5 ιστορίες γυναικείας δύναμης από την ομάδα "ΠαραμυθιάΖΩ"

Δυνατές γυναίκες, έντονες συγκινήσεις

Πέντε ιστορίες γυναικείας δύναμης από την Ινδία, την Κίνα, την Ελλάδα και άλλους λαούς του κόσμου παρουσίασαν, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης, τα μέλη της ομάδας ΠαραμυθιάΖΩ, γιορτάζοντας για μία ακόμη χρονιά την εαρινή ισημερία με μία μοναδική βραδιά.

Οι μεγάλοι φίλοι της ομάδας συγκεντρώθηκαν στην Πινακοθήκη Κυκλάδων για να ακούσουν πέντε ξεχωριστά παραμύθια. Το καθένα από αυτά παρουσιάστηκε με διαφορετικό τρόπο ακρόασης: με παραδοσιακή ζωντανή μουσική, με ευρωπαϊκή ζωντανή μουσική, με σιωπή μουσικής, με προπαρασκευασμένη μουσική και με έμφαση στην εικόνα.

Ένα εξ’ αυτών περιλαμβάνεται την ανέκδοτη συλλογή καταγραφής παραμυθιών που έκανε ο Τήνιου Γεωργίου Δώριζα, το οποίο εμπιστεύτηκε στην ομάδα ο Νίκος Απέργης.

Τη βραδιά άνοιξε με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια από τμήμα της χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου με τη συνοδεία των μουσικών Απόστολου Μάρη (βιολί), Αθανασίας Μπόλια (λαούτο) και των μαθητευόμενων μουσικών Ελένης Μιχαλοπούλου και Κατερίνας Παυλάκου (κανονάκια).

Συνεργασίες εξέλιξης

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικές αυτές οι δυο συνεργασίες, γιατί αφενός είμαστε υπέρ των συμπράξεων μεταξύ ανθρώπων που έχουν κοινούς παρονομαστές και αφετέρου, γιατί ως σχετικά νέα ομάδα, που δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια, αυτό μας ενθαρρύνει και δημιουργεί νέους δρόμους και προοπτικές για το παραμύθι, αφού θέλουμε να δείξουμε στο κοινό μας το όφελος που μπορούμε να έχουμε όλοι από τα παραμύθια», δήλωσε στην Κοινή Γνώμη η εμπνεύστρια και «ψυχή» της ομάδας, Γεωργία Ματσούκα.

Χρόνο με το χρόνο η ομάδα εξελίσσεται, δουλεύει διαρκώς και μέσα από μελέτη και εργαστήρια τα μέλη βελτιώνονται. Σημειώνεται επίσης, ότι πέρα από τις παραστάσεις της, η Ομάδα δίνει και ραντεβού με τους φίλους της και ραδιοφωνικά. Οι ακροατές του Empneusi 107 FM έχουν τη δυνατότητα κάθε βράδυ στις 20:00 και το επόμενο πρωί σε επανάληψη να απολαύσουν ένα παραμύθι.