Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε για 10η χρονιά το Hermoupolis Indie Rock Festival

«Ο πήχης ανεβαίνει»

Κατακλύστηκε το θέατρο Ευανθία Καΐρη στα Λαζαρέττα της Ερμούπολης, από τους επισκέπτες του 10ου Indie Rock Festival, οι οποίοι… “ρόκαραν” μέχρι τελικής πτώσεως, μαζί με τα συγκροτήματα, που τίμησαν και φέτος το εναλλακτικό φεστιβάλ της Σύρου.

Στο εορταστικό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ροκ της Ερμούπολης, συμμετείχε η παλαιότερη ενεργή Prog Metal ελληνική μπάντα, Fortress Under Siege, ενώ μαζί τους ξεσήκωσαν το κοινό οι νεοεμφανιζόμενοι progsters, Risabov, οι μελωδικοί hard rockers, Neon Nights και το garage/blues/psych συγκρότημα, The Mirrors.

Στο line up, βρέθηκαν δύο αθηναϊκά, αλλά και δύο Συριανά συγκροτήματα, ενώ ακολούθησε μεγάλο after show party, στο χώρο της λέσχης του Chopper Riders Club Syros, όπου γιορτάστηκαν τα 10 χρόνια του φεστιβάλ.

Ο κύριος υπεύθυνος διοργάνωσης του φεστιβάλ, κ. Χρήστος Παπαδάκης, μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε, πως «είμαι πολύ ευχαριστημένος και με την φετινή διοργάνωση. Το φεστιβάλ, στα 10 χρόνια ζωής του, έχει ως βάση μια σταθερή δυναμική από πλευράς προσέλευσης κόσμου, η οποία αυξάνεται, καθώς κάθε χρόνο βλέπω και νέες “φάτσες” να εμφανίζονται».

Όπως τόνισε, «πέρα από την προσέλευση, ο πήχης ανεβαίνει και στην ποιότητα των σχημάτων που συμμετέχουν, τόσο από τα ντόπια σχήματα όσο και από αυτά που ταξιδεύουν ως εδώ για να παίξουν. Σημειώνω ότι τα εκτός Σύρου σχήματα τις περισσότερες φορές πλέον είναι ενήμερα για το φεστιβάλ και ζητούν τα ίδια να συμμετέχουν και αυτό, από μόνο του, λέει πολλά».

Μιλώντας για το επίπεδο των συγκροτημάτων που συμμετέχουν, ο κ. Παπαδάκης σημείωσε, πως «υπάρχει και μια αισθητική τοποθέτηση που θέλω να περάσω με την διοργάνωση: Ότι το rock είναι μουσική με ποιότητα και ουσία και μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε μουσικές που είναι άμεσα συνυφασμένες με την ταυτότητα του νησιού και που καλώς προβάλλονται και από τις υπόλοιπες πολιτιστικές διοργανώσεις».

Δεδομένου, ότι από φέτος το φεστιβάλ έγινε μονοήμερο, σε αντίθεση με τις διήμερες εκδηλώσεις, που περιελάμβανε μέχρι πέρσι, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, επεσήμανε, πως αυτό οφείλεται στην κατανομή των χρηματοδοτήσεων, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, τον οποίο ωστόσο ευχαρίστησε για την πολύχρονη στήριξή του στο φεστιβάλ, κατανοώντας την οικονομική στενότητα των εποχών.

Παρ’ όλα αυτά υπογράμμισε, ότι «με μεγάλη χαρά θα έτρεχα μια διοργάνωση που θα κρατούσε δύο ή τρεις ημέρες όπως παλιότερα, κάτι που πιστεύω ότι θα ξαναγίνει στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση προσπαθώ με τα εκάστοτε διαθέσιμα χρήματα να δώσω στον κόσμο ότι καλύτερο, ακόμα και αν χρειάζεται να αναλαμβάνω και από την τσέπη μου κάποια έξοδα», υπογραμμίζοντας τη σημασία του φεστιβάλ, ιδιαίτερα για τα συριανά μουσικά σχήματα».

Τέλος, όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδάκης, «η Σύρος είναι έτοιμη -ειδικά από πλευράς τεχνικού εξοπλισμού- και μια μεγαλύτερη rock διοργάνωση. Πολλές επαρχιακές πόλεις πλέον φιλοξενούν ονόματα του παγκόσμιου rock χάρτη. Εν μέρει έχει γίνει και εδώ στο παρελθόν κάτι τέτοιο στα πλαίσια του φεστιβάλ και σίγουρα μπορεί να ξαναγίνει στο μέλλον ακόμα καλύτερα και με ακόμα μεγαλύτερα ονόματα».

Ετικέτες: