Προσπάθεια παρέμβασης αιρετού ως επίδειξη δύναμης

Στοχοποίηση επηρμένης λογικής

Εξ αφορμής μίας άκρως επηρμένης και με προεκτάσεις παρεμβατικής διάθεσης, ολοκληρωτικών λογικών, αυτοπρόσωπης όσο και έγγραφης διαμαρτυρίας, δημοτικού εκπροσώπου, επανέρχεται στην επιφάνεια ένα θέμα πολλάκις επαναλαμβανόμενο, που αφορά στον ρόλο τόσο των Μέσων Ενημέρωσης, όσο και των αιρετών.

Η πορεία ενός Μέσου Ενημέρωσης και το επίπεδο πληροφόρησης το οποίο έχει κατακτήσει, είναι στοιχεία αυταπόδεικτα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πολυετή του διάρκεια, τα μεγέθη αναγνωσιμότητας του και το επίπεδο των αναγνωστών του, που είναι ανάλογο της ποιότητας των δημοσιευμάτων του.

Αντιστοίχως, όσον αφορά στην πλευρά των αιρετών, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα τους και αυτά αφορούν πρωτίστως στην αποδοχή των πολιτών, την διάρκεια των θητειών τους, το μέγεθος της προσφοράς τους και την ποιότητα της συμπεριφοράς τους.

Η βασική διαφορά μεταξύ ενός Μέσου Ενημέρωσης και ενός αιρετού είναι ότι το πρώτο επιφορτίζεται με το βάρος της έγκυρης ενημέρωσης και σε αυτή περιλαμβάνονται και όσα αφορούν και στα πρόσωπα των αιρετών, ενώ ο δεύτερος υπόκειται σε διαρκή έλεγχο και κριτική, όχι σε επίπεδο προσωπικής ζωής, αλλά των συμπεριφορών του και του τρόπου άσκησης της διοίκησης. 

Πρόβλημα  δημιουργείται όταν οι ρόλοι επιχειρούνται  να αντιστραφούν και η παρεμβατικότητα του Μέσου για τον τρόπο άσκησης δημόσιας διοίκησης από τους αιρετούς, αποπειράται να αντικατασταθεί από την παρεμβατικότητα των αιρετών προς το Μέσον.

Για την ιστορία

Ο θόρυβος που έχει προκληθεί όλο το τελευταίο διάστημα σχετικά με την στάση κάποιων δημοσιογράφων έναντι των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος καλλιέργειας κλίματος γενικευμένου αρνητισμού έναντι της συγκεκριμένης τάξης επαγγελματιών.

Η στάση που τηρεί ο κάθε δημοσιογράφος και ο τρόπος που ασκεί το επάγγελμα του, είναι εύκολα αναγνωρίσιμος κυρίως λόγω της δημόσιας έκθεσης της άποψης του. Εάν ο τρόπος αυτός ξεπερνά τα όρια της δεοντολογίας, όσο και εάν αιτιολογεί την κοινωνική του στοχοποίηση, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μιας γενίκευσης για το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου. Στις περιπτώσεις δε παραβίασης της όποιας νομοθεσίας, τότε σαφώς και επιβάλλεται η δίωξη του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται όμως, όταν η ύπαρξη τέτοιων επαγγελματιών, που λειτουργούν ως προπαγανδιστές των πολιτικών εντολέων τους, ενισχύει την απαίτηση των αιρετών να χρησιμοποιούν τον Τύπο κατά το συμφέρον τους και να γίνονται πολέμιοι όσων Μέσων δεν ικανοποιούν αυτή τους την απαίτηση.

Παράλληλα η άνθιση του διαδικτυακού Τύπου, ειδικά δε ιστοσελίδων που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και έχουν αυτοχρισθεί ενημερωτικές, χωρίς να έχουν δεσμούς με επίσημα ειδησεογραφικά έντυπα, χωρίς καμία νομιμότητα και κανένα κώδικα δεοντολογίας, γίνονται οι προθυμότεροι πολιτικοί εξυπηρετητές.

Όμως σε κάθε περίπτωση, ακόμα και έναντι των καταξιωμένων και μεγάλων τηλεοπτικών Μέσων, οι εφημερίδες παραμένουν στιβαρές στον χώρο της ενημέρωσης, γεγονός που αποδεικνύεται από την χρήση των γραφομένων τους ως στοιχείο αδιαμφισβήτητο, από το σύνολο των ηλεκτρονικών Μέσων.

Βάσει αυτών των δεδομένων, οι δεσμοί συναλλαγής που εύκολα αναπτύσσουν οι αιρετοί με τα ηλεκτρονικά Μέσα δεν τους αρκούν, αναζητώντας πάντα την θετικότερη αντιμετώπιση από την πλευρά του έντυπου Τύπου.

Όμως επειδή το σύνολο των Μέσων δεν λειτουργεί με το ίδιο σκεπτικό και δεν υπόκεινται όλα σε χειραγωγήσεις, οι αιρετοί ας αρκεστούν στους ηλεκτρονικούς τους εξυπηρετητές, που προθύμως ανταλλάσσουν την πληροφόρηση με εκδουλεύσεις και ας επιτρέψουν στα έντυπα Μέσα και τους εργαζόμενους σε αυτά, που επιθυμούν να διατηρήσουν το επαγγελματικό και αξιακό τους επίπεδο, να λειτουργήσουν μακριά από τις δικές τους παρεμβάσεις.

Άλλωστε, καθώς είναι όλο και περισσότεροι οι αιρετοί που επιλέγουν να ασκήσουν την πολιτική τους μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και να εκτίθενται αναλόγως, μπορούν κάλλιστα να παραμείνουν στο επίπεδο αυτό που έχουν μάθει να λειτουργούν, χωρίς να επιχειρούν να συμπαρασύρουν και τα ειδησεογραφικά Μέσα στους ηλεκτρονικούς καφενειακούς τους διαλόγους και αντιπαραθέσεις. 

Θιγόμενος κατ’ υπόνοια

Παράδειγμα του τρόπου σκέψης και λειτουργίας των αιρετών αποτελεί η επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργου Δούναβη, προς τον εκδότη της «Κοινής Γνώμης», μέσω της οποίας επιχειρεί να κάνει την δική του παρέμβαση προς την εφημερίδα.

Αρχικώς, θα πρέπει να ενημερωθεί ο κ. Δούναβης ότι ο εκδότης της εφημερίδας είναι ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης τους Μέσου, ο ρόλος του οποίου δεν σχετίζεται με το δημοσιογραφικό έργο που αναπτύσσεται σε αυτό. 

Εάν ο κ. Δούναβης επιθυμούσε πραγματικά να ασχοληθεί με τα γραφόμενα της εφημερίδας θα έπρεπε να απευθυνθεί στη διεύθυνση της, εκτός και εάν το ζητούμενο του, χωρίς όμως να το καταφέρει, δεν ήταν πραγματικά τα δημοσιεύματα αλλά να δημιουργήσει πρόβλημα σε εργασιακό επίπεδο, οπότε γι’ αυτό και απευθύνθηκε στον εκδότη.

Στην μακροσκελέστατη επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια αυτοεπιβεβαίωσης, παρουσιάζοντας μάλιστα και ως τον μόνο τρόπο για να διαμορφώσουν οι Συριανοί «πλήρη, σφαιρική και καθ’ όλα έντιμη άποψη» για το άτομο του, όπως υποστηρίζει. 

Αυτοεπαινείται  και αυτοπροβάλλεται χωρίς να περιμένει από τους δημότες να του δώσουν τα εύσημα για τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε, για τα οποία όπως υποστηρίζει «κατά γενική ομολογία, χειρίστηκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Καλό είναι να του επισημανθεί πως τόση έπαρση και φιλαυτία δεν συνάδουν με το προφίλ ανθρώπου που θέλει να πείσει για την προσφορά του στα «κοινά».

Κατά τη διάρκεια της μικρής του θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο λόγω συγκυριών βρέθηκε, καθώς οι εκλογικές τον κατέταξαν στη θέση του επιλαχόντα, υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε από την εφημερίδα.

Καλό θα ήταν να αναφέρει και τους λόγους, εάν αυτοί υπάρχουν, για την στοχοποίηση που επικαλείται, διότι η μη σχετική αναφορά οδηγεί στη σκέψη ή ότι υπήρχαν πραγματικοί λόγοι στοχοποίησης, τους οποίους δεν τον εξυπηρετεί να αναφέρει ή ότι παρουσιάζει σημάδια μανίας καταδίωξης.

Σε σειρά παραγράφων συνεχίζει να απαριθμεί τα προσόντα και τις περγαμηνές του, ξεχνώντας πως τα άτομα εγνωσμένου κύρους δεν χρειάζονται διαφήμιση των τίτλων τους.

Εμφανίζεται θιγόμενος από μια γενικόλογη περιγραφή αρθρογράφου της εφημερίδας, όπου δεν κατονομάζονται πρόσωπα και μάλιστα από χρήση κοινών εκφράσεων της καθομιλουμένης, με τα οποία ταύτισε τον εαυτό του, έχοντας μάλλον αναγνωρίσει στα συγκεκριμένα γραφόμενα στοιχεία δικών του συμπεριφορών.

Επιχειρώντας να επιδείξει μια δυναμική άνευ αντικρίσματος, ίσως για να πείσει τον ίδιο του τον εαυτό περί της στιβαρότητας του, εξαπολύει έως και μηνύσιμους χαρακτηρισμούς κατά του συγκεκριμένου αρθογράφου, τον οποίο κατηγορεί για «ανήθικη και άνανδρη παράφραση» δηλώσεων του.

Ευθείες απειλές

Το μεγαλείο του παραληρηματικού λόγου του εκστασιασμένου με το τον ίδιο του τον εαυτό, Δημοτικού Συμβούλου, συνεχίζεται με την στοχοποίηση και δεύτερης αρθρογράφου της εφημερίδας, στην οποία προσάπτει πρόθεση παράφρασης των λεγομένων του πριν καν της μιλήσει. 

Ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος, ζήτησε να καταγραφεί η συνομιλία του με την αρθρογράφο της εφημερίδας, με το σχετικό ηχητικό αυτής της καταγραφής να συνοδεύει το παρόν άρθρο, προκειμένου να κριθούν από τους αναγνώστες τα λεγόμενα του.

Άξιο παρατήρησης είναι το σημείο που ο ίδιος με περίσσιο θράσος ανέφερε στο ηχητικό και υπογραμμίζει στην επιστολή του, πως μόνο στον Δήμαρχο λογοδοτεί για τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει, ξεχνώντας ότι η υποχρέωση του είναι να λογοδοτεί στους δημότες της Σύρου, διότι ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση του Δημάρχου από όπου μπορεί να τον απολύσει για ελλιπή εκτέλεση των καθηκόντων του, αλλά κτήμα, περιουσία και «μαγαζί» των δημοτών.

Όσο δε αφορά στην ενημέρωση που επικαλείται ο κ. Δούναβης ότι ήταν επαρκής από τα λοιπά ηλεκτρονικά Μέσα, ας αρκεστεί λοιπόν τόσο αυτός όσο και η Δημοτική Αρχή την οποία υπηρετεί και από την οποία, όπως ο ίδιος αναφέρει, έχει την πλήρη υποστήριξη, στην προβολή που αυτά τους προσφέρουν, καθώς ο ρόλος της «Κοινής Γνώμης» είναι να συνεχίσει να λειτουργεί πέρα από εξαρτήσεις μόνο και μόνο για να κερδίζει την πολιτική εύνοια της εκάστοτε Αρχής. 

Τέλος, σχετικά με τα λεγόμενα του Δημοτικού Συμβούλου, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στο ηχητικό που συνοδεύει το παρόν κείμενο, ότι θα «κατασπαράξει» την εφημερίδα, να ξανασκεφτεί πως ανάλογες απειλές για να εξαπολύονται προϋποθέτουν την ύπαρξη και ανάλογης δυναμικής.

Ευχαριστούμε τον συγκεκριμένο Δημοτικό Σύμβουλο που ανέλαβε μόνος του, μέσω των λεγομένων του στο ηχητικό όπως και των γραφομένων στην επιστολή του, να βοηθήσει τους δημότες της Σύρου να κατανοήσουν το ηθικό ανάστημα, το μεγαλείο και την ποιότητα του.

Η επιστολή

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Δούναβη

«Σύρος, 9-7-2015.

ΠΡΟΣ: Κύριο Γεώργιο Ιωσ. Βακόνδιο

Εκδότη της Ημερήσιας Εφημερίδας

των Κυκλάδων «Κοινή Γνώμη»

Αξιότιμε κύριε Βακόνδιε,

Με το θάρρος έκφρασης της γνώμης που πάντα με διέκρινε όλα τα χρόνια της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας και συνεχίζει να με διακρίνει μέχρι σήμερα που φέρω πλέον και την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου Σύρου-Ερμούπολης, κατά τους λίγους μήνες της θητείας μου ως μέλους της Δημοτικής Αρχής, και έπειτα από το άρθρο της σελ. 9 του υπ’ αριθ. 4166/7-7-2015 φύλλου της εφημερίδας «Κοινή Γνώμη», θα ήθελα να παραθέσω κάποια δεδομένα, προκειμένου οι δημότες της Σύρου να διαμορφώσουν μία πλήρη, σφαιρική και καθ’ όλα έντιμη άποψη.

1)     Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και την 4-5-2015 που ορκίστηκα δημοτικός σύμβουλος, παραβρέθηκα σε τουλάχιστον πέντε (5) συνεδριάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου και ενημέρωσα όλους τους συμβούλους και κατ’ επέκταση όλους του δημότες, σχετικά με θέματα που άπτονταν των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα οποία, κατά γενική ομολογία, χειρίστηκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

2)     Κατά την μέχρι τούδε θητεία μου, τόσο προ όσο και μετά την ορκωμοσία μου ως δημοτικού συμβούλου, η εκ μέρους μου ενημέρωση προς τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής αλλά και προς τα τοπικά ΜΜΕ (έντυπα & ηλεκτρονικά) ήταν πάντοτε έγκαιρη και πλήρης.

3)     Ο χειρισμός διαφόρων θεμάτων που απασχολούσαν ή συνεχίζουν να απασχολούν τις επιτροπές στις οποίες προεδρεύω ή συμμετέχω ως απλό μέλος, κινούνταν πάντοτε στα πλαίσια της απόλυτης νομιμότητας και της απόλυτης διαφάνειας, και ουδείς δύναται να το διαψεύσει. Τουναντίον, μπορούν άπαντες οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι να το επιβεβαιώσουν κατηγορηματικά.

4)     Κατά το τελευταίο δίμηνο, λίγο μετά τον ορισμό μου ως δημοτικού συμβούλου, μέχρι και σήμερα, τόσο μέλη της Δημοτικής Αρχής όσο και εγώ προσωπικά, αποτελέσαμε στόχο διαφόρων δημοσιευμάτων εκ μέρους αρθρογράφων/ δημοσιογράφων του δικού σας αλλά και άλλων έντυπων/ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης του νησιού μας. Σε αυτά ουδέποτε απάντησα επισήμως, όπως κάνω σήμερα με την παρούσα επιστολή μου, διότι δεν είναι του χαρακτήρα μου να αντιπαρατίθεμαι με οποιονδήποτε, επιλέγοντας πάντοτε να «ομιλώ» δια του έργου μου. Άλλωστε, ο χρόνος που διαθέτω για την ενημέρωσή μου γύρω από τα διάφορα κατά καιρό δημοσιεύματα είναι από ελάχιστος έως μηδενικός, όντας ήδη επιφορτισμένος με πάρα πολλά καθήκοντα τόσο στην εργασία μου, όσο και στην συμμετοχή μου ως ενός εκ των μελών της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής.

   Προ ολίγων ημερών, λοιπόν, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 2-7-2015, ενημερώθηκα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από φιλικό μου πρόσωπο, σχετικά με δημοσίευμα που έφερε τον τίτλο «Αντιδημαρχία με αρχισυνταξία», του αρθρογράφου σας κ. Αντώνη Μπούμπα (όπως διεπίστωσα χθες το βράδυ που επέστρεψα από την Αθήνα), και το οποίο βρίσκεται στην σελίδα 4 του υπ’ αριθμ. 4162/1-7-2015 φύλλου της εφημερίδας σας. Μεταξύ άλλων, παρατήρησα ότι αναφέρεται στο πρόσωπό μου συγκεκαλυμμένα και χωρίς φυσικά να με κατονομάζει.

      Δεν θα σταθώ στον χαρακτηρισμό «αρχισυντάκτης» που μου αποδίδει, διότι λίγο-πολύ είναι γνωστή στους δημότες και στην παρούσα Δημοτική Αρχή η 15ετής συγγραφική-μεταφραστική μου ιδιότητα καθώς και η πλέον των έξι (6) ετών ιδιότητά μου ως Επιστημονικού Συμβούλου μεγάλου Ιδρύματος των Αθηνών που δραστηριοποιείται τα τελευταία 60 χρόνια στον χώρο της έκδοσης διδακτικών βιβλίων τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και δη της ναυτικής, την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ τα τελευταία εικοσιένα (21) χρόνια. Με την ιδιότητα του Επιστημονικού Συμβούλου έχω επιβλέψει-επιμεληθεί τέσσερα (4) ήδη εκδοθέντα βιβλία καθώς και άλλα δύο (2) βιβλία τα οποία βρίσκονται υπό έκδοση και πρόκειται να εκδοθούν εντός των προσεχών ολίγων μηνών. Αν μη τι άλλο, και μόνο αυτά τα προσόντα μπορούν να αιτιολογήσουν την ανάθεση προς το πρόσωπό μου της επιμέλειας κάποιων εκ των εντύπων που εκδίδει ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης. Όλα τα ανωτέρω μπορούν άπαντες να τα πληροφορηθούν από την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΝ/ΣΥΡΟΥ, όπου υπάρχει αναρτημένο το πλήρες βιογραφικό μου σημείωμα (http://www.aensyrou.edu.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7:dounav...).

      Θα σταθώ, όμως, στην ανήθικη και άνανδρη παράφραση του αρθρογράφου σας αναφορικά με την πρόσφατη δημόσια δήλωσή μου ότι «τις μεταφράσεις που πραγματοποιώ για έντυπα του Δήμου τις κάνω αφιλοκερδώς» και την απόδοσή της ως «… ο αρχισυντάκτης ο οποίος παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του για την ψυχή της γιαγιάς του…»

      Και μόνο την αναφορά σε προσφιλές μου πρόσωπο, και δη σε πρόσωπο το οποίο δεν βρίσκεται πια στη ζωή, με τέτοιο αχαρακτήριστο τρόπο, την θέτω υπόψη όλων των δημοτών και των αναγνωστών σας, και όσοι εξ αυτών έχουν νου και κρίση μπορούν εύκολα να καταλάβουν τον λόγο για το οποίο νιώθω οργή και αγανάκτηση.

      Αποφάσισα, λοιπόν, έχοντας από την πρώτη στιγμή ενημερώσει τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, στον οποίο λογοδοτώ για όσα καθήκοντα μου έχει αναθέσει, να μην παρέχω οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία προς την εφημερίδα σας, μέχρις την ανάκληση της παραπάνω αχαρακτήριστης φράσης και την έκφραση δημόσιας συγγνώμης εκ μέρους της εφημερίδας σας (έστω και συγκεκαλυμμένης…), επειδή θεωρώ τουλάχιστον απρεπές να θίγεται η υπόληψη δημοσίων προσώπων και να αμαυρώνεται η μνήμη προσώπων που δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή.

      Αυτό ακριβώς δήλωσα και στην αρθρογράφο της εφημερίδας σας, κ. Άννα Τερέζα Δαλμυρά, όταν την Δευτέρα 6-7-2015 συνομίλησα τηλεφωνικά μαζί της προκειμένου να παράσχω πληροφορίες που αφορούν την μη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας των Σχολικών Επιτροπών από το ΙΚΑ. Μάλιστα, με δική μου προτροπή και παραίνεση, πράγματι η τηλεφωνική μας συνομιλία ηχογραφήθηκε, προκειμένου τόσο εσείς όσο και η Διευθύντρια της Εφημερίδας, κ. Τέτα Βαρλάμη, να μάθετε αυτολεξεί ό,τι ακριβώς συζητήθηκε μεταξύ μας και να μην μεταφερθεί μέρος μόνον των λεγόμενών μου κατά το δοκούν.

   Τονίζω την τελευταία φράση, διότι ακριβώς αυτό έγινε στο υπ’ αριθ. 4166/7-7-2015 φύλλο της εφημερίδας σας και στο άρθρο της σελ. 9 με τίτλο «Φαύλος κύκλος με απλήρωτες εργαζόμενες», όπου εντέχνως και επιλεκτικά (προφανώς για την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων προς το πρόσωπό μου) αναφέρεται ότι είμαι θιγμένος από προγενέστερη αναφορά της εφημερίδας και ότι αρνούμαι να ενημερώσω τους δημότες και τους άμεσα ενδιαφερομένους για ένα σοβαρό δημοσίευμα με κοινωνικές προεκτάσεις. Να τονίσω, δε, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη κοινοποιηθεί στους δημότες μέσω άλλων έντυπων-ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της Σύρου, αλλά και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, επομένως η άρνησή μου προς την εφημερίδα σας δεν θεωρώ ότι δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα στην έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών.

   Σας παρακαλώ, λοιπόν, και σας προκαλώ να απομαγνητοφωνήσετε πλήρως και στη συνέχεια να δημοσιεύσετε όλη την καταγεγραμμένη συνομιλία μου με την κ. Δαλμυρά, προκειμένου οι δημότες να έχουν πλήρη επίγνωση της επίμαχης υποθέσεως.

   Κλείνοντας, θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η προαναφερθείσα άρνησή μου δεν έχει κανέναν απολύτως σκοπό να λογοκρίνει τα γραφόμενα οποιουδήποτε αρθρογράφου σας. Είμαι θερμός υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης έκφρασης οποιασδήποτε απόψεως, ακόμη και αν αυτή είναι αντίθετη ή διαφορετική από την δική μου. Είμαι όμως θερμός επικριτής της οποιασδήποτε ασυδοσίας του λόγου, ιδιαίτερα όταν αυτός αποκρύπτεται εντέχνως πίσω από κάθε λογής δήθεν «χιουμοριστική έκφραση» ή ειρωνικά ευφυολογήματα, ή όταν αυτός θυσιάζεται στον βωμό της εκμαίευσης πληροφοριών που αφορούν ενέργειες ή διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και προτού αυτές ολοκληρωθούν.

   Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες, σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    Με εκτίμηση,

   Γεώργιος  Μ. Δούναβης

    Δημοτικός Σύμβουλος

    Σύρου-Ερμούπολης

Υ.Γ. (1) Επειδή, όπως ήδη προανέφερα, δεν διαθέτω επαρκή χρόνο προκειμένου να διαβάζω τα διάφορα δημοσιεύματα που γίνονται στην εφημερίδα σας, παρακαλώ όπως ακυρώσετε την πρόσφατα ανανεωθείσα ετήσια συνδρομή μου για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας. Επίσης, δεν επιθυμώ καμία επιστροφή του χρηματικού ποσού που κατέβαλα.

Υ.Γ. (2) Επειδή πρόκειται να απουσιάσω από την Σύρο για λίγες μέρες, κάνοντας χρήση της κανονικής αδείας που μου χορηγήθηκε από την υπηρεσία μου, θα επανέλθω με νεότερη επιστολή μου, εφόσον αυτό απαιτηθεί, σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά από την επιστροφή μου στην Σύρο”.

<