Μεγάλη περιοδική διακυκλαδική έκθεση της Εφορείας Αρχιοτήτων Κυκλάδων

Vanity: ιστορίες Κοσμημάτων από τις Κυκλάδες

  • Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 3 Αυγ. 2016 - 7:34

Την πρώτη μεγάλη περιοδική διακυκλαδική έκθεση, με τίτλο: Vanity. Ιστορίες Κοσμημάτων από τις Κυκλάδες εγκαινιάζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

 Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά κοσμήματα από τις Κυκλάδες, σε μια ιστορική γραμμή που εκτείνεται σε βάθος 7 χιλιετιών. Από τα νεολιθικά κοσμήματα της 6ης χιλιετίας π.Χ. έως τη δεκαετία του 1970, η ιστορία τους ανιχνεύεται μέσα από 230 εκθέματα που προέρχονται από 19 διαφορετικά Κυκλαδονήσια: Αμοργό, Άνδρο, Δεσποτικό, Δήλο, Θήρα, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρήνεια, Σάλιαγκο, Σίφνο, Σύρο, Σχοινούσα και Τήνο.

 Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με συνδιοργανωτές την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τον Δήμο Μυκόνου, θα γίνουν την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 20:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου.

 Η Vanity έχει σχεδιασθεί να είναι εκτός από περιοδική και περιοδεύουσα. Αφού κλείσει τον ετήσιο κύκλο της στη Μύκονο, θα ταξιδέψει και στα μουσεία των άλλων Κυκλαδίτικων νησιών. Ως ενέργεια, εντάσσεται στον ευρύτερο προγραμματισμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων να ανακαινίσει κτηριολογικά τα κυκλαδίτικα μουσεία και να ανανεώσει τις εκθέσεις τους, οι οποίες περιέχουν κορυφαία δείγματα της ελληνικής τέχνης και αρχαιολογίας.