American Animation Panorama:

Το Animasyros ταξιδεύει στη Λάρισα

  • Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, 2015 - 01:58

Το Animasyros, Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, πάντα δημιουργικό και ανήσυχο, ετοιμάζεται για τη δεύτερη κινηματογραφική του απόβαση στη Θεσσαλία. Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο δημοτικός πολυχώρος Μύλος του Παππά στη Λάρισα (Γεωργιάδου 53-Λάρισα) θα γεμίσει κινούμενα σχέδια και animaγεία, σε μια διοργάνωση με την υπογραφή Animasyros και την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και του Δήμου Λαρισαίων.

Μια ανάσα πριν τις γιορτές, ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό πανόραμα αμερικανικού animation και για εκπαιδευτικά εργαστήρια κινούμενης εικόνας για παιδιά.   

Αρχίζουμε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου το πρωί (10.00) με το εξαιρετικά ενδιαφέρον όσο και επίκαιρο διήμερο παιδικό εργαστήρι της πανεπιστημιακού και δημιουργού κινουμένων σχεδίων Αναστασίας Δημητρά(μέλους της ASIFA Ελλάδος) με τίτλο “Animated  Χριστουγεννιάτικες κάρτες με την τεχνική Cut Out”, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8-15 ετών. Το εργαστήριο θα συνεχιστεί και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα. Θα ακολουθήσει προβολή ταινιών για παιδιά, ενώ το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο σε αμερικανικές ταινίες κινουμένων σχεδίων για παιδιά (Σάββατο 12.12-18.00) και για ενήλικες (Σάββατο 12.12-20.00), που έχουν προβληθεί και ξεχωρίσει μέσα στα χρόνια του Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους το πολυβραβευμένο και καθηλωτικό Dinner for Few του «δικού μας» Νάσου Βακάλη, το Una Fortiva Lagrima του Carlo Vogele (Μέγα Βραβείο του animasyros 5.0), το Leaf of the Poplar της Ειρήνης Βιανέλλη, μια παραγωγή του California Institute of the Arts καθώς και το ονερικό Leonardo του βραβευμένου με Όσκαρ για την ταινία Ρατατούλης της Pixar, Jim Capobianco.

Η επίσκεψη του Αnimasyros στη Λάρισα είναι η αρχή μόνο του #tour15/16, ενός μεγάλου ταξιδιού ανά την Ελλάδα, με σταθμούς που θα ανακοινωθούν σύντομα. Κρατήστε τις animated κεραίες σας συντονισμένες μαζί μας!

  • Αιτήσεις συμμετοχής για το διήμερο εργαστήριο κινουμένων σχεδίων στη Λάρισα υποβάλλονται στο www.animasyros.gr και στο  animatour@animasyros.gr.
  • Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Πότε| Σάββατο 12.12.2015 & Κυριακή, 13.12.2015

Που| Λάρισα-Μύλος του Παππά Κεντρικό Κτήριο 2ος όροφος(Γεωργιάδου 53- Λάρισα)  

Ώρες Εκδηλώσεων| Σάββατο, 12.12.2015: 10.00 πμ- 13.30 μμ (Παιδικό Εργαστήριο και Προβολές Παιδικών Ταινιών)

18:00 American Animation Panorama (Ταινίες για παιδιά)

20:00 American Animation Panorama (Ταινίες για ενήλικες)

Κυριακή, 13.12.2015: 10.00 πμ -12:00 πμ (Παιδικό Εργαστήριο-Συνέχεια)

Με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Δήμου Λαρισαίων και της Πρεσβείας ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ετικέτες: