Φοίνικας Σύρου και Ηρακλής Χαλκίδας θα διεκδικήσουν και θα λύσουν τις… διαφορές τους σε ματς που θα δοθεί στις 7 Μαρτίου

Πήγαν στην λύση του… μπαράζ

  • Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 29 Ιαν. 2018 - 10:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η ΕΣΑΠ στην τελευταία της συνεδρίαση κι έπειτα την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, αποφάσισε η ομάδα που θα προκριθεί στο final four του League Cup, θα βγει μέσα από αγώνα μπαράζ. Φοίνικας Σύρου και Ηρακλής Χαλκίδας θα… λύσουν τις «διαφορές» τους σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο και συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου στην Αθήνα. Σύμφωνα πάντα με όσα έχουν βγει από τη συνεδρίαση της ΕΣΑΠ, οι δύο διοικήσεις συμφώνησαν με την απόφαση αυτή και δέχθηκαν να παίξουν αγώνα μπαράζ.

Στην ίδια συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του final four και έτσι έχουν βγει και τα ζευγάρια. Ακόμη η ομάδα που θα προκριθεί θα φιλοξενήσει και το final four, έτσι η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο ή στην Χαλκίδα.

Θα μείνουν με τη… γλύκα

Η ομάδα που θα περάσει στην τελική φάση του League Cup θα μείνει με την γλύκα της… πρόκρισης, αφού για να περάσει στον τελικό θα πρέπει να περάσει το… εμπόδιο του Ολυμπιακού. Ένα εμπόδιο που μέχρι στιγμής δείχνει… να είναι τεράστιο κι αυτό γιατί οι ερυθρόλευκοι στην φετινή κούρσα του πρωταθλήματος δείχνουν… ανίκητοι. Ο Ολυμπιακός μετρά μόνο νίκες και ταυτόχρονα έχει το εκπληκτικό 42-2 σετ. Η ομάδα που θα βρεθεί στο final four θα πρέπει να υπερβάλει… εαυτό ώστε να κάψει την αντίσταση των Πειραιωτών για να περάσει στον τελικό για να διεκδικήσει το πολύτιμο τρόπαιο. Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ του Παμβοχαϊκού με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

 

Οι αποφάσεις της 132ης συνεδρίασης

 

Στην 132η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1.Εγκρίθηκαν όλα τα συμβόλαια της δεύτερης (χειμερινής) μεταγραφικής περιόδου.

2.Αποφασίστηκε εντός του Φεβρουαρίου να διεξαχθεί η κοπή της πίτας της ΕΣΑΠ. Θα γίνει στην Αθήνα και στο ξενοδοχείο Κοράλ σε εκδήλωση όπου θα βραβευτούν οι κορυφαίοι της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου (2016-17).

3. Για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: Μετά από πρωτοβουλία των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ και αντίστοιχη ανταπόκριση των εκπροσώπων των σωματείων του Ηρακλή Χαλκίδας και του Φοίνικα Σύρου οι οποίοι επέδειξαν πνεύμα συναινετικής και συνεταιριστικής συμπεριφοράς το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη της ομάδας που θα προκριθεί στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και θα συμπληρώσει την τετράδα μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον Ολυμπιακό και τον Παμβοχαϊκό.

Ο αγώνας μπαράζ θα γίνει στις 7 Μαρτίου στην Αθήνα.

Η ομάδα που θα νικήσει θα προκριθεί στο φάιναλ-4 και θα αναλάβει και την διοργάνωση του. Το φάιναλ-4 θα διεξαχθεί στο διάστημα 30 Μαρτίου με 1 Απριλίου. Η διεξαγωγή του φάιναλ-4 θα μετατεθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός ή ο Φοίνικας Σύρου θα φτάσουν μέχρι τα τελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Ακολούθως έγινε η κλήρωση των ημιτελικών του φάιναλ-4 (31/3-1/4).

Τα ζευγάρια είναι

ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας ή ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης