Ο Έλληνας Κεντρικός μετά την επίσημη ανακοίνωσή του από τον Α.Ο. Φοίνικα Σύρου, μιλά για την απόφασή του να συνεχίσει στην ομάδα του νησιού

Παρέμεινε... Πειρατής ο Αλέξανδρος Χήρας

Φοίνικας Σύρου και Αλέξανδρος Χήρας έδωσαν τα χέρια και ο Έλληνας Κεντρικός θα παραμείνει κάτοικος Σύρου και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Χήρας ήταν ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του Φοίνικα τη σεζόν 2016 -17 και βοήθησε πάρα πολύ το συγκρότημα του Ντούσκο Νίκολιτς. Η διοίκηση αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ομάδα, θέλησε να τον κρατήσει και μετά τις απαραίτητες συζητήσεις που προηγήθηκαν, ήρθε η τελική συμφωνία. Βέβαια ήταν και επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στο "Πειρατικό" αφού η χρονιά που πέρασε ήταν μία από τις καλύτερες που είχε ο ίδιος σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Χήρας όπως αναφέρει παρακάνω είχε δώσει εντολή στον μάνατζέρ να μιλήσει με τη διοίκηση του Φοίνικα ώστε να ανανεωθεί η συνεργασία τους.

 Η Επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης του Φοίνικα

Το Τ.Α.Α. Α.Ο. Φοίνικας Σύρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ,την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Αλέξανδρο Χήρα για την αγωνιστική χρονιά 2017-2018.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ καλωσορίζουν τον Αλέξανδρο Χήρα  στην ομάδα μας και του εύχονται μία καλή σαιζόν με επιτυχίες.

 

 

"Ήθελα να παραμείνω στον Φοίνικα"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αλέξανδρος Χήρας μετά τη συμφωνία ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Α.Ο. Φοίνικα Σύρου εμφανώς χαρούμενος είπε:

 "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μετά τις συζητήσεις που προηγήθηκαν με τη διοίκηση του Φοίνικα, συμφωνήσαμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκομαι και πάλι στο νησί. Ήταν βέβαια κάτι που ήθελα και το είχα συζητήσει με τον μάνατζέρ μου, δηλαδή,  Φοίνικας να έχει τον πρώτο λόγο στις συνομιλίες που θα ακολουθούσαν μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Η διοίκηση έδειξε έμπρακτα πως με ήθελε στην ομάδα και πάνω εκεί στηρίχθηκε η όλη επικοινωνία που είχαμε. Ήθελα να παραμείνω στην ομάδα, γιατί με τον Φοίνικα έκανα μία πάρα πολύ καλή χρονιά, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό, γιατί η Σύρος είναι ένα από τα πιο επαγγελματικά σωματεία που έχω δουλέψει. Είναι πάρα ευχάριστο να είσαι στην ομάδα αυτή, γιατί σε βοηθά να γίνεσαι καλύτερος".

Η αγωνιστική σου παρουσία πιστεύεις πως ήταν το κλειδί για να υπάρξει η επιθυμία από τη διοίκηση του Φοίνικα να σε κρατήσει στο νησί;

"Όταν ανεβαίνουν οι απαιτήσεις στην ομάδα στην οποία βρίσκεσαι, τότε πρέπει να δουλέψεις πιο σκληρά ώστε να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέσα από την σκληρή αυτή προσπάθεια είναι φυσικό να γίνεσαι καλύτερος και να προσφέρεις στην ομάδα. Έτσι συνέβη και με μένα, πέρσι κάναμε μία πάρα πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις με τον κ. Νίκολιτς. Το ίδιο πιστεύω πως θα συνεχιστεί και φέτος  και ο Φοίνικας  να κάνει την πορεία που πραγματικά του αξίζει. Εμένα ο Φοίνικας προσωπικά με βοήθησε να αναδειχθώ και να δείξω τις δυνατότητές μου και θέλω να συνεχίσω πάνω στο ίδιο μοτίβο".

