Κοίτα μπροστά... δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση!

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Όταν τα πράγματα πάνε καλά, η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη και πιο απλή, καθώς δεν μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις κριτική και απλά αναφέρεις το πόσο καλά και ομαλά κυλά η “ζωή”. Όταν είσαι σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι η δική μας και έρθει η ώρα να γράψεις κάτι για το οποίο δεν είναι ευχάριστο, τότε ίσως σε πουν προκατειλημμένο (που θα γίνει δηλαδή), ή ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με τους εκάστοτε παράγοντες (όταν μιλάμε για κάποιο σωματείο).

Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι έτσι είναι η φύση της δουλειάς μας και πως έρχεται κάποια στιγμή η ώρα που πρέπει να γράψουμε και την προσωπική μας άποψη για ότι συμβαίνει στην καθημερινότητά μας.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Volleyleague μετά και τους Σαββατιάτικους αγώνες έλαβε τέλος. Ο Φοίνικας είτε κέρδιζε είτε έχανε, όπως ήρθαν τα αποτελέσματα δεν είχε καμία απολύτως σημασία. Πέμπτος ήταν πριν την έναρξη των αγώνων, στην ίδια θέση τερμάτισε και μετά από τη διεξαγωγή αυτής της τελευταίας αγωνιστικής.

Δυστυχώς όλα τα όνειρα που υπήρχαν για την φετινή χρονιά... μετατράπηκαν σε εφιάλτη, καθώς καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, η ομάδα του Φοίνικα προσπαθούσε να μονταριστεί... αλλά τελικά παρέμεινε ανέτοιμη. Τώρα ποιος ευθύνεται και η ομάδα τερμάτισε στην πέμπτη θέση και έμεινε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, δεν είναι δική μας αρμοδιότητα και ευθύνη να υποδείξουμε το ποιος φταίει. Αυτή την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η διοίκηση γιατί αυτή είναι που παίρνει τις αποφάσεις για το καλό της ομάδας.

Το “Πειρατικό” είχε όνειρα, φιλοδοξίες, για την φετινή χρονιά, όμως κατά τη διάρκεια της σεζόν, έβλεπε ότι ήταν δύσκολο να τα υλοποιήσει. Όλα πήγαν στραβά. Οι επιλογές των ξένων παικτών ήταν κακές, καθώς, οι δύο Γερμανοί που ήρθαν στο ξεκίνημα της σεζόν αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ικανοί να βοηθήσουν την ομάδα της Σύρου, αφού, ο ένας την “έκανε”, κι ο άλλος μετά από απόφαση της διοίκησης απομακρύνθηκε. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ματσακόν που μεταγράφηκε σε άλλη ομάδα.

Ακόμη, υπήρχαν πάρα πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί, με αποτέλεσμα να μην αφήσουν την ομάδα να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης και να πιάσει τον ρυθμό που θέλει. Όλα αυτά έφεραν το “Πειρατικό” μακριά από τους στόχους του.

Ίσως να φταίμε και εμείς οι δημοσιογράφοι που ανεβάσαμε απότομα τον πήχη και χρίζαμε τον Φοίνικα ως ένα από τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος. Όμως, πως θα χαρακτήριζες μια ομάδα που φτιάχτηκε σχετικά νωρίς σε σχέση με τις άλλες και έχει μια διοίκηση πρότυπο; Αυτή η χρονιά ίσως είναι και ένα μάθημα προς όλους. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Όνειρα πρέπει να κάνουμε όλοι, κι όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό, γιατί αν δεν βάζεις στόχους τότε δεν μπορείς να πας πουθενά.

Αυτό έκανε και ο Φοίνικας τη φετινή χρονιά, είχε στόχους, φιλοδοξίες, που προσπάθησε είναι η αλήθεια να τους πετύχει. Το ότι δεν του βγήκαν, δεν πρέπει να απογοητεύει κανέναν, γιατί έτσι είναι η ζωή. Έτσι γινόμαστε πιο δυνατή και ο Φοίνικας είναι σίγουρο ότι θα βγει πιο δυνατός απ' αυτή την κατάσταση. Ήδη, η διοίκηση έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, πήρε τη θέση του Χρήστου Πάτρα πριν από τα παιχνίδια του final-4 του Ρεθύμνου. Οι Συριανοί όπως είναι γνωστό πέρασαν στον τελικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όμως δεν τα κατάφεραν... Θα τα καταφέρουν κάποια άλλη στιγμή, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα πρέπει όλο το νησί να μείνει ενωμένο και να σταθεί δίπλα σ' αυτήν την ομάδα, που εξακολουθεί να είναι πρότυπο. Δεν άλλαξε κάτι, ο Φοίνικας παρά την “αποτυχημένη” χρονιά που είχε φέτος, παραμένει ο ίδιος. Είναι η ίδια ομάδα που χάρισε μεγάλες στιγμές σε όλους τους Συριανούς. Η διοίκηση έχει όλο τον χρόνο να δει τα λάθη που έγιναν, τα λάθη τα δικά της και να προχωρήσει μπροστά και να φέρει ξανά το χαμόγελο στα χείλη των φίλων της. Οι Συριανοί αγαπούν τον Φοίνικα και αυτό το έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές. Κάτι τέτοιες στιγμές σε κάνουν ποιο δυνατό, γιατί σε πεισμώνουν ακόμη περισσότερο. Μπορεί η φετινή χρονιά να ήταν μια καλή ευκαιρία για να γίνει το βήμα παραπάνω... Όμως, είδαμε, μάθαμε, καταλάβαμε, ότι στο πρωτάθλημα δεν είσαι μόνος, είναι κι άλλες ομάδες, που έχουν τους ίδιους στόχους με σένα. Τώρα, το μόνο που απομένει είναι να γίνει ένας καλύτερος σχεδιασμός από ότι έγινε πέρσι και να μπουν και πάλι υψηλοί στόχοι για τη νέα χρονιά.

Διαβάστε ακόμα