Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων: Διεκδικεί αλλά δεν επαναπαύεται

Επιμονή και προσήλωση στους στόχους του

Η δημιουργία ενός ξεχωριστού πολιτιστικού χώρου στην πευκόφυτη, βραχώδη και αναξιοποίητη μέχρι σήμερα πλαγιά στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης αποτέλεσε το σημαντικότερο έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων για το 2016.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, ο πρόεδρος κ. Νίκος Κοντιζάς αναφέρθηκε εκτενώς στην αναδιαμόρφωση του μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένου δημοτικού χώρου, ο οποίος είναι έτοιμος να φιλοξενήσει το επόμενο καλοκαίρι πλήθος εκδηλώσεων, καθιστώντας τα Χρούσσα πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών της Σύρου.

Όπως τόνισε, το έργο υλοποιήθηκε χάρη στις επίμονες και επίπονες προσπάθειες των μελών του Συλλόγου, οι οποίοι θυσίασαν τον ελεύθερο χρόνο τους και προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Σημείωσε μάλιστα πως για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ο Σύλλογος διέθεσε σχεδόν όλο το σύνολο των εσόδων του, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς από κάποιους με την εκτίμηση ότι ο δήμος είναι εκείνος που όφειλε να αναλάβει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντιζάς υποστήριξε πως «σίγουρα ο Δήμος έχει υποχρέωση να κάνει έργα αλλά και οι σύλλογοι πρέπει να βοηθούν σε αυτόν τον τομέα». Αρχή την οποία πρεσβεύει ο Σύλλογος, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει πολλά και σημαντικά έργα για την αναβάθμιση της περιοχής (φωτισμοί, μπασκέτες, παγκάκια, αλεξικέραυνα) χάρη στη συνετή διαχείριση του ταμείου του.

Παράδειγμα συμμετοχής και εθελοντισμού

Υπογράμμισε μάλιστα πως η δημιουργία ενός υπαίθριου πολιτιστικού χώρου στα Χρούσσα ήταν επιτακτική ανάγκη για τον Σύλλογο,  ο οποίος χρόνια αναζητούσε μία μόνιμη «στέγη» για τις εκδηλώσεις του. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τον Δήμο και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Μάριο Βουτσίνο για τη διάθεση υλικών στο Σύλλογο. «Έχουμε φτιάξει το 90% του χώρου. Έχει μείνει ένα μικρό κομμάτι για το οποίο χρειαζόμαστε τη βοήθεια του χώρου, ώστε να είμαστε έτοιμοι πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Φωτεινό παράδειγμα προς όλους τους φορείς» χαρακτήρισε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και κάτοικος της περιοχής, Γιώργος Μαραγκός σημειώνοντας πως τα μέλη του αποδεικνύουν με το έργο τους ότι η συμμετοχή, η ομόνοια και ο εθελοντισμός μπορούν να επιτύχουν σημαντικά πράγματα. «Με πενιχρά πολλές φορές οικονομικά μέσα, αλλά με περίσσεια αγάπης και ενδιαφέρον για το χωριό και το νησί ο σύλλογος παρουσιάζει μία αξιόλογη δράση, που αγκαλιάζεται από το σύνολο της κοινωνίας» υπογράμμισε. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Μάριος Βουτσίνος, αναφερόμενος στην εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο.

Σημειώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας τόσο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων, όσο και της Τοπικής Κοινότητας Χρούσσων.