Η πανέμορφη βουκαμβίλια στην πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο, με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Γλίτωσε την αποκοπή της

Υπερασπίστηκαν την ιδιαίτερη ομορφιά που προσδίδει η βουκαμβίλια στην πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, παίρνοντας αρνητική απόφαση ως προς την πρόταση της αρμόδιας Υπηρεσίας, να αποκοπεί για την ασφάλεια των πολιτών στο σημείο που βρίσκεται.

Ειδικότερα, η μεγάλων διαστάσεων βουκαμβίλια, που έχει αναπτυχθεί σε ένα σημαντικό μέρος της παραδοσιακής πλατείας, με φόντο την οποία φωτογραφίζονται όλοι οι επισκέπτες, έχει αποκτήσει τεράστιο βάρος, με αποτέλεσμα να χρειάζεται υποστυλώματα και ενισχύσεις για να διατηρηθεί στη θέση της. Αντί της πρότασης για αποκοπή της, ενέργεια που θα κατέστρεφε όλη την εικόνα του σημείου, αφαιρώντας κάτι σημαντικό από την “ταυτότητα” της πλατείας, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής αντιπρότειναν να αφαιρεθούν όσα τμήματά της έχουν ξεραθεί ώστε να “ανασάνει” και να μειωθεί το βάρος της. Επιπλέον, ζήτησαν να ενισχυθούν πολύ τα υποστυλώματά της, προκειμένου να διέρχονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες με ασφάλεια.

 

 

 

Ετικέτες: