Οι θαλάσσιοι φίλοι του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου μίλησαν στα παιδιά για το μήνυμα της ομαδικότητας

Ο βυθός έσπασε, η παρέα έδεσε

Την Ερμιόνη τη γοργόνα, τον Τάσο τον ψαρά, την Τέτα τη χελώνα, την Κίτσα την τσούχτρα, τη Μιμίκα τον ερωδιό, τον Φοίβο το δελφίνι, την Τζέλα, την κυρία καβουρίνα αλλά και ένα “ψάρι” με σκοτεινά ένστικτα συνάντησαν το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα “Κων. Τουλούπης” οι μικροί φίλοι του Ομίλου Φουσκωτού & Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου.

Ο υποβρύχιος κόσμος της θεατρικής ομάδας του Ομίλου, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πέρυσι σε Σύρο και Δονούσα, βγήκε και πάλι στο “φως”, μεταφέροντας αυτή τη φορά το κοινό στην πλατεία του βυθού, εκεί όπου διαδραματίζεται η νέα ιστορία των ηρώων.

Οι αγαπημένοι χαρακτήρες των παιδιών που αναδεικνύουν μέσα από τις περιπέτειές τους την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και του θαλάσσιου πλούτου, που πολλοί δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει επέστρεψαν για να διαδώσουν το μήνυμα της ομαδικότητας και να απαντήσουν σε μία σειρά εύλογων ερωτημάτων.

Επιτυχημένη “μαγιά”

Ένας σπασμένος καθρέφτης μπορεί να απειλήσει την ηρεμία μίας αγαπημένης παρέας; Τα πλάσματα του βυθού έχουν φύλακα άγγελο; Υπάρχει αντίδοτο για ψυχές, που τρέφονται με το ίδιο τους το δηλητήριο; Η συλλογικότητα είναι το «κλειδί» για να σπάσει η γρουσουζιά;

Μετά την εξαφάνιση του Φώτη, που πριν από έναν χρόνο αναστάτωσε στεριά και βυθό, οι ήρωες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το δίλημμα “καλύτερα μόνος ή όλοι μαζί μπορούμε”;

Λίγη αδεξιότητα, μπόλικη αρνητική ενέργεια και ένα “κρακ” έφεραν τα πάνω κάτω στην μέχρι πρότινος ήρεμη γειτονιά του βυθού, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η υπεύθυνη της Εν.Το.Πο.Σύρο σε συνεργασία με τα μέλη του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου.

Σημειώνεται ότι η παράσταση “Έσπασε ο βυθός. Κρακ” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Κουφονήσι, στο πλαίσιο της 2ης αποστολής του Ομίλου. Μετά την αγάπη, τις αγκαλιές αλλά και το θερμό χειροκρότημα των μικρών θεατών στο απομακρυσμένο νησί των Κυκλάδων, οι συντελεστές είχαν τη χαρά να αφηγηθούν τη νέα τους ιστορία και στα παιδιά της Σύρου.

Τα καλύτερα έρχονται

Με ένα μεγαλύτερο σκηνικό, αλλά και ανεβασμένη διάθεση, η Αγνή Θαλασσινού, η Χριστίνα Πρίντεζη, η Σούλα Βασάλου, η Σίσσυ Καπλανάρα, η Ράνια Κρητικού, η Μαριάννα Γαδ, ο Βαγγέλης Μαυρίκος και η Μαριλία Βαρθαλίτου, κέρδισαν για μία ακόμη φορά τους φίλους τους, με το μπρίο, τους αυτοσχεδιασμούς και τις σπινθηροβόλες ατάκες τους.

Τόσο οι γνώριμοι χαρακτήρες, όσο και τα νέα πρόσωπα που προστέθηκαν στην παρέα του βυθού, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού και φωτογραφήθηκαν με τους ένθερμους θαυμαστές τους, με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν δριμύτεροι και την επόμενη χρονιά.