Αεροδρόμια

Σταθερή πρωτία Μήλου και Νάξου σε αεροπορικές αφίξεις επιβατών

  • Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, 2018 - 06:13
  • 0 Σχόλια

Αυξημένη η επιβατική κίνηση το πρώτο 8μηνο του 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ και τον μήνα Αύγουστο τα αεροδρόμια Μήλου και Νάξου κρατούν τα πρωτεία στην αύξηση αφίξεων επιβατών.

Συνολικά 45 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου...

Αυξήσεις επιβατών στα αεροδρόμια Νάξου και Μήλου

Τα στατιστικά στοιχεία για την αεροπορική κίνηση κατά το α΄ τετράμηνο του 2018, εμφανίζουν αύξηση επιβατών να καταγράφεται στα δύο Κυκλαδικά αεροδρόμια Νάξου και Μήλου, σύμφωνα με τα στοιχείο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ανοδική πορεία στην διακίνηση επιβατών με πρωταγωνιστές της...

«Απογειώνονται» τα αεροδρόμια των Κυκλάδων

Τη συνεχιζόμενη αύξηση της διακίνησης των επιβατών στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς και μεγάλη ενίσχυση στον τομέα των αφίξεων εσωτερικού, καταγράφει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στα στατιστικά στοιχεία, τόσο του δωδεκαμήνου του 2017, όσο και των πρώτων μηνών του 2018.

Με πρωταγωνιστές...

“Απογειώνονται” οι αφίξεις σε Πάρο και Νάξο

Στην πρώτη τριάδα των αεροδρομίων της χώρας που καταγράφουν την υψηλότερη αύξηση σε αφίξεις επισκεπτών το πρώτο δεκάμηνο του 2017 εντάσσονται τα αεροδρόμια της Πάρου και της Νάξου, βάσει των επίσημων στοιχείων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Από τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης...

Πέντε νέες συλλήψεις στα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (15.06.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε...

Απλούστευση των κανόνων

Νέους κανόνες για τις δημόσιες επενδύσεις στους λιμένες και αερολιμένες, τον πολιτισμό και τις εξόχως απόκεντρες περιοχές, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της ανάπτυξης, με ταυτόχρονη διαφύλαξη του ανταγωνισμού.

...

“Απογειώνονται” τα αεροδρόμια Μυκόνου και Θήρας

Σημαντική επιτυχία καταγράφουν τα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Θήρας σε επίπεδο υποδοχής αφίξεων με διεθνείς αεροπορικές πτήσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τα οποία κι επιβεβαιώνουν την άνοδο των αριθμών στα δύο...

Στο πρόγραμμα Γιούνκερ τα αεροδρόμια των Κυκλάδων

Στα έργα τα οποία παρουσιάζουν μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων των τεσσάρων νησιών των Κυκλάδων (Σύρου, Νάξου, Μήλου και Πάρου), προσπαθεί να δώσει χρηματοδοτική προοπτική για τον εκσυγχρονισμό τους το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και...

Κατηγορηματική αντίθεση στην έκπτωση

Σε αντίθετη κατεύθυνση από τις προτεινόμενες περικοπές στις τακτικές επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για τις άγονες γραμμές κινείται το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο κι αποφάσισε ομόφωνα όχι μόνον να μη δεχθεί τη μείωση αυτών,...

Σταθερή επιλογή στη συνείδηση ξένων τουριστών

Διεθνείς τουριστικοί προορισμοί πρώτης γραμμής αναδεικνύονται για ακόμη ένα έτος η Σαντορίνη και η Μύκονος βάσει των στοιχείων αφίξεων για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2015 που γνωστοποίησε ο ΣΕΤΕ, με τα δύο Κυκλαδονήσια να καταγράφουν άνοδο επισκεψιμότητας στα αεροδρόμιά τους, με...

Υλοποιήθηκε η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Την παρθενική απόφαση αποκρατικοποιήσεων έλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την έγκριση της σύμβασης του ΤΑΙΠΕΔ με την γερμανική Fraport, στην οποία παραχωρούνται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Ξεκίνησε η υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, με πρώτη...

Ζητήματα υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας τουριστών σε Μύκονο και Σαντορίνη

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί της χώρας, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όσον αφορά τις υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας τουριστών (αεροδρόμια, λιμάνια, κέντρα υγείας), αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους προορισμούς αυτούς,...

Νέο αίτημα ακύρωσης

Νέα παρέμβαση προς την κυβέρνηση, για την υπεράσπιση των κρατικών αερολιμένων της χώρας, πραγματοποιούν οι 161 θεσμικοί φορείς που συμμετέχουν στην «Κοινή πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων».

Κατόπιν της γνωστοποίησης της πρόθεσης της κυβέρνησης να...

Εκδήλωση του Σύριζα Σύρου για τα αεροδρόμια στις 22 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο της «Κοινής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων», θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο το Σάββατο 22 Νοέμβρη στις 7μ.μ., εκδήλωση-συζήτηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τη συμμετοχή της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, βουλευτή του Σύριζα.

Σύμφωνα...

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Ερώτηση σχετικά με τα περιφερειακά αεροδρόμια προς τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Τουρισμού και Οικονομικών, από 14 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένας εκ των οποίων και ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος.

Το κείμενο της...

"Αέρας" ιδιωτικοποιήσεων

  • Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, 2014 - 15:52
  • 0 Σχόλια

Ανάμεσα στα αεροδρόμια, τα οποία ακολουθούν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης φαίνεται να είναι και το αεροδρόμιο Χανίων, "Δασκαλογιάννης". 

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εκπροσώπων αεροδρομίων προς ιδιωτικοποίηση, η οποία θα λάβει χώρα την Δευτέρα στην Αθήνα. 

...

Μύκονος και Σαντορίνη σε ιδιώτες

Δόθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) η έγκριση για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Όπως το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης...

Να συζητηθεί το “ξεπούλημά” τους

Να τεθεί επί τάπητος στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το θέμα του
“ξεπουλήματος” των πέντε αεροδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ζητά με επιστολή της προς την πρόεδρο, Ανδριάνα Μπαφίτη η περιφερειακή παράταξη “Πολίτες κόντρα στον καιρό”.

Πλήγμα για νησιά και...

Αντίστροφη μέτρηση

Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί για το κλείσιμο 22 περιφερειακών αεροδρομίων, έπειτα από εντολή της Τρόικας.

Ο θόρυβος στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μετεξελιχθεί σε έντονο προβληματισμό, με τους αιρετούς, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών να εκφράζουν ανοιχτά το...

Στελέχωση των αεροδρομίων ζητά ο Περιφερειάρχης

Τη στελέχωση με προσωπικό των αεροδρομίων των νησιών ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Μαχαιρίδης, ενόψει της αυξημένης κίνησης που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ο τουρισμός το φετινό καλοκαίρι.

Ο κ. Μαχαιρίδης ζητά τη...

Σελίδες