ιδιωτικοποίηση

«Βγαίνουν στο σφυρί έναντι πινακίου φακής»

Η κοινοπραξία εταιριών του ομίλου Κοπελούζου, είναι ο προτιμητέος επενδυτής, όπως ανακυρήχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, για την 40ετή παραχώρηση δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και αυτά της Σαντορίνης και της Μυκόνου.

Χτες, Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, αποσφραγίστηκαν οι...

Εκδήλωση του Σύριζα Σύρου για τα αεροδρόμια στις 22 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο της «Κοινής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων», θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο το Σάββατο 22 Νοέμβρη στις 7μ.μ., εκδήλωση-συζήτηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τη συμμετοχή της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, βουλευτή του Σύριζα.

Σύμφωνα...

«Ναυμαχία» για τα λιμάνια

«Η συνταγή των περικοπών των μισθών και της υπερφορολόγησης απέτυχε» παραδέχθηκε προχθές, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, αντικείμενο της οποίας...

Εταιρείες Διαχείρισης των λιμανιών

Με τις δομές να ακολουθούν κοινή πορεία καταργήσεων, συγχωνεύσεων και γενικής συρρίκνωσης κάθε τομέα που αφορά ή άπτεται του δημοσίου, με κύριο ζητούμενο την ισχυροποίηση του ιδιωτικού καθεστώτος, κατεύθυνση προς την οποία κινείται η εφαρμοζόμενη πολιτική.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου...

Γοργοί ρυθμοί πώλησης των αεροδρομίων

Σε ένα προς ένα στα κομμάτια της δημόσιας περιουσίας μπαίνει πωλητήριο, ακολουθώντας πιστά η κυβέρνηση την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που απαιτεί η τρόικα. Αν και οι λίστες έχουν καταρτιστεί από το 2012, οι ελεγκτές των δανειστών ασκούν έντονες πιέσεις για επίσπευση των διαδικασιών, με την...