 

Ήρθες στην Σύρο σε μία μεταβατική περίοδο για τον Φοίνικα, καθώς πριν ξεκινήσει η σεζόν υπήρχαν αρκετά προβλήματα.  Τα προβλήματα αυτά τα αφήσατε πίσω σας και εσείς προσπαθήσατε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο φετινός σχεδιασμός γίνεται με ηρεμία από τη διοίκηση, αφού υπάρχει και ο κατάλληλος χρόνος, αλλά και δεν υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα. Πιστεύεις πως η ηρεμία αυτή θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καλυτέρευση της εικόνας του Φοίνικα στο πρωτάθλημα της Volley League;

"Τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ καλύτερα στον Φοίνικα κι αυτό φαίνεται και στις έως τώρα κινήσεις που έχουν γίνει. Αυτό βοηθά την ομάδα να πατήσει πιο γερά στα πόδια της και μάλιστα να δηλώσει συμμετοχή στην Ευρώπη. Ο Φοίνικα είναι έτοιμος για πολλά πράγματα και δείχνει ικανός να διεκδικήσει μία καλύτερη πορεία τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη.  Κατά τη δική μου προσωπική άποψη την περσινή χρονιά δεν αξίζαμε την θέση που καταλάβαμε στο τέλος. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι καλύτερο, αλλά αυτό ίσως συνέβη γιατί στην αρχή υπήρχαν κάποια προβλήματα στην προσαρμογή. Μην ξεχνάτε πως είμαστε νέα ομάδα και χρειάστηκε κάποιος χρόνος προσαρμογής. Αυτά τα παιχνίδια που χάσαμε στην αρχή έπαιξαν στο τέλος σημαντικό ρόλο στην τελική μας βαθμολογική κατάταξη. Όλα αυτά φέτος δεν θα υπάρχουν. Μπορεί να ένα μεγάλο ποσοστό να είναι νέοι παίκτες και να φορέσουν για πρώτη φορά τα χρώματα της ομάδας, όμως υπάρχει ηρεμία, η διοίκηση έχει στέρεες βάσεις και μέσα από την δουλειά θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό σύνολο.  Από την αρχή ο Φοίνικας δείχνει έτοιμος για να ανταπεξέλθει σε πάρα πολλά πράγματα. Η διοίκηση με τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής βλέπουμε ότι ενισχύσει το ρόστερ και θα πάμε σίγουρα για κάτι καλύτερο".

 

Για τις κινήσεις μέχρι τώρα που έχει κάνει η διοίκηση του Φοίνικα, αλλά και για τον Σάσα Στεφάνοβιτς ο Έλληνας Κεντρικός είπε: "Έχω μία πρώτη εικόνα για τον κ. Στεφάνοβιτς, δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά έχω μάθει πως είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Άλλωστε προέρχεται από την Σερβία και μόνο αυτό φτάνει. Γνωρίζω ότι του αρέσει η σκληρή δουλειά και μάλιστα είμαι έτοιμο για τις νέες προκλήσεις. Από την άλλη, ένας ακόμη στόχος υλοποιείται για μένα, καθώς με τον Φοίνικα θα παίξω για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το ήθελα πάρα πολύ και μου δίνεται η ευκαιρία μέσα από την ομάδα να το πράξω. Είναι ένα σκαλοπάτι που για να το κάνουμε χρειάζεται σκληρή δουλειά. Πιστεύω πως τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου θα δουλέψουμε σκληρά ώστε ο Φοίνικας να πάρει την χρονιά αυτή ότι καλύτερο του αξίζει. Οι μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Φοίνικας είναι πάρα πολύ καλές, ο Λινζ πιστεύω πως θα μας βοηθήσει και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη διοίκηση για τη συνέχεια. Η Σύρος θα είναι ενισχυμένη και πιστεύω πως η χρονιά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ".

 

Κλείνοντας ο Έλληνας κεντρικός αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας και τον ευχαρίστησε για την στήριξη του όλη τη χρονιά. "Θέλω αρχικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κόσμο της Σύρου, που μας στήριξε και μας στηρίζει, αλλά και που είναι συνεχώς δίπλα μας. Οι φίλαθλοί μας γνωρίζουν πάρα πολύ καλό βόλεϊ, ξέρουν τα πάντα γύρο απ' αυτό και σε κάθε εντός έδρας ματς μας βοηθούν τα μέγιστα. Από την πλευρά μας θα δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε νίκες και επιτυχίες στη Σύρο και ο κόσμος να νιώθει υπερήφανος για την ομάδα μας".