Ο Φοίνικας νίκησε τον Ηρακλή και ο Α.Ο. Σύρου τον Πάγο

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Οι ομάδες επέστρεψαν για τα… καλά στην αγωνιστική δράση, με τους φιλάθλους όμως να μένουν… σπίτι λόγω κρύου. Το πρόγραμμα των αγώνων μετά από περίπου έναν μήνα ήταν πλήρες, καθώς εκτός από το ποδόσφαιρο, επέστρεψαν και οι ομάδες της Volley league. Η ομάδα της Σύρου μπήκε με το… δεξί στο 2020 επικρατώντας με 0-3 σετ του Ηρακλή στο κλειστό της Μίκρας. Βέβαια για να φτάσει ο Φοίνικας Σύρου – ONEX στη νίκη χρειάστηκε να ιδρώσει αρκετά καθώς ο Ηρακλής πάλεψε μέχρι το τέλος για την ανατροπή. Το «Πειρατικό» διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ξέφυγε από την 5η Κηφισιά και ταυτόχρονα πλησίασε στον πόντο τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος έχοντας 23 βαθμούς. Τώρα όσον αφορά το Βόλεϊ από τα σημαντικά αυτής της αγωνιστικής ήταν η τεράστια νίκη της ομάδας του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Ο Παναθηναϊκός έδειξε… ψυχή καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 σετ και κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει μία μεγάλη νίκη και να δηλώσει με τον καλύτερο τρόπο πως… επιστρέφει. Από την πλευρά του τώρα ο Φοίνικας μετά την νίκη επί του Ηρακλή θα πάει στην Κόρινθο, όπου θα φιλοξενηθεί στο κλειστό της Βόχας από τον Παμβοχαϊκό για το κύπελλο Ελλάδος. Το «Πειρατικό» θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη – πρόκριση.

Από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο και στο τοπικό ντέρμπι των Κυκλάδων. Ο Α.Ο. Σύρου σε τοπικό επίπεδο επικράτησε με 4-0 του Πάγου σε ένα ματς το οποίο είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου θα μπορούσε να είχε σημειώσει κι άλλα τέρματα, όμως τόσο ο Νικητίδης όσο και η… ατυχία του τα στέρησαν. Από την άλλη πλευρά ο Πάγος ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου. Η ομάδα του κ. Φωκά το πάλεψε όσο μπορούσε κι αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κάποιο τέρμα στις δύο καλές ευκαιρίες που είχαν στο ματς.

Τώρα, θα πρέπει σιγά – σιγά η άδεια εξέδρα του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων να αρχίζει να προβληματίζει λίγο τους παράγοντες των ομάδων, καθώς είναι άδικο για τους παίκτες σε ένα τοπικό ντέρμπι οι φίλοι του ποδοσφαίρου να μην είναι πάνω από… 50. Βέβαια την ίδια εικόνα είχαν και τα γήπεδα στα άλλα νησιά και κυρίως των ομάδων που αγωνίζονται σε μεγαλύτερη κατηγορία. Στο τοπικό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής μεταξύ της Άνω Μεράς και της Θύελλας Καμαρίου η κατάσταση στην εξέδρα ίσως να ήταν ελαφρά… χειρότερη, δηλαδή οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να ξεπερνούσαν τους… 30.

Αλλά εμείς θα πρέπει να κοιτάμε τα του οίκου μας και να δημιουργηθεί επιτέλους κάτι που να προκαλεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων. 

Διαβάστε ακόμα