Οι αισθήσεις απογειώθηκαν στο 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης

Το καλό τραγούδι που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και φυλάξαμε στο μυαλό μας σαν μία γλυκιά ανάμνηση, που δύσκολα περιγράφεται με λόγια, ήταν τόσο ο κορμός όσο και το “κερασάκι στην τούρτα” του 2ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ερμούπολης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Απόλλων με μεγάλη επιτυχία.

 

Το Φεστιβάλ, το οποίο από το 2008 που ξεκίνησε, έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Ερμούπολης, συνδιοργάνωσαν και φέτος ο Μουσικός Όμιλος Σύρου, ο οποίος συμπληρώνει 31 χρόνια προσφοράς στη μουσική και τον πολιτισμό και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Έχουν προηγηθεί 4 φεστιβάλ με Ελληνικές χορωδίες, ενώ φέτος το φιλόμουσο κοινό της Σύρου απόλαυσε το 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή χορωδιών από τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Λευκωσία της Κύπρου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στα 150 χρόνια λειτουργίας του θεάτρου Απόλλων.

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Λαμίας με μαέστρο τον κ. Θύμιο Τζοβανάκη, ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας με μαέστρο τον κ. Χρήστο Κτιστάκη, η Καλλιτεχνική Χορωδία Λευκωσίας με μαέστρο τον κ. ΣΏΖΟ Χαραλαμπίδη και φυσικά η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Παπαθεοδώρου ταξίδεψαν το κοινό σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια, αποδεικνύοντας ότι το μεράκι εραστών της μουσικής δύναται να συμβάλει στη διάδοση της μουσικής παράδοσης και κουλτούρας κάθε τόπου.

Μετά την απονομή των αναμνηστικών δώρων από τον πρόεδρο του Μ.Ο.Σ. κ. Γιάννη Αργυρίου, μία έκπληξη περίμενε του θεατές. Μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και οι χορωδοί έπαιξαν και τραγούδησαν απόσπασμα από τη “Λουτσία ντι Λαμερμούρ” του Ντονιτσέτι, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.