Δωρεάν προσκλήσεις για το Akropoditi DanceFest 2016

Η «Κοινή Γνώμη» σας στέλνει χοροθέατρο

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μοναδικές παραστάσεις χοροθεάτρου, που περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα του Akropoditi DanceFest 2016, θα έχουν δύο τυχεροί αναγνώστες της «Κοινής Γνώμης».

Το Κέντρο Χορού σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί προσφέρει μία πρόσκληση για τις παραστάσεις «Trajectory: A Tragedy of a Victory» και «WAKE» που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο των ακροποδητί την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016.

Ένας ακόμη τυχερός θα εξασφαλίσει πρόσκληση για την παράσταση «R.I.P. Romeos Ioulietta Panta» την Κυριακή 17 Ιουλίου και ώρα 21:30, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Από σήμερα Δευτέρα 4/7 και μέχρι την Παρασκευή 8/7 στις 15:00, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο mail της «Κοινής Γνώμης»: info@koinignomi.gr με την ένδειξη «Akropoditi DanceFest 2016». Στο περιεχόμενου του μηνύματος, θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) του αναγνώστη και θα διευκρινίζεται ο τίτλος της παράστασης που επιθυμεί να παρακολουθήσει.  

Η κλήρωση και η ενημέρωση των δύο νικητών θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Χορού Ακροποδητί. 

Στοιχεία παραστάσεων

«Trajectory: A Tragedy of a Victory»: 

Με αφορμή το δοκίμιο του George Steiner "Δέκα (πιθανοί) λόγοι για τη μελαγχολία της σκέψης", η ομάδα επιχειρεί να ερευνήσει κινητικά τη λειτουργία της σκέψης και να παρουσιάσει το κωμικοτραγικό του ανθρώπινου νου. Πρόκειται για ένα ντουέτο το οποίο αποτελεί ένα σύστημα που λειτουργεί ως όλον, δε χωρίζεται ποτέ και έχει μια αέναη, κυκλική και σπειροειδή κίνηση, πάντα με την ίδια φορά. 

Σύλληψη / Χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα 

Ερμηνεύουν οι: Κάντυ Καρρά, Χαρά Κότσαλη.

WAKE από СоюЗ / Ομάδα Χορού Soyuz

Στην έναρξη της διαδραστικής παράστασης σε χορογραφία της Όλγας Σπυράκη, βρίσκεται στο έδαφος ένας χάρτης του πλανήτη μας με κομμάτια από την Χάρτα του Ρήγα. Οι θεατές ακούν για περίπου 10 λεπτά ηχητικό υλικό το οποίο σχετίζεται με γεγονότα διεθνή της τελευταίας 10ετίας που εκφράζουν την επανα - χαρτογράφηση που συμβαίνει στον πλανήτη - με πολέμους, μεταναστεύσεις, μαζικές μετακομίσεις κόσμου από τις πόλεις στην επαρχία λόγω κρίσης, αύξησης αστέγων αλλά και περιβαλλοντολογικών. Όσο ακούει αυτό το ηχητικό σύνολο ειδήσεων, ο θεατής μπορεί να πάρει μελάνι που βρίσκεται στο πλάι του Χάρτη και με το μελάνι αυτό να γεμίσει με ό,τι ίχνη θέλει τον χάρτη. Στη συνέχεια η χορεύτρια Στέλλα Σπύρου βγαίνει στη σκηνή και χορεύει σε σχέση με τα ίχνη που έχουν αφήσει οι θεατές.

R.I.P. Romeos Ioulietta Panta

Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας στροβιλίζεται στον χώρο και στον χρόνο και γίνεται το οδοιπορικό δύο νέων στη σύγχρονη, θορυβώδη πόλη. Το κείμενο του Δημήτρη Κουρούμπαλη μιλάει για πόλεμο, μιλάει για μέλλον, μιλάει για νέους χωρίς αγάπη και χωρίς πάθος. Παίζουν η Κατερίνα Λούρα και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.