Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Eye's Walk Digital Festival

1ο Workshop 3D & Projection Mapping στη Σύρο

  • Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:54

Το Eye’s Walk Digital Festival επιστρέφει στην Ερμούπολη και αποκαλύπτει τα μυστικά του Video Installation Art μέσα από ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

1ο Workshop // 3D Projection & Video Mapping

[Μάρτιος, Απρίλιος 2017]

Θεματικές Ενότητες

  • “ProjectionMapping: Θεωρία & Πρακτική”

4& 5 Μαρτίου: 12-4 μ.μ& 10-2 μ.μ αντίστοιχα

  • “Video Art Installation μετηχρήση Smartphones”

1& 2 Απριλίου: 12-4 μ.μ& 10-2 μ.μ αντίστοιχα

Εισηγητές

ΣπύροςΚουδουνάς [Vjbell]: 3D & Video Artist / Digitribe Media House

ΑλίκηΑρναούτη: Video Artist / Master of Arts

 

Στόχοι Προγράμματος

• Η μετάδοση της πρακτικής κυρίως γνώσης και της χρήσης των νέων τεχνολογιών έτσι ώστε ο κάθε συμμετέχων να εξοικειωθεί με την εφαρμογή της σε ποικίλα περιβάλλοντα [εσωτερικά και εξωτερικά]. Ο στόχος είναι η άμεση εξοικείωση του συμμετέχοντα με πρακτικές όπως το videomapping, 3dinstallation, augmentedreality που θα ενισχύσουν την τόλμη και τον πειραματισμό του σε πεδία που μέχρι τώρα φαίνονταν «κλειστά» και μόνο για τους «ειδικούς».

Δημιουργία μιας κοινότητας ανοιχτού πειραματισμού και αλληλεπίδρασης καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος μεταξύ συμμετεχόντων και εκπαιδευτών. Οι εκπαιδευτές θα καθοδηγούν και θα εξοικειώνουν τους συμμετέχοντες σε πρακτικά θέματα γύρω από το videomapping. Θα μοιράζονται μαζί τους «τα μυστικά», αυτά που οι ίδιοι ως καλλιτέχνες και εφαρμοστές έχουν καταχτήσει.

Το πρόγραμμα θα καλύψει όλες τις σημαντικές θεματικές με κύρια έμφαση στην Πρακτική γνώση που αφορούν στο video installation art.

Ενδιαφερόμαστε για την προώθηση της τέχνης του VideoInstallation προς κάθε ενδιαφερόμενο. Είναι καλοδεχούμενοι: Καλλιτέχνες, Αρχιτέκτονες, Προγραμματιστές, Διαφημιστές, Eventorganizer αλλά και οποιοσδήποτε έχει ένα προσωπικό ενδιαφέρον. Η γνώση του videomapping έχει εφαρμογή σε όλα τα κομμάτια της επιστήμης, της τέχνης και της τεχνικής

 

Διαδικαστικά

Τόπος:Eρμούπολη [οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω email για την ακριβή διεύθυνση]

Διάρκεια: Μάρτιος και Απρίλιος 2017. Συνολικά θα γίνουν 4 συναντήσεις.

Κόστος για ένα διήμερο workshop: 80 ευρώ.

Κόστος για το τετραήμερο: 160 ευρώ.

Υποτροφίες: Δίνονται πέντε [5] υποτροφίες με μειωμένο κόστος. Παρακαλούμε  επικοινωνήστε στο info@eyeswalk.gr.

Διαμονή: Για τους συμμετέχοντες εκτός Σύρου είναι δυνατή η εξεύρεση οικονομικών λύσεων διαμονής

Εγγραφή: Για να κλείσετε θέση στείλτε τη Δήλωση Συμμετοχής με email στη διεύθυνση info@eyeswalk.grμαζί με αποδεικτικό κατάθεσης Εγγραφής 50 ευρώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν. Στείλτε την αίτησή σας στο info@eyeswalk.gr μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Τραπεζικός Λογαριασμός:

Eθνική Τράπεζα: IBAN: GR47011046900000152292. Δικαιούχος: ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠCinesthesia

*Η εξόφληση της συμμετοχής θα πρέπει να γίνει πριν την έναρξη του Workshop.

 

Εισηγητές και θεματικές του Workshop

1. ΣπύροςΚουδουνάς: ArtDirector& 3dartistστηνεταιρείαDigitribemediahouse. Projectionmappings για Adidas,Nike, Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών, Fiat, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έχει δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχει βραβευτεί για έργα του σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  • “ProjectionMapping: Θεωρία & Πρακτική”

4&5 Μαρτίου: 12-4 μ.μ& 10-2 μ.μ αντίστοιχα

Σκοπός:

Όλα τα μυστικά του ProjectionMapping, αυτά που ο καλλιτέχνης  έχει μάθει με τη δική του ενασχόληση , τη συνεργασία του με μεγάλες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού και τη συμμετοχή του στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ξεδιπλώνονται μπροστά σας [3d projection, animation, mega video, video mapping].

Πράξη:

«Ζωντανό» Video Mapping πάνω σε νεοκλασικά της Ερμούπολης

Επιθυμητέςγνώσεις: Βασικέςγνώσεις editing /montage & 3d modeling/animation

2. Αλίκη Αρναούτη: Video artist, Σκηνογράφος, Ενδυματολόγος, Φωτογράφος. Master of Arts in Scenography/ Central School of Speech and Drama/University of London.

  • “Video Art Installation μετηχρήση Smartphones”:

1 & 2 Απριλίου: 12-4 μ.μ& 10-2 μ.μ αντίστοιχα

Σκοπός:

Η γνωριμία και εξοικείωση με την έννοια του VideoArtInstallation στο Δημόσιο Χώρο, με την χρήση εφαρμογών Επαυξημένης Πραγματικότητας (AugmentedReality) μέσω της χρήσης smartphone (Android ή iOS).Tο μέσο προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στον δημιουργό αλλά και στο κοινό/θεατή, στην επικοινωνία και στην πρόσβαση καθώς μπορεί εύκολα, χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος και με μειωμένο τον κίνδυνο της φθοράς να χρησιμοποιηθεί στον δημόσιο χώρο, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τον.

Πράξη:

  • Ατομική Εργασία

Δημιουργία VideoArtInstallations στον δημόσιο χώρο της περιοχής με σκοπό την ανάδειξη κατά τόπους ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής.

  • Ομαδική Εργασία

Δημιουργία σε ομάδες videoartinstallations στον δημόσιο χώρο της περιοχής, οι οποίες videoartinstallations να παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη αφήγηση.

Ανάρτηση και των δύο εργασιών στο επίσημο site του Eye’sWalkDigital με προαιρετική αναφορά των συμμετεχόντων/ δημιουργών.

Επιθυμητές προϋποθέσεις: Κατοχή smartphone

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook page: www.facebook.com/eyeswalk

E-mail: info@eyeswalk.gr

 

Μια πρωτοβουλία του Eye’s Walk Digital festival

Art in Public space is a live experience

Ετικέτες: