Ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου Όσκαρ Κάσμαρτσικ και ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ μιλούν για την ολοκλήρωση της 1η φάσης του πρωταθλήματος, αλλά και για το… League Cup

“Είμαστε υπερήφανοι για την 3η θέση»

Ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου Όσκαρ Κάσμαρτσικ βρέθηκε στα στούντιο της Κοινής Γνώμης και μίλησε για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, αλλά και για την… πρόκληση του final four του League Cup, το οποίο θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Μαζί στο στούντιο ήταν και ο Βούλγαρος διαγώνιος του Φοίνικα Σύρου Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως τα παιχνίδια του League Cup, θα διεξαχθούν στην κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της Σύρου, με τον Φοίνικας, τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Παμβοχαϊκό να παίζουν αρχικά για μία θέση στον τελικό. Τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 17:00 (Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκός) και στις 20:00 (Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός). Ο τελικός της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 17:00 το απόγευμα.

Πάμε τώρα στο κομμάτι της συζήτησης που είχαμε με τον τεχνικός της ομάδας της Σύρου κ. Κάσμαρτσικ, αλλά και με τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ.

Αρχικά ο Πολωνός τεχνικός μίλησε για την 3η θέση που κατέλαβε η ομάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου, μετά από ένα πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών, όπου κατά τη διάρκεια αυτή της σεζόν υπήρχαν καλές και κακές στιγμές. Σίγουρα από τις καλύτερες φετινές στιγμές του Φοίνικα ήταν η μεγάλη νίκη στο… παλατάκι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο. Κ. «Σε ένα πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών πάντα υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές. Από την πλευρά μου είμαι πολύ ευχαριστημένος που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την πρώτη μας προσπάθεια στην 3η θέση. Βλέποντας και την τελική βαθμολογία βλέπουμε πολλές ομάδες να είναι περίπου στην ίδια… κατηγορία, καθώς τερμάτισαν και μέχρι και την τελευταία στιγμή πάλευαν για το πιο θα πάρει την καλύτερη θέση. Επίσης, είδαμε πως όλες οι ομάδες ήταν ίσες μεταξύ τους και ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο μετά και τις μεταγραφές. Οι ομάδες ήταν πάνω – κάτω στο ίδιο επίπεδο και όλες ήταν πολύ ανταγωνιστικές. Από την πλευρά μου είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, για την προσπάθεια που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και για την 3η θέση που καταφέραμε να πάρουμε. Γνωρίζω πως η θέση αυτή ήρθε μετά από πολλές θυσίες, κούραση και μεγάλο αγώνα και γι’ αυτό είμαι υπερήφανος για την τελικής βαθμολογική κατάταξη. Τέλος, όμως πει κι άλλες φορές, υπήρχαν πολλές ομάδες που ήταν ισοδύναμες, αυτό έφερε καλές και κακές στιγμές. Μόνο ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμη γνωρίσει κακές στιγμές».

 Οι φίλοι του Φοίνικα ελπίζουν η «κακή» στιγμή του Ολυμπιακού να είναι την ερχόμενη Παρασκευή και η ομάδα του νησιού να καταφέρει αρχικά να περάσει στον μεγάλο τελικό.

«Τα πάντα θα εξαρτηθούν στο παιχνίδι της Παρασκευής κι από τις δικές μας πολύ καλές στιγμές».

Ας πάμε να δούμε μία από τις πολύ καλές φετινές στιγμές του Φοίνικα που δεν είναι άλλη από την εκτός έδρας νίκη της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, απέναντι στον Φοίνικα. Δείξατε πως όχι μόνο έχετε τη δυναμική, αλλά και μπορείτε να τα βάλετε με ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ από εσάς.

Ο.Κ. « Σίγουρα στη Θεσσαλονίκη παίξαμε το καλύτερο μας βόλεϊ και όλη η ομάδα έπιασε πάρα πολύ καλή απόδοση. Θα κρατήσουμε τις πολύ καλές μας στιγμές στη Θεσσαλονίκη και θα δουλέψουμε πάνω σ’ αυτές, ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτερα. Το σημαντικότερο όμως είδαμε πως μέσα στο γήπεδο δεν έχουν σημασία τα μπάτζετ αλλά και δεν έρχονται από μόνα τους τα θετικά αποτελέσματα. Όπως λέω, σε ένα παιχνίδι, ένα πρωτάθλημα πάντα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές».

Για την κατάκτηση της 3η θέσης από την πλευρά του Φοίνικα, αλλά κι αν έχει δυνατότητες για κάτι παραπάνω μίλησε ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ.

Μ.Γ. «Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έχουμε κάνει καλά παιχνίδι και να θα αναφερθώ εκτός από το ματς με τον ΠΑΟΚ, αυτό με την Χαλκίδα τόσο για το League Cup, όσο και για το πρωτάθλημα. Αν παίξουμε σαν ομάδα και όχι σαν μονάδες έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουμε κάποιο βήμα παραπάνω. Τώρα όσον αφορά το ματς της Παρασκευής θα πρέπει να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, τόσο για εμάς όσο και για τον Ολυμπιακό».

Ο Φοίνικας έχει μία μεγάλη πρόκληση, αφού θα παίξει κόντρα σε μία ομάδα που μετρά μόνο νίκες τη φετινή σεζόν. Επομένως το κέρδος θα είναι… διπλό σε περίπτωση νίκης, αφού εκτός από το εισιτήριο για τον τελικό θα σπάσει και το αήττητο του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά έχει προκριθεί στον τελικό του Challenge Cup και είναι το μεγάλο φαβορί για τον Τίτλο. Πως προετοιμάζεστε για το παιχνίδι αυτό.

 Ο.Κ. «Πράγματι ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και θα πρέπει για να ελπίζουμε σε κάτι καλό να δείξουμε έναν άριστο χαρακτήρα και να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Ξέρουμε επίσης πως όλες οι ομάδες είτε μεγάλες είναι αυτές, είτε μικρές, έχουν καλές και κακές στιγμές. Από την πλευρά μας έχουμε δείξει πως στις καλές μας στιγμές μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε πως θα κερδίσουμε την Παρασκευή, όμως μπορούμε να υποσχεθούμε πως θα παλέψουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή για τη νίκη. Προηγήθηκαν δύο παιχνίδια, το ένα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολη που είχαμε καλές στιγμές και το άλλο στην Αθήνα που δεν αγωνισθήκαμε όπως θα έπρεπε. Οπότε αυτή τη στιγμή έχουμε δύο δεδομένα τα οποία θα μας βοηθήσουν για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Δεν πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση του Ολυμπιακού θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι δυνατά και να παλέψουμε τον κάθε πόντο ξεχωριστά. Απ’ αυτή τη στιγμή ξεκινά η πιο ωραία περίοδος και από την πλευρά μας δεν πρέπει να την φοβηθούμε καθόλου. Πρέπει μπαίνουμε με στόχο να τα ευχαριστηθούμε και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο απ’ αυτά. Τώρα, για το πώς προετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια που ακολουθούν, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε στροφές και να δουλέψουμε παραπάνω ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες από εδώ και πέρα. Η ιδέα είναι να ονειρεύεσαι πολύ, να δουλεύεις σκληρά και να παραμένεις έχοντας χαμηλό προφίλ».

 

Ο Φοίνικας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν θα είναι το φαβορί, αυτό θα σας βοηθήσει στο κομμάτι κυρίως το ψυχολογικό;

Ο.Κ. «Σίγουρα το βόλεϊ βασίζεται στην ψυχολογία, αλλά μεγαλύτερο βάρος πέφτει πάνω στην τεχνική. Οπότε όταν μπεις στον αγωνιστικό χώρο και δείξεις σεβασμό στην ομάδα και παλεύεις από την αρχή  τότε μπορείς να διακριθείς και να κερδίσεις το παιχνίδι. Αρχικά είναι θέμα ψυχολογίας, όμως όσο το παιχνίδι προχωρά μένει η τεχνική και η ικανότητα της κάθε ομάδας».

Μπόγιαν από την πλευρά σας πως προετοιμάζεστε για τα παιχνίδια και ιδιαίτερα για αγώνες όπως αυτόν την ερχόμενης Παρασκευής;

Μ. Γ. «Θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα αν καταφέρουμε και κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα ο κάθε παίκτης κάνει μεμονωμένα τη δική του προετοιμασία, οπότε από την πλευρά μου, προσπαθώ να κάνω ότι σε όλα τα παιχνίδια, απλά τώρα λόγω ότι είναι και νοκ άουτ ματς, υπάρχει μία διαφορετική διαδικασία».

 

Θα ήθελα να μου πείτε και οι δύο αν πιστεύεται πως ο κόσμος της Σύρου θα δώσει βροντερό παρών στα παιχνίδια του League Cup, γεμίσει το γήπεδο και ταυτόχρονα βοηθήσει και την ομάδα σας αρχικά στο ματς της ημιτελικής φάσης.

«Όταν πρωτοήρθα στο νησί κάναμε μία συνέντευξη όπου και πάλι είχα πει πως όνειρό μου ήταν ο κόσμος του νησιού να έρθει στο γήπεδο και να ζητωκραυγάζει για την ομάδα, δυστυχώς δεν το έχουμε δει μέχρι στιγμής αυτό και ίσως τώρα να ήρθε η ώρα οι φίλοι μας να έρθουν στο γήπεδο να στηρίξουν την ομάδα αυτή. Από την πλευρά μας αγωνιζόμαστε πρώτα για τον κόσμο και την ομάδα και στη συνέχεια για τους εαυτούς μας. Ελπίζω να έρθουν στο γήπεδο και μάλιστα τους προσκαλώ να έρθουν καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δουν σπουδαία παιχνίδια το διήμερο αυτό. Μην ξεχνάμε πως το όνομα του Φοίνικα είναι κάτι μοναδικό αφού όσες φορές κι… πέσει άλλε τόσες θα καταφέρει να σηκωθεί και πάλι για να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις».

Μπόγιαν Γιορντάνοφ «Είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχω δει πως οι φίλαθλοι του Φοίνικα έρχονται και βοηθούν την ομάδα, αλλά και πως είναι όταν το γήπεδο είναι γεμάτο. Όπως είδαμε και στο ματς με τον Παναθηαϊκό που το γήπεδο ήταν γεμάτο η απόδοση μας ήταν πάρα πολύ καλή. Θέλουμε οι φίλοι της ομάδας να έρθουν κοντά μας, να μας στηρίξουν όπως ακριβώς έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, οπότε τους προσκαλώ κι εγώ από την πλευρά μου για έρθουν την Παρασκευή και να δουν τα παιχνίδια από κοντά. Μην ξεχνάμε πως η πρώτη φάση του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε τώρα, πρώτος είναι ο Ολυμπιακός, δεύτερος ο ΠΑΟΚ και μετά ακολουθούμε εμείς. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας να βρίσκετε τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα».

Είναι μία καλή ευκαιρία να μιλήσουμε στο σημείο αυτό για την μεγάλη επιτυχία του Φοίνικα να μπορεί να φτάνει τόσο ψηλά και να τερματίζει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο νησί, στόχος της ομάδας ήταν να βρεθούμε στην 3η θέση. Πράγματι καταφέραμε να τερματίσουμε στην 3η θέση, σίγουρα είχαμε καλές και κακές στιγμές, όμως βρισκόμαστε εκεί που ήταν ο αρχικός στόχος. Τώρα αν είμαστε ο Ολυμπιακός και είχαμε τερματίσει στην 3η θέση, μπορεί να υπήρχε δυσαρέσκεια για την θέση αυτήν. Αλλά εμείς που είμαστε από ένα μικρό νησί έχουμε καταφέρει τον αρχικό μας στόχο, το λέω με όλο τον σεβασμό. Το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία, όλοι θέλουν να κερδίζουν, όπως ο κόσμος μας ή ακόμη και εμείς οι ίδιοι. Απλά συμβαίνει να αγωνιζόμαστε και για διαφόρους λόγους να μην μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη. Από την πλευρά μας κάνουμε πάντα το καλύτερο τόσο δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες, Αυτό μερικές φορές μπορεί να μην είναι αρκετό, αλλά από την πλευρά μας είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στη θέση αυτή. Μιλάμε όλοι για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η αλήθεια όμως είναι πως για να καταφέρεις να κατακτήσεις το league Cup θα πρέπει να κερδίσεις και τους δύο αγώνες. Δεν σημαίνει πως έπαιξες με τον Ολυμπιακό, νίκησες και πήρες το κύπελλο. Την επόμενη ημέρα υπάρχει κι άλλος αγώνες και ίσως εκεί να χρειάζεται περισσότερη στήριξη. Από την πλευρά μας πάμε βήμα-βήμα, αρχικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε την Παρασκευή τον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχει κι άλλο βήμα μέχρι να φτάσεις στην κατάκτηση του League Cup».  

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει… League Cup

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου με ανακοίνωσή της κάνει γνωστές τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά την περίοδο των αγώνα και την διεξαγωγή της τελικής φάσης του League Cup .

Η ανακοίνωση

«Αναφορικά με τη διοργάνωση του Final 4 Κυπέλλου Ελλάδος Πετοσφαίρισης Ανδρών που θα διεξαχθεί την 30 και 31.03.2018, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ερμούπολης «Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ» (Α.Κ.Δ.Ε.), προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή τέλεση του αγώνα, η ασφαλής πρόσβαση - προστασία των θεατών, των αθλητών και των παραγόντων, ανακοινώνεται μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων ότι