Συνεχίζεται το αφιέρωμα σε Μπέργκμαν και Γούντυ Άλλεν

Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου το διπλό αφιέρωμα στον Ingmar Bergman και τον Woody Allen, με την προβολή δύο ταινιών γύρω από τις σχέσεις μεταξύ αδελφών.

“Η Χάννα και οι αδερφές της”

Στις 18:00 θα προβληθεί η ταινία “Η Χάννα και οι αδερφές της”, παραγωγής 1986, με τους: Barbara Hershey (Lee), Carrie Fisher (April), Michael Caine (Elliot), Mia Farrow (Hannah), Dianne Wiest (Holly), Woody Allen (Mickey), Max von Sydow (Frederick).
Πρόκειται για μια από τις καλύτερες στιγμές του Woody Allen στην δεκαετία του ογδόντα, η οποία έχεις ως θέμα της μια οικογένεια καλλιτεχνών με τρεις κόρες, μεταξύ των οποίων η Άννα. Γάμοι, απιστίες, φιλοσοφικές αναζητήσεις, υποχονδριακές ψυχώσεις και κωμικοτραγικές καταστάσεις παρουσιάζονται μέσα από μια επεισοδιακή αφήγηση. Νέα Υόρκη, κουλτούρα και κριτική με τον Woody Allen να ενθουσιάζει επί της οθόνης.

“Κραυγές και Ψίθυροι”

Στη συνέχεια, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ταινία “Κραυγές και Ψίθυροι” του Μπέργκμαν με τους Ίνγκριντ Τούλιν, Λιβ Ούλμαν, Χάριετ Άντερσον, Κάρι Σίλβαν, Έρλαντ Γιόζεφσον.
Η Κάριν και η Μαρία, μαζί με την Άννα, μια υπηρέτρια, συμπαραστέκονται στην αδελφή τους Άγκνιες που πεθαίνει. Διάφορες τραυματικές μνήμες ξεπηδούν, που αποκαλύπτουν τις προβληματικές σχέσεις των τριών αδελφών. Από τις συγκλονιστικότερες ταινίες του Μπέργκμαν πάνω στο θέμα του θανάτου, τιμήθηκε με Όσκαρ.

Το φιλμ απέσπασε το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία.