Ζωγράφισε την αφίσα των παιδικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Φανταστικές Κυκλάδες

Μορφές και σύμβολα, άλλα γνωστά και συνηθισμένα κι άλλα πρωτότυπα και γεμάτα φαντασία θα αποκτήσουν οι αγαπημένες μας Κυκλάδες μέσα από το νέο παιδικό διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Τη δυνατότητα να φιλοτεχνήσουν την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου για το έτος 2016-2017 έχουν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι μικροί φίλοι του, ηλικίας 6-12 ετών. Θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι οι Φανταστικές Κυκλάδες.

Τα νησιά μας αποκτούν προσωπικότητα

Ανοίγοντας τους δημιουργικούς ορίζοντές τους και επιλέγοντας τα χρώματα και τα υλικά που τους αρέσουν, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν ένα νησί του νομού όπως το φαντάζονται: με πρόσωπα, σαν ζώα ή πουλιά. Μέσα από τους έργα τους, θα έρθουν πιο κοντά στη φυσιογνωμία του κάθε τόπου και θα θέσουν στο κοινό το ερώτημα «Είναι οι Κυκλάδες ή μήπως κρύβουν μυστικά;

Τα παιδιά που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να επιλέξουν ένα νησί, να κατεβάσουν τον χάρτη από την ιστοσελίδα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και να το εκτυπώσουν το σχέδιο σε Α4. Έπειτα, θα χρωματίσουν – ζωγραφίσουν το νησί, όπως ακριβώς τους αρέσει και θα αποστείλουν το έργο και τη διαθέσιμη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά. Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως Πέμπτη την 30 Ιουνίου 2016 στη διεύθυνση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης.

Οδηγίες συμμετοχής

Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολλάζ και ό,τι άλλο υλικό θέλουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας συμμετοχής και η τοποθέτηση του ονόματος του παιδιού πάνω στο έργο του. Οι νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου τον Ιουλίου 2016.

Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο χάρτη των Κυκλάδων από τις ζωγραφιές των παιδιών με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των Παιδικών Προγραμμάτων (ή κάποιο άλλον χώρο.

Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές για τις ανάγκες του μουσείου.