Cinemascope² για εφήβους στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Μικροί κινηματογραφιστές στη Σύρο

  • Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2016 - 06:13

Εργαστήριο κινηματογράφου για εφήβους 13-17 ετών που ζουν ή παραθερίζουν στη Σύρο συνδιοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF).

Πώς μπορεί η πραγματικότητα να μεταμορφωθεί σε σινεμά; Στο δεύτερο χρόνο διεξαγωγής του, το κινηματογραφικό εργαστήριο για εφήβους Cinemascope της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση θα εξερευνήσει το χώρο όπου ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία τέμνονται, αλληλεπιδρούν και σχηματίζουν νέες φιλμικές πραγματικότητες.

Από 26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, οι έφηβοι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν αληθινές ιστορίες του τόπου τους, θα τις ερευνήσουν με συνεντεύξεις και θα τις αναπαραστήσουν κινηματογραφικά, χρησιμοποιώντας κάμερα και μοντάζ. Η ταινία μικρού μήκους που θα προκύψει θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF).

Υπεύθυνοι εργαστηρίου είναι οι σκηνοθέτες Oliwia Twardowska και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος. Οι εργασίες θα διεξαχθούν στην Πλατεία Μιαούλη. Η ταινία θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Δευτέρα 1 Αυγούστου.

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση;

Θυμάσαι κάποια αληθινή ιστορία των γονιών, των παππούδων, των θείων ή των φίλων σου που να σε γοήτευσε; Μια αληθινή ιστορία που σε κάνει να γελάς ή να τρομάζεις; Μια ιστορία για μια απρόσμενη φιλία, ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο, ένα νέο έρωτα, μια παράδοξη περιπέτεια; Τώρα, μέσω της Στέγης και του SIFF, μπορείς να μετατρέψεις αυτή την ιστορία σε ταινία μικρού μήκους! Προϋπόθεση είναι η ιστορία να αφορά κάποιον που ζει στη Σύρο, ο οποίος να μπορεί να συμμετάσχει στο γύρισμα και να αφηγηθεί την ιστορία στην κάμερά σου. Γράψε την ιστορία σε τρεις γραμμές και σημείωσε τον άνθρωπο που σου τη διηγήθηκε και τη σχέση σου μαζί του/της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο cinemascope@syrosfilmfestival.org και στο education@sgt.gr

Οι αιτήσεις θα μελετηθούν βάσει της χρονικής σειράς υποβολής. Αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν μέχρι την Κυριακή 10 Ιουλίου. Απαντήσεις θα δοθούν μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 213 017 8002 (Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση).