Eγκατάσταση Σταθμού Τηλεϊατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με χαρά σας ενημερώνουμε για την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης Σταθμού Τηλεϊατρικής του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) σε ειδικό χώρο που θα διαμορφωθεί εντός του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο και Πρώιο". Το Γ.Ν. Σύρου είναι η πρώτη από τις 48 Μονάδες Υγείας στην Ελλάδα που θα υποδεχτεί Σταθμό Τηλεϊατρικής του ΕΔΙΤ, συνεχίζοντας την παράδοση της πρωτοπορίας στα Έργα Πληροφορικής της Υγείας που ξεκίνησε το 2006, όντας το πρώτο Νοσοκομείο που εγκατέστησε και λειτουργεί αδιάλειπτα  Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας, με βαθμό ολοκλήρωσης επιπέδου υγειονομικής περιφέρειας, δηλαδή ενιαίου για όλες τι Μονάδες Υγείας των Κυκλάδων.

Το έργο αφορά στη δημιουργία του πρώτου σκέλους του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) και συγκεκριμένα του σκέλους της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου,  με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της για ισότιμη πρόσβαση του εξυπηρετούμενου πληθυσμού σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Επίσης, φιλοδοξεί να καλύψει την ανάγκη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υποδομή εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο υπηρετεί. 

Το ΕΔΙΤ - σκέλος 2ης ΔΥΠΕ αναμένεται να έχει τεθεί πλήρως σε παραγωγική λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Η αξία του έργου ανέρχεται στα 4.268.014,61 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση", το Π.Ε.Π Αττικής και το Π.Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.