Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

“Είναι ο Θεός μάγειρας;”

“Είναι ο Θεός μάγειρας;” τιτλοφορείται η ταινία που θα προβληθεί αυτό το Σάββατο (20.45) στο Οινοποιείο “Μπουτάρη” στο Μεγαλοχώρι, από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας.

Πρόκειται για την τελευταία προβολή της Λέσχης και με μία ταινία που είναι αφιερωμένη στο “2013: Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”. Αξίζει να αναφερθεί πως το σενάριο είναι των Βασίλη Ραΐση και Στέργιου Νιζήρη ενώ πρωταγωνιστές είναι οι: Γιώργος Καραμίχος, Γιώργος Νάκος, Θεοδώρα Τζίμου, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Αλεξία Καλτσίκη, Ηλίας Πετρουλέας, Ερρίκος Λίτσης και Ρένος Μάντης.

Υπόθεση

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως η ταινία αφορά σε έναν ήρωας ο οποίος “αλλάζει συνεχώς δουλειές, αναζητώντας κάτι στο οποίο αξίζει να αφιερωθεί. Η ελαφριά διάθεσή του απέναντι στη ζωή και στις γυναίκες υποχωρεί, όταν ανακαλύπτει τυχαία το ταλέντο του στη μαγειρική. Σύντομα γίνεται σεφ και μέλος μιας μυστικής λέσχης μαγείρων. Σταδιακά βυθίζεται στην αναζήτηση του τέλειου φαγητού, η οποία τον φέρνει αντιμέτωπο με το άπειρο των επιλογών, και βρίσκεται μπλεγμένος σε κωμικά παράδοξες καταστάσεις. Οι γυναίκες που βρίσκονται στο δρόμο του αρνούνται να παρακολουθήσουν την εμμονή του. Λίγο πριν το πλήρες αδιέξοδο, μια απρόσμενη εξέλιξη τον συμφιλιώνει με τη σχετικότητα των πραγμάτων”.

Σημειώνεται τέλος, ότι “πριν την προβολή θα πραγματοποιηθεί μικρής διάρκειας συζήτηση, σχετικά με το Έτος Γαστρονομίας, με συμμετοχή του Δημάρχου Θήρας, Αναστάσιου – Νικόλαου Ζώρζου και εκπροσώπων της Ένωσης Εστιατόρων Σαντορίνης, του Συνδέσμου Οινοπαραγωγών Σαντορίνης και της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.