Η Κηφισιά επικράτησε του Φοίνικα στη Σύρο με 2-3 σετ

Πήρε το βαθμό… έχασε το ματς

  • Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, 2017 - 19:41
  • /   Eνημέρωση: 13 Νοε. 2017 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η Κηφισιά πήρε το ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής επικρατώντας στη Σύρου με 3-2 σετ του Φοίνικα. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη ήταν καλύτερη στα τρία από τα πέντε σετ και έφτασε δίκαια στη νίκη επί του… νωθρού Φοίνικα. Από την πλευρά της η ομάδα της Σύρου αν και βρέθηκε με 2-0 σετ πίσω στο σκορ, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και έφερε το ματς στα ίσα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκεί και πέρα στο τάι μπρέικ τα πολλά λάθη από την πλευρά των παικτών του κ. Στεφάνοβιτς έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φτάσουν εύκολα στην επικράτηση.  

Με πολλά λάθη εκατέρωθεν ξεκίνησε το πρώτο σετ, με τι δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Νικολάκης με μπλοκ έκανε το 6-7 για την Κηφισιά για να ισοφαρίσει στη συνέχεια ο Γιορντάνοφ. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν προηγούμενοι μπροστά στο σκορ με 8-7 μετά το σερβίς άουτ του Λινζ. Ο Φοίνικας αν και έμεινε πίσω στο σκορ με 7-9, στη συνέχεια με ένα δικό του 3-0 ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πέρασε μπροστά με 10-9. Ο Πέτερλιν με  μπλοκ το 12-10 και ο Κώστας Αρσενιάδης κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ.  Ο Hunt έστειλε εκτός τελικής γραμμής την μπάλα και ο Φοίνικας στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το +2 (16-14). Ο Σουλτανόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ και μείωσε σε 17-15, για την Κηφισιά. Η Κηφισιά μείωσε με τον Hepburn σε 18-17 και ο Σάσα Στεφάνοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Άσος από τον Παπαδόπουλος, ο οποίος από τα δικά του σέρβις η Κηφισιά έχει κάνει σερί 4-0 (18-19).Η Κηφισιά με δύο μπλοκ ξέφυγε στο σκορ με 20-22 και νέο τάιμ άουτ από τον Στεφάνοβιτς. Μετά την λάθος πάσα του Νικολάκη, ο Φοίνικας με σερί 2-0 ισοφάρισε σε 23-23. O Χαντ με δύο συνεχόμενους πόντους έκανε το 23-25 και η Κηφισιά το 0-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής του σετ ήταν ο Καναδός ακραίος ο οποίος πήρε σημαντικούς πόντους για την ομάδα του. 

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο σετ για τους Συριανούς οι οποίου με τον άσο του Χήρα προηγήθηκαν στο σκορ με 4-0. Ο Νικολάκης με άσο μείωσε για την ομάδα του σε 4-2. Ο Γιορντάνοφ πήρε πάνω του την επίθεση και έκανε το 8-5 και ο Φοίνικας στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με διαφορά τριών  πόντων. Η Κηφισιά με σερί 3-0 και τον άσο του Χάντ ισοφάρισε αρχικά και στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 8-9 με νέο άσο από τον ίδιο παίκτη. Η Κηφισιά με ψυχολογία και μικρό σερί έκανε το 9-13, για να μειώσει ο Πέτερλιν σε 10-13 και στη συνέχεια ο Γιορντάνοφ στην κόντρα έκανε το 11-13. Ο Εφραιμίδης με πλασέ πήρε τον πόντο και έκανε το 13-16 για την Κηφισιά, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με διαφορά τριών πόντων. Οι παίκτες του κ. Αρσενιάδη έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και κρατούν μία διαφορά μεταξύ δύο και τεσσάρων πόντων. Ο Σάσα Στεφάνοβιτς είδε τη διαφορά να φτάνει στην μέγιστη τιμή της 16-20 και κάλεσε τάιμ άουτ. Στους πέντε η διαφορά με τον Χαντ να είναι ο νικητής σε όλες τις… μονομαχίες 17-22. Ο Μαρούλης έξυπνα μείωσε σε 21-24. Ο Φοίνικας έκανε μία μεγάλη προσπάθεια για να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του σετ, μείωσε σε 23-24, όμως ο Χαντ έκλεισε με δυνατή επίθεση τον πόντο. Η Κηφισιά έκανε το 2-0 έπειτα το 23-25 και εξασφάλισε τον πόντο στη… Σύρο.

 

Οι Συριανοί στο τρίτο σετ μπήκαν και πάλι δυνατά και ξέφυγαν με 6-2 στο σκορ. Ο Χήρας έκανε το 8-3 και ο Φοίνικας στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με τη διαφορά να είναι στο +5. Οι φιλοξενούμενοι αν και μείωσαν το -3 (12-9) ο Λινζ και ο Γιορντάνοφ με άσο την επανέφεραν στο +5 για τον Φοίνικα (14-9). Ο Γιορντάνοφ στην κόντρα το 16-10 και οι Συριανοί με τη διαφορά στο +6 στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Η Κηφισιά με τα δυνατά σέρβις του Ντε Σόουζα προσπάθησε να μειώσει και να μπει και πάλι στο ματς, έκανε τα σκορ 17-14. Κόκκινη κάρτα στον Χαντ μετά από έντονη διαμαρτυρία, καθώς υποστήριξε πως υπήρχε επαφή και αυτόματα το σκορ έγινε 20-15. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν σταθερή διαφορά μέχρι το τέλος κι έκλεισαν το σετ με το 25-19.

 

Οι παίκτες του Σάσα Στεφάνοβιτς έχοντας την… ψυχολογία με το μέρος του μπήκαν δυνατά στο τέταρτο σετ, προηγήθηκαν αρχικά 3-0 και πήγαν στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το σκορ στο 8-4. Στο -2 μείωσε τη διαφορά η Κηφισιά μετά την κακή σε εκτέλεση επίθεση από τον Πέτερλιν. Στη συνέχεια η Κηφισιά αν και προσπάθησε να μείνει κοντά, δείχνει να είναι κουρασμένοι οι παίκτες της και ο Φοίνικας πήγε στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με τη διαφορά να είναι στο +4 (16-12) και να έλεγχε το ρυθμό του ματς. Το «Πειρατικό» μπήκε αποφασισμένο μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ να τελειώσει το σετ, αύξησε τη διαφορά και έφτασε στο 2-2 μετά το 25-18. Οι αθλητές της Κηφισιάς στο τέταρτο σετ έδειξαν αρκετά κουρασμένοι και δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Συριανών.

Οι φιλοξενούμενοι φαίνετε πως κράτησαν τις δυνάμεις τους για το… τέλος, αφού μπήκαν δυνατά στο τάιμ μπρέικ και προηγήθηκαν με 2-6. Σημάδια… ανάκαμψης από τον Φοίνικα, με μικρό σερί 2-0 μείωσε σε 5-8. Ο Χαντ όμως έφερε και πάλι τη διαφορά στο +4 για την Κηφισιά. Οι φιλοξενούμενοι στο τάι μπρέικ έδειξαν πολύ καλύτερο πρόσωπο και έχοντας σταθερή απόδοση έφτασε στη νίκη κάνοντας το 11-15.

Ο Σάσα Στεφάνοβιτς μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την ήττα από την Κηφισιά: «Ήταν ένα πάρα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, καθώς δεν είχαμε τον απαιτούμενο ρυθμό. Σε κάποια παιχνίδια έχουμε θέματα στην υποδοχή και σε κάποια άλλα στην επίθεση. Θα πρέπει να μιλήσουμε με τους παίκτες μου και θα δούμε πως μπορούμε να το διορθώσουμε όλο αυτό. Κάποιοι πριν ξεκινήσει ακόμη το πρωτάθλημα βιάστηκαν  να μας χρίσουν ως φαβορί και πως μπορούμε να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είμαστε το ίδιο επίπεδο, αλλά στο επίπεδο που είναι και οι άλλες ομάδες. Θα πρέπει να βρούμε γρήγορα τον ρυθμό μας και να εμφανίσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στο επόμενο ματς. Έχω πίστη στους παίκτες μου. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι και θα το αποδείξουμε εντός αγωνιστικού χώρου».

 

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης αναφέρθηκε στην νίκη της ομάδας μου. «Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο και πιστεύω πως τα πήγαμε εξαιρετικά. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ακόμη και με καθαρό σκορ και θα φύγουμε από τη Σύρο με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Παρόλα αυτά καταφέραμε και πήραμε το δίποντο και αντέξαμε στην πίεση του Φοίνικα. Είναι πολύ σημαντική νίκη για εμάς καθώς ακόμη ψαχνόμαστε. Κάνουμε δοκιμές και θέλουμε χρόνο για να βρούμε τα πατήματα μας».

 

Το φιλμ του αγώνα

1ο σετ

Ο Γιορντάνοφ με επίθεση στην πίσω διαγώνιο άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Σύρου. Στη Η Κηφισιά ισοφάρισε σε 4-4. Ο Ντε Σόουζα πήρε το μπλοκ άουτ 5-5. Ο ίδιος παίκτης έστειλε στη συνέχεια τη μπάλα στον φιλέ για το 6-5. Νέο άσχημο σέρβις από τον Γιορντάνοφ 6-6. Ο Νικολάκης με μπλοκ έκανε το 6-7 για την Κηφισιά για να ισοφαρίσει στη συνέχεια ο Γιορντάνοφ. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν προηγούμενοι μπροστά στο σκορ με 8-7 μετά το σερβίς άουτ του Λινζ. Ο Χαντ με ωραίο τελείωμα έδωσε ακόμη έναν πόντο στην ομάδα του 7-9. Ο Γιορντάνοφ μείωσε σε 8-9. Ο Πέτερλιν με μπλοκ ισοφάρισε σε 9-9. Λάθος των παικτών της ομάδας του Κώστα Αρσενιάδης και ο Φοίνικας πέρασε μπροστά στο σκορ με 10-9.  Ο Πέτερλιν με  μπλοκ το 12-10 και ο Κώστας Αρσενιάδης κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Πεντίδης στην κόντρα με πρώτο χρόνο το 13-10. Ο Ντε Σόουζα με δύναμη το 13-11. Ο Γιορντάνοφ το 15-14. Ο Hunt έστειλε εκτός τελικής γραμμής την μπάλα και ο Φοίνικας στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το +2. Ο Σουλτανόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ και μείωσε σε 17-15. Ο Πεντίδης σε επίθεση πρώτου χρόνου το 18-15. Η Κηφισιά μείωσε με τον Hepburn σε 18-17 και ο Σάσα Στεφάνοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Μικρό σερί από τους φιλοξενούμενους (0-2). Άσχημη επίθεση από τον Γιορντάνοφ και το σκορ στα ίσα 18-18. Άσος από τον Παπαδόπουλος, ο οποίος από τα δικά του σέρβις η Κηφισιά έχει κάνει σερί 4-0 (18-19). Νέος πόντος από τον Hunt 19-20. Ο Γιορντάνοφ πήρε το μπλοκ άουτ 20-20. Μπλοκ πάνω στον Πέτερλιν 20-21. Νέο μπλοκ της Κηφισιάς, αυτή τη φορά πάνω στον Γιορντάνοφ το 20-22. Ο Hunt πήρε το μπλοκ άουτ 21-23 και πλέον οι φιλοξενούμενοι είναι πολύ κοντά στο 0-1. Ο Πεντίδης μείωσε σε 22-23. Μετά την λάθος πάσα του Νικολάκη, ο Φοίνικας με σερί 2-0 ισοφάρισε σε 23-23. Ο Hunt 23-24. O Χαντ με πόντο έδωσε τον πόντο και ταυτόχρονα το σετ στην ομάδα του 25-23. Μεγάλος πρωταγωνιστής του σετ ήταν ο Καναδός ακραίος ο οποίος πήρε σημαντικούς πόντους για την ομάδα του. 

 

2ο σετ

Ο Πέτερλιν με μπλοκ άνοιξε το σκορ στο δεύτερο σετ. Ο Γιορντάνοφ στην κόντρα για το 2-0. Λάθος από τον Εφραιμίδη 3-0. Ο Χήρας με άσο το 4-0. Ο Χαντ μείωσε σε 5-4 μετά το πολύ καλό ξεκίνημα του Φοίνικα. Άουτ το σέρβις του Εφραιμίδη 6-4. Ο Γιοντάνοφ στην κόντρα το 7-4. Ο Χαντ το 7-5. Ο Γιορντάνοφ πήρε πάνω του την επίθεση και έκανε το 8-5 και ο Φοίνικας στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με διαφορά τριών  πόντων. Νέος πόντος από τον Χάντ 8-6 και ο Σουλτανόπουλος με μπλοκ το 8-7. Άσος από τον Καναδό 8-8. Η Κηφισιά μπροστά στο σκορ με τον  νέο άσο από τον Χάντ. Άσχημο σέρβις από τον Γιορντάνοφ 9-10. Λάθος από πλευράς παικτών Φοίνικα 9-11. Εκτός τελικής γραμμή η μπάλα στην επίθεση του Γιορντάνοφ 9-13. Ο Πέτερλιν πήρε τον πόντο και ο Φοίνικας μείωσε σε 10-13. Άσχημη επίθεση από τους φιλοξενούμενους 12-13 και ο Αρσενιάδης κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την ομάδα του να χάνει τη διαφορά τεσσάρων πόντων που είχε. Ο Εφραιμίδης με πλασέ πήρε τον πόντο και έκανε το 13-16 για την Κηφισιά, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με διαφορά τριών πόντων. Νέο μπλοκ αυτή τη φορά πάνω στον Γιορντάνοφ το 13-17. Μείωσε στο -3 ο Βούλγαρος του Φοίνικα (14-17). Ο Χαντ το 15-18. Λάθος από τον Μαρούλη 16-20 και στο +4 η διαφορά. Στους πέντε η διαφορά με τον Χαντ να είναι ο νικητής σε όλες τις… μονομαχίες 17-22. Ο Χήρας μείωσε σε 19-22. Με πλασέ ο Σόουζα 19-23. Ο Σουλτανόπουλος έφερε την Κηφισιά ακόμη πιο κοντά στο 2-0, καθώς πήρε έναν δύσκολο πόντο 20-24. Ο Μαρούλης με έξυπνο τρόπο πήρε τον πόντο και μείωσε σε 21-22. Άσος από τον Χήρα 22-24. Λάθος από τον Εφραιμίδη και ο Φοίνικας μείωσε σε 23-24. Ο Χαντ έβαλε φρένο στα… όνειρα για ανατροπή στους Συριανούς με πόντο έκλεισε το σε με 23-25.

 

3ο σετ

Ο Πέτερλιν άνοιξε το σκορ για το Φοίνικα 1-0 και ο Γιορτνάνοφ με άσο έκανε το 3-1. Ο Γιορτνάνοφ πήρε τον πόντο και έκανε το 6-2. Ο Χήρας με άσο έκανε το 8-3 και ο Φοίνικας στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με τη διαφορά στο +5. Ο Πέτερλιν ανέβασε τη διαοφρά στο +6 9-3.  Μείωσε στο -4 τη διαφορά η Κηφισιά με τον Hupburn (10-6). Ο Πέτερλιν με επίθεση έκανε το 11-6. Ο Σόουζα μείωσε 11-7 με επίθεση πίσω από τη γραμμή των τριών μέτρων. Ο Λινζ το 12-8, μετά από φάση διαρκείας. Ο Λιζν τελείωσε την φάση μετά το μπλοκ που αρχικά δέχθηκε ο Γιορντάνοφ. Ο Βούλγαρος του Φοίνικα με άσο έκανε το 14-9. Ο Γιορντάνοφ στην κόντρα το 16-10 και οι Συριανοί με τη διαφορά στο +6 στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Βούλγαρος διαγώνιος πήρε ακόμη έναν πόντο για το 17-11. Δυνατό σερβίς από τον Σόουζα και η Κηφισιά μείωσε σε 17-13 καθώς οι Συριανοί δεν κατάφεραν να βγάλουν άμυνα. Νέο δύσκολο σέρβις από τον Σόουζα και 17-14. Ο Γιορτνάνοφ το 18-14. Κόκκινη κάρτα στον Χαντ μετά από έντονη διαμαρτυρία, καθώς υποστήριξε πως υπήρχε επαφή και αυτόματα το σκορ έγινε 20-15. Ο Γιορντάνοφ με επίθεση το 22-17. Ο Λινζ τελείωσε μία φαινομενικά χαμένη φάση για το 23-18. Ο Χήρας στην κόντρα με πρώτο χρόνο το 24-18. Ο Χαντ μείωσε σε 24-19 με τον Φοίνικα να εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για το σετ. Στο φιλέ το σέρβις του Χαντ  για το 25-19.

 

4ο σετ

Ο Πέτερλιν έκανε το 2-0 για τον Φοίνικα. Άουτ η επίθεση του Χαντ 3-0. Άουτ η επίθεση του Λινζ 3-2. Ο Γιορντάνοφ πήρε το μπλοκ άουτ για το 5-3. Άουτ το σέρβις του Εφραιμίδη 6-4. Ο Πέτερλιν μετά το δύσκολο σέρβις του Λινζ το 7-4. Ο Λινζ με άσο το 8-4 και ο Φοίνικας στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με τη διαφορά στο +4. Ο Πέτερλιν πήρε τον πόντο με πλασέ 9-5. Ο Γιορντάνοφ μετά την ωραία πάσα του Μαρούλη το 12-9. Νέος πόντος από τον Βούλγαρο του Φοίνικα 13-9 και ο κ. Αρσενιάδης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Λινζ το 14-10 μετά το μπλοκ άουτ. Ο Πέτερλιν πήρε το μπλοκ άουτ για το 16-12 και ο Φοίνικας στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το +4 η διαφορά. Ο Γιορντάνοφ πήρε το μπλοκ άουτ 18-14. Άσος από τον Πέτερλιν 19-14 και τάιμ άουτ από τον Κώστα Αρσενιάδη. Πλασέ από τον Βούλγαρο διαγώνιο του Φοίνικα 20-14. Ο Νικολάκης έξυπνα το 20-16 και ο Σάσα Στεφάνοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Χήρας με μπλοκ έκανε το 22-16. Ο Λινζ με επίθεση πίσω από τα τρία μέτρα έκανε το 25-18 και ο Φοίνικας ισοφάρισε σε 2-2.

 

5ο σετ

Ο Ντε Σόουζα πήρε το μπλοκ άουτ για το 0-1. Ο Γάτσης ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ντε Σόουζα με μπλοκ στον Γιορντάνοφ το 1-3. Ο Χαντ στην κόντρα το 1-4. Εκτός τελικής γραμμής η επίθεση του Λινζ 1-5. Ο Γιορντάνοφ μείωσε σε 3-6. Στο φιλέ το σέρβις του Λινζ 3-7. Ο Γιορντάνοφ μείωσε σε 4-8. Ο Λινζ το 5-8 μετά από φάση διαρκείας. Ο Χαντ το 5-9. Υπέρβαση από τον Μαρούλη 6-11. Ο Χαντ το 7-13 και η Κηφισιά κοντά στο 2-3. Ο Γιορντάνοφ με άσο το 10-14. Ο Χήρας εύκολα  το 11-14. Ο Ντε Σόουζα με επίθεση στην ευθεία το 11-15.

 

 

Φοίνικας – Κηφισιά 2-3

Τα σετ: 23-25, 23-25, 25-19, 25-18, 11-15

Διακύμανση του σετ

1ο σετ: 7-8, 16-14, 20-21, 23-25

2ο σετ: 8-5, 13-16, 17-22, 23-25

3ο σετ: 8-3, 16-10, 21-16, 25-19

4ο σετ: 8-4, 16-12, 21-16,

5ο σετ: 1-5, 3-8, 11-14, 11-15

 

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Στεφάνοβιτς): Μαρούλης 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Γιορντάνοφ 28 (26/48 επ., 2 άσσους), Λινζ 9 (8/22 επ., 1 άσσος, 35% υπ.-31% αρ.), Πέτερλιν 16 (12/27 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 34% υπ.-24% αρ.), Χήρας 7 (5/6 επ., 2 άσσους), Πεντίδης 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Ζήσης (λ-55% υπ.-36% αρ.), Σούρδι 1 (1/1 επ., 50% υπ.-0% αρ.), Γάτσης (0/3 επ.), Σταυρακάκης.

Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 4 (1/2 επ., 2 άσσους, 1 μπλοκ), Χαντ 30 (29/55 επ., 1 άσσος), Εφραιμίδης 5 (4/13 επ., 1 μπλοκ, 60% υπ.-49% αρ.), Ντε Σόουζα 18 (17/21 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ.-44% αρ.), Σονάρι 9 (5/12 επ., 4 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 8 (5/10 επ., 3 μπλοκ), Καπέλλας (λ-58% υπ.-47% αρ.), Παπαδόπουλος 1 (1 άσσος), Λιβαθηνός, Μανίκας, Χριστοδουλάκης.`