Έρως κεραυνοβόλος: Όταν η Μύκονος γνώρισε την "Ελένη"

  • Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, 2016 - 06:10

Στον Πέρρο Κουσαθανά, έναν σπουδαίο άνθρωπο της Τέχνης και του Πολιτισμού, που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου, όσο και στη Θεατρική Ομάδα της, όπου διετέλεσε ηθοποιός και σκηνοθέτης, ήταν αφιερωμένη η χθεσινή παράσταση του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου «Απόλλων» στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η μουσική κωμωδία «Ποια Ελένη» των Ρέππα – Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία του πολυπράγμονα Γιώργου Πάχου, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στη Σύρο αλλά και τα διθυραμβικά σχόλια που απέσπασε στην 27η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Πάτμο, κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο και το κοινό της Μυκόνου.

Την παράσταση παρουσίασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη στήριξη του Δήμου Μυκόνου, ο οποίος παραχώρησε το Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο για την παρουσίαση του έργου. Σε ένα πραγματικά κατάμεστο χώρο ο Θεατρικός όμιλος Απόλλων Σύρου ταξίδεψε τους θεατές στην εξαιρετικά κωμική εκδοχή του μύθου της Ωραίας Ελένης και επιβραβεύτηκε με το θερμότερο χειροκρότημά τους.