Άλλο νόημα στις σχολικές εορτές

"Γιώργος Ζαμπέτας, Ο Αριστοφάνης του Πενταγράμμου"

Μουσικό αφιέρωμα στον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Με ένα μουσικό “ποίημα”, αφιερωμένο στον αγαπημένο συνθέτη, ερμηνευτή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα αποχαιρέτισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης τη φετινή σχολική χρονιά και καλωσόρισαν με τον πιο μελωδικό τρόπο το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, στο οποίο είχαν τη χαρά να συμπεριληφθούν.

Η εκδήλωση “Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αριστοφάνης του Πενταγράμμου” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο προαύλιο του σχολείου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β', του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Θωμαής Μενδρινού και πλήθους κόσμου, δίνοντας άλλο νόημα στις “σχολικές εορτές”.

Πολύτιμη ήταν η συμμετοχή του δήμου, ο οποίος όχι μόνο ενέταξε την εκδήλωση στο πρόγραμμα “Σύρος-Πολιτισμός 2015”, αλλά συνεισέφερε και για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη της βραδιάς.

Μία θέση στο "Σύρος-Πολιτισμός 2015"

Στο βασικό μέρος της εκδήλωσης, πρωταγωνίστησαν όλα τα παιδιά του σχολείου είτε με δραματοποιήσεις των τραγουδιών, είτε με χορογραφίες. Τη χορωδία διηύθυνε ο μουσικός του σχολείου, Γιάννης Ρηγούτσος. Τα κείμενα επιμελήθηκε η Μαρία Μάρκου. Από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν έπιασε το μικρόφωνο και ο αγαπημένος ερμηνευτής και φίλος της Σύρου, Μανώλης Μητσιάς.

Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν να μάθουν οι μαθητές την αυθεντική ελληνική μουσική και έναν από τους πιο αξιόλογους συνθέτες της χώρας μας. “Το πετύχαμε, αφού ενώ δεν τον ήξεραν, τώρα τραγουδούν κάθε στιγμή ένα από τα τραγούδια του. Στο σπίτι, στο σχολείο, στο παιχνίδι τους... παντού”, σημειώνει η κ. Βέτα Αποστολίδου.

Το κοινό είχε τη χαρά να ακούσει είκοσι συνολικά τραγούδια, εκ των οποίων το “Μάλιστα κύριε” ερμήνευσε μοναδικά ο κ. Γιάννης Καπετανάκης μαζί με τη χορωδία και το “Σταλιά σταλιά” η κ. Αποστολίδου.

Μάγεψαν μαθητές, δάσκαλοι και ντόπιοι μουσικοί

Στην εκδήλωση έπαιξαν φιλοκερδώς οι μουσικοί: Αντώνης Μαραγκός (μπουζούκι), Ηλίας Θεοδωρόπουλος (μπουζούκι), Πέτρος Καπέλλας (μπουζούκι), Δημήτρης Μαραγκός (ακορντεόν), Σάκης Κοτσαρίδης (μπαγλαμάς), Λευτέρης Βαρθαλίτης (μπάσο), Ισίδωρος Ρούσσος (κιθάρα) και Ρένα Βέργου (τραγούδι).

“Οι μουσικοί μας επαγγελματίες ήταν υπέροχοι. Δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε από εκείνους που επισκέπτονται το νησί μας. Αξίζουν πολλά και οφείλουμε να υποστηρίζουμε τον ντόπιο επαγγελματία” υπογράμμισε η κ. Αποστολίδου.

Το Σχολείο απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους επαγγελματίες μουσικούς του νησιού, που για άλλη μια φορά υποστηρίζουν τον πολιτισμό και στέκονται δίπλα σε κάθε προσπάθεια που προωθεί ανεκτίμητες αξίες για τα παιδιά μας.

Φωτό: Ευαγγελία Κορωναίου