιού – αλλά και κάθε ενήλικα – μία πηγή, όπου είναι συγκεντρωμένη μία μεγάλη ποικιλία βιβλίων, προορισμένων για τα παιδιά και τις ανάγκες τους.

Πιο συγκεκριμένα, με την συνδρομή της μίας επιπλέον υπαλλήλου, η οποία έχει τοποθετηθεί στην Παιδική Βιβλιοθήκη, περίπου από την αρχή του νέου έτους, θα υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια, για καλύτερη οργάνωση στον τρόπο λειτουργίας και διάθεσης βιβλίων, ενώ πλέον, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα αρκετών Συριανών πολιτών, η Βιβλιοθήκη λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή Τετάρτες και Πέμπτες, αντί για μία ημέρα την εβδομάδα, που λειτουργούσε μέχρι πρότινος.

Την Παιδική Βιβλιοθήκη επισκέπτονται σε συνεχή βάση, μικρότεροι και μεγαλύτεροι μαθητές των σχολείων της Σύρου, με πιο πρόσφατη επίσκεψη, αυτή, που πραγματοποίησαν την 1η Μαρτίου οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο «ποδαρικό», για την άνοιξη, κρατώντας αυτοσχέδια χελιδόνια και τραγουδώντας το τραγούδι της Άνοιξης. Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Έκθεση “Χαρτί και καλαμάρι”, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Παράλληλα, οι δράσεις της Παιδικής Βιβλιοθήκης εμπλουτίζονται με την κατάρτιση θεματικού κύκλου, ο οποίος θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου και θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, όπου μαθητές διαφορετικών εθνικοτήτων, θα παρουσιάσουν ιστορίες και παραμύθια από τον τόπο τους. Αξίζει να σημειωθεί, πως η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης.

Επιπλέον, στις 19 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση του δημοφιλούς παιδικού βιβλίου «Ο Λου και ο Λι στο νησί της τελειότητας», με την παρουσία της συγγραφέως, κ. Μαρίας Ζαβάκου.

Αν και οι ενέργειες των υπευθύνων κινούνται στην κατεύθυνση του εμπλουτισμού των δράσεων και του εκσυγχρονισμού του τρόπου λειτουργίας της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Δήμου, η «επιβίωση» των πολυσήμαντων και σπουδαίων υπηρεσιών, που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους, εξαρτάται άμεσα, από το κατά πόσο αυτές «αγκαλιάζονται» από την τοπική κοινωνία.

Αισίως, η επισκεψιμότητα της Παιδικής Βιβλιοθήκης δείχνει να έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με αρκετή κίνηση, τόσο σε δανεισμούς βιβλίων, όσο και στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, που διαθέτει.