Η εφημερίδα

Πολύτιμη ΠαρουσίαΤο 1982 ξεκινάει την έκδοση της η εφημερίδα «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ». Η εβδομαδιαία τότε εφημερίδα, γίνεται με τον καιρό, το ειδησεογραφικό μέσο διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Με τα χρόνια, η «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» ακολουθεί την εξέλιξη της μητρικής εταιρίας: αλλάζει σχήμα, μέγεθος, δομή και περιεχόμενο προσφέροντας στον Κυκλαδίτη ένα ουσιαστικό βήμα διαλόγου, όπου πολλά τοπικά προβλήματα δημοσιοποιούνται και επιλύονται. Το 2002 φέρνει μια σημαντική εξέλιξη καθώς η «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» κυκλοφορεί πλέον σε ημερήσια βάση. Το προσωπικό ενισχύεται και επιμορφώνεται, ενώ συγκροτείται ένα δίκτυο ανταποκριτών στα γύρω νησιά, καθώς και ένας κύκλος συνεργατών που ασχολούνται με θέματα επιστημονικού, επιχειρηματικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η μέχρι σήμερα προσπάθεια τόσο του εκδότη όσο και όλων εκείνων που εμπλέκονται στην έκδοσή της, να μείνει η εφημερίδα μακριά από τα κομματικά «χρώματα» έχει αποδώσει, αφού τα γεγονότα καλύπτονται πολύπλευρα και η κριτική άποψη είναι απαλλαγμένη σκοπιμοτήτων και «χρωματισμών» που θα την καθιστούσαν και αναξιόπιστη και μονόπλευρη τόσο ως προς την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών της, όσο και ως προς την καθιέρωσή της ως «έγκριτης» στο χώρο των Κυκλάδων.

Η «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ», ημερήσια σήμερα εφημερίδα στις Κυκλάδες, έχει ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό και κυκλοφορεί (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) σε σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις με τον «αέρα» του καταξιωμένου στο χώρο της, εντύπου και διαβάζεται από ένα πολύμορφο (κομματικά και πολιτικά) αναγνωστικό κοινό, το οποίο την έχει αποδεχθεί στη συντριπτική του πλειοψηφία.

Έχει το προνόμιο να εκδίδεται στις εγκαταστάσεις της «ΤΥΠΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ Α.Ε.», αφού άλλωστε αποτελεί δικό της απόκτημα.

Εκτός από τα δεκάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα των Κυκλάδων που βρήκαν λύση με αφορμή τα δημοσιεύματα της «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ», η εφημερίδα έχει προσφέρει επίσης τα μέγιστα στην κοινωνική, πνευματική, πολιτιστική, αλλά και αθλητική ζωή του τόπου, καθώς προβάλλει καθημερινά και υποστηρίζει έμπρακτα τις δράσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή μας και όχι μόνο, παρέχοντας βήμα ουσιαστικού διαλόγου.

Όμως, η σημαντικότερη προσφορά της εφημερίδας στα 24 νησιά του ιδιόμορφου γεωγραφικά νομού μας, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η πολυδιάσπαση, εντοπίζεται στη δημιουργία τόσο των απαραίτητων διαύλων επικοινωνίας μεταξύ αυτών των νησιών, όσο και στην ωρίμανση των συνθηκών που προάγουν τη συνοχή των μικρών τους τοπικών κοινωνιών και των Κυκλάδων ευρύτερα.

Την τελευταία τριετία, μάλιστα, η «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» καλύπτει ειδησεογραφικά όλα τα σημαντικά γεγονότα της χώρας μας, με πλούσια ρεπορτάζ για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της.