"Εγώ είμαι ο καλός Ποιμένας"

Την ομιλία του Ιησού, μετά την Ανάστασή του, στο πλήθος του ναού της Ιερουσαλήμ, όπου παραδέχεται και ανακοινώνει, ότι «Εγώ είμαι ο καλός Ποιμένας», αναλύει στη σημερινή του επικοινωνία με τους πιστούς ο πατέρας Γιάννης Μαραγκός.

Ο Χριστός είπε στο πλήθος:

«Εγώ είμαι ο καλός ποιμένας. Ο καλός ποιμένας θυσιάζει τη ζωή του για χάρη των προβάτων. Ο μισθωτός, αυτός που δεν είναι βοσκός και τα πρόβατα δεν είναι δικά του, βλέπει το λύκο να έρχεται και αφήνει τα πρόβατα και φεύγει.»

«Εγώ είμαι ο καλός βοσκός και γνωρίζω ότι τα πρόβατα είναι δικά μου και τα δικά μου με αναγνωρίζουν. Όπως με αναγνωρίζει ο Πατέρας κι εγώ αναγνωρίζω τον Πατέρα και θυσιάζω τη ζωή μου για τα πρόβατά μου. Έχω και άλλα πρόβατα, που δεν ανήκουν σε αυτή τη μάντρα. Πρέπει κι εκείνα να τα οδηγήσω. Θα γνωρίσουν τη φωνή μου και θα γίνουν ένα ποίμνιο κάτω από έναν Ποιμένα».

Ο π. Γιάννης, αφού εξηγεί ότι για τους Ιουδαίους, τα επαγγέλματα του ψαρά και του βοσκού ετύγχαναν ελάχιστης εκτίμησης, καθώς οι υποχρεώσεις τους δεν τους επέτρεπαν να ακολουθούν κατά γράμμα τον Νόμο του Μωυσή, καταλήγει, πως «για ακόμη μια φορά, ο Χριστός αρέσκεται να παρομοιάζει τον εαυτό του με τους τελευταίους».