582 χιλιάδες ευρώ αντιστοιχούν στο νοσοκομείο Σύρου, για τις εφημερίες

Πότε θα καταβληθούν;

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΥΛΙΒΑΝΗ

Τη χορήγηση ποσού 59.081.329,00 ευρώ από την πίστωση του προϋπολογισμού τ.έ. του

υπουργείου Υγείας, στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας για την αποζημίωση εφημεριών ιατρών ΕΣΥ που διενεργήθηκαν τον Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του 2013, αποφασίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, Υγείας και Οικονομικών.

Στο γενικό νοσοκομείο Σύρου θα δοθεί το ποσό των 494.028,75 ευρώ, ενώ στο νοσοκομείο της Νάξου 87.629,00. Σύνολο 581.657,75 ευρώ.

Το ποσό αυτό, που όπως προαναφέρθηκε αντιστοιχεί για τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2013, είναι άγνωστο το πότε θα δοθεί στους γιατρούς, παρ' που υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις, όπως είναι άγνωστο το πότε θα δοθούν τα δεδουλευμένα του 2012, που μένουν ακόμα σε εκκρεμότητα.

Άλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης της εξόφλησης των εφημεριών των γιατρών είναι διαχρονικό.

Δεν έδωσε όμως σαφή απάντηση για το τι θα γίνει με τα χρήματα του ιατρικού προσωπικού για το διάστημα πριν από τον Οκτώβριο του 2012.

Δόθηκε το “πράσινο” φως για την παραίτηση

Μόλις το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος έκανε αποδεκτή την παραίτηση που είχε υποβάλλει στις 5 Μαρτίου, πριν ένα μήνα δηλαδή, ο διοικητής του νοσοκομείου Σύρου, Δημήτρης Τσιργής.

Ο κ. Τσιργής, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί, παραμένει στη θέση του, έως ότου τοποθετηθεί ο νέος διοικητής, έπειτα από την αξιολόγηση των αιτήσεων που έχουν γίνει. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πρόσωπο που θα αναπληρώσει τον παραιτηθέντα διοικητή.