Με δύο αγώνες των Κορασίδων μεταξύ των ομάδων του ΑΣΕ Νεωρίου και του Φοίνικα Σύρου συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση σε τοπικό επίπεδο

Το μέλλον του Συριανού γυναικείου βόλεϊ

  • Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 16 Νοε. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με δύο αναμετρήσεις μεταξύ του ΑΣΕ Νεωρίου και του Φοίνικα Σύρου συνεχίστηκε το πρωτάθλημα των κορασίδων σε τοπικό επίπεδο. Οι αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Β' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης "Ι. Γουλανδρής".  ΑΣΕ Νεωρίου και Φοίνικα Σύρου έχουν δηλώσει στο πρωτάθλημα των κορασίδων από δύο ομάδες, ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε όλες τις αθλήτριές τους, να αγωνιστούν και να πάρουν όσο περισσότερες εμπειρίες μπορούν.

Την πρώτη ημέρα της αγωνιστικής βρέθηκαν το ΑΣΕ Νεωρίου Β' και η ομάδα η Β' ομάδα του Φοίνικα Σύρου. Ένα παιχνίδι με αρκετές συγκινήσεις και πολύ ωραία θέαμα. Οι αθλήτριες της κ. Κούτρα κατάφεραν να ξεπεράσουν με δυσκολία το πρώτο σετ, να το κατακτήσουν και στη συνέχεια να φτάσουν εύκολα στην επικράτηση του δεύτερου σετ. Αρχικά οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο - πόντο έως και το 15-15, όμως στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχες ξέφυγαν με τρεις  πόντους κι έφτασαν στην επικράτηση με 25-19. Το δεύτερο σετ ήταν αποκλειστική υπόθεση των κορασίδων της κ. Κούτρα καθώς από την αρχή κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να φτάσουν στο 25-13. Το τρίτο σετ ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι δύο ομάδες ήταν καθ' όλη τη διάρκεια του σετ κοντά στο σκορ, αφού καμία δεν κατάφερε να ξεφύγει. Τελικά τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες με το ΑΣΕ Νεωρίου να διατηρεί την ψυχραιμία του και να παίρνει τους τελευταίους πόντους και να κάνει το 26-24. Οι εξέδρες της Β' κλειστής αίθουσας είχαν αρκετούς θεατές, συγγενείς και φίλους του αθλήματος και με το τέλος της αναμέτρησης, οι αθλήτριες δέχθηκαν ένα ζεστό χειροκρότημα για την προσπάθεια που κατέβαλαν εντός αγωνιστικού χώρου.  

 

Νεώριο Β (Κούτρα): Μιχαηλίδου, Δάσκου, Παραβάλου, Γαδ, Ευκαρπίδου, Φρέρη, Κάτρη, Στεφανάκη, Θεοδώρου, Ρούσσου, Δαλεζίου, Πιρπινιά.

Φοίνικας Β (Κυριακόπουλος): Ρούσσου, Κουβαλάκη, Κάμπαξη-Μαυρικάκη, Κοταλακίδου, Καραγιάννη, Ξαγοράρη, Ρηγούτσου, Δεληγιάννη, Σταυροπούλου.

 

Άντεξε την πίεση και πήρε τη νίκη το Νεώριο

 

ΑΣΕ Νεωρίου και Φοίνικας Σύρου βρέθηκαν αντιμέτωπες και την επόμενη ημέρα και πάλι για το πρωτάθλημα των κορασίδων. Δύο ομάδες που έχουν μεγάλη βάση και έχουν επενδύσεις στις μικρές κατηγορίες. Τα παιχνίδια μεταξύ τους ανέκαθεν έχουν ενδιαφέρον αφού διαθέτουν αθλήτριες οι οποίες έχουν πολύ καλές βάσεις. Το ματς της δεύτερης ημέρας ήταν μεταξύ των καλύτερων αθλητριών της κατηγορίας τους που διαθέτουν το Νεώριο και ο Φοίνικας και όπως ήταν φυσιολογικό το θέματα ήταν πάρα πολύ καλό. Ωραίες επιθέσεις και οι δύσκολες άμυνες που βγήκαν από τις κορασίδες έκαναν τους φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στην εξέδρα του κλειστού να χειροκροτούν σε κάθε προσπάθεια. Σ' αυτό βοήθησε και το γεγονός πως πριν την αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας για τη Volley League και αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να καθίσουν για να δουν την προσπάθεια των κοριτσιών.  Στο 1ο σετ ο Φοίνικας μπήκε δυνατά και κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ με 1-5. Μέχρι το 1ο τάιμ άουτ η ομάδα του Πέτρου Κυριακόπουλου συνέχισε να έχει το προβάδισμα (9-12) στο σκορ. Το Νεώριο στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε από τη γραμμή του σέρβις. Οι αθλήτριες του κ. Σκρέτα ξεκίνησαν να καλύπτουν τη διαφορά και οι ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ έως το 19, ώσπου το Νεώριο με ένα καλό σερί και μεγάλη πίεση από τη γραμμή του σέρβις ξέφυγε και κατέκτησε το σετ με 25-19.

Στο 2ο σετ οι τυπικές γηπεδούχες μπήκαν δυνατά και από την αρχή κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να φτάσου στο 2-0 σχετικά εύκολα, καθώς το κατέκτησαν με 25-15.  Στο τρίτο και τελευταίο σετ και οι 2 ομάδες προσέφεραν πολύ όμορφο θέαμα με δυνατές φάσεις, ανατροπές στο σκορ και ειδικά οι παίκτριες του Φοίνικα προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Οι δύο ομάδες έπαιξαν στα ίσια το σετ, καμία δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες που και πάλι ήταν υπέρ της ομάδας του Νεωρίου, όπου στο τέλος διατήρησε τη ψυχραιμία τους οι αθλήτριες του Χρήστου Σκρέτα και να φτάσουν στην κατάκτηση του σετ με 26-24 και ταυτόχρονα να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη.

Νεώριο Α (Σκρέτας): Παχή, Κοκμωτού, Τζέκα, Στεφάνου, Λυγνού, Δεσύπρη, Συνοδινού, Ρούσσου, Πιτσικάλη.

Φοίνικας Α (Κυριακόπουλος): Γιαλόγλου, Φωτεινιά, Σούμπιτση, Σκευοφύλαξ, Πρίντεζη, Παλαιτσάκη, Ζαχαρίου, Γιαννακοπούλου, Δαλεζίου, Τζιμπιμπάκη, Πανάγου.