Νέο πλάνο, άνοιγμα στον κόσμο και το ίδιο πετυχημένο αγωνιστικό μοντέλο

Η νέα χρονιά για την ομάδα του Φοίνικα ξεκίνησε και επίσημα πριν από λίγη ώρα και συγκεκριμένα με την συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τη νέα διοίκηση και τον πρόεδρο του "Πειρατικού" Αντώνη Ρούσσο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Ο κ. Ρούσσος στην αρχική του τοποθέτηση ενώ ευχαρίστησε τον Δημήτρη Παλιόπορτα για τα όσα έχει προσφέρει έως σήμερα στην ομάδα, τον θεωρεί ακόμη τον ΠΡΟΕΔΡΟ όπως είπε, κι αυτό γιατί αν δεν ήταν λόγοι υγείας θα ήταν ακόμη στο σωματείο. Επίσης ο νέος πρόεδρο τόνισε με ιδιαίτερο ύφος πως για να φτάσουμε στο σήμερα ο Φοίνικας έφτασε μέχρι και την διάλυσή του, αφού η αποχώρησε του κ. Παλιόπορτα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα, έφεραν τον Φοίνικα λίγο πριν το χείλος της καταστροφή. Η νέα διοίκηση μετά από ώριμη σκέψη να συνεχίσει το έργο του Δημήτρη Παλιόπορτα, με τη διαφορά όμως ότι θα δημιουργήσει ένα νέο πλάνο που θα χρειαστεί η συμβολή όλων, μιας και δεν θα υπάρχει ο μεγάλος χρηματοδότης. Πλέον και με τα όσα ανέφερε ο κ. Ρούσσος ο κόσμος, οι φίλαθλοι αλλά περισσότεροι οι επιχειρηματίες του νησιού θα πρέπει να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και να συμβάλουν οικονομικά και υλικά στο νέο ξεκίνημα του "Πειρατικού". Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, πως ο Φοίνικας εκτός από τη μοναδική ζωντανή διαφήμιση για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σε εβδομαδιαία βάση ενισχύσει με την έλευση των ομάδων στο νησί τις τοπικές επιχειρήσεις.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρούσσου, ο σχεδιασμός της ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει, αφού έχουν κλείσει κάποιοι παίκτες με πρώτους τους Ντόκιτς και Πάρις, όμως για να ανακοινωθούν επισήμως θα πρέπει να κλείσουν και τυπικά οι συμφωνίες. Η προετοιμασία της ομάδας θα πάει σε σχέση με ότι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια δύο εβδομάδες πίσω, μιας και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τέλος Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά το τρίτο διεθνές τουρνουά βόλεϊ, με διοργανωτή τον Φοίνικα Σύρου.