Σαντορίνη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για πλαστογραφία και διακίνηση παράνομων αλλοδαπών

  • Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024 - 11:13

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αποτροπή παράνομης εξόδου και την αντιμετώπιση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χτες Τετάρτη, στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, δύο αλλοδαποί ηλικίας 17 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή- χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο 17χρονος μετέβη στο αεροδρόμιο του νησιού και κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γαλλία.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε η 32χρονη προμήθευσε με ταξιδιωτικά έγγραφα και καθοδηγούσε τον 17χρονο, προκειμένου να επιβιβαστεί στη διεθνή πτήση.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εφαρμόζουν επιχειρησιακό σχεδιασμό σε σημεία εισόδου – εξόδου (αεροδρόμια και λιμένες), με στόχο τη διασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

 

 

Ετικέτες: