Μερική δικαίωση για τον Ηρακλή Χαλκίδας προς την αρχική απόφαση, με τον Φοίνικα όμως να διατηρεί το… αβαντάζ της πρόκρισης

Το… μπαλάκι στην ΕΣΑΠ

  • Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, 2018 - 15:13
  • /   Eνημέρωση: 19 Ιαν. 2018 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Απόφαση που… ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την τέταρτη ομάδα που θα λάβει μέρος στην τελική φάση, πάρθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο αθλητικών διαφορών. Ο Ηρακλής Χαλκίδας μπορεί να φαίνεται εν μέρει πως έχει κερδίσει την προσφυγή, όμως σε κανένα σημείο της απόφασης δεν αναφέρει πως θα πάρει τη θέση του Φοίνικα στην τελική φάση του League Cup. Επίσης, το… μπαλάκι ουσιαστικά το… στέλνει το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) στην διοργανώτρια αρχή (ΕΣΑΠ), όπου πλέον καλείται να πάρει εκ νέου απόφαση για την ομάδα που θα προκριθεί. Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ ακυρώνει την από 31-10-17 «πρακτικό δια περιφοράς επείγουρας λήψης απόφαση των Τ.Α.Α. – μελών της Ε.Σ.Α.Π.» σύμφωνα με το οποίο την πρώτη θέση του Δ’ Ομίλου της διοργάνωσης του League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2017-18 που διεξήχθη στη Σύρο κατά το χρονικό διάστημα 20 με 22 Οκτωβρίου, μεταξύ των ισοβαθμούντων σε αυτήν αθλητικών σωματείων «Ηρακλής Χαλκίδας» και «Α.Ο. Φοίνικας Σύρου» που καταλαμβάνει το αθλητικό σωματείο του «Α.Ο. Φοίνικας Σύρου».

Άμεσα νέα απόφαση

Η απόφαση του ΑΣΕΔ ουσιαστικά στέλνει πίσω την απόφαση που πάρθηκε από την ΕΣΑΠ και καλεί εν νέου την διοργανώτρια αρχή να λάβει νέα. Η προηγούμενη απόφαση ακυρώνεται καθώς αυτή όπως τονίζεται στην απόφαση προήλθε «δια περιφοράς» ενώ θα έπρεπε να αποφασιστεί μέσα από συμβούλιο και παρών να είναι οι ομάδες.

Θα αλλάξουν στάση οι ομάδες;

Η προηγούμενη απόφαση ήρθε έπειτα από ψηφοφορία των ομάδων, άσχετα αν αυτή ήταν μέσα από αλληλογραφία κι όχι με παρόντες τους εκπροσώπους των σωματείων. Αν πάρουμε ως δεδομένο πως οι ομάδες ψήφισαν, τώρα γιατί να αλλάξουν την ίδια τους την απόφαση. Επομένως, ο Φοίνικας κρατά ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην τελική φάση και πως θα είναι αυτή η τέταρτη ομάδα που θα κλείσει θέση για το final four του League Cup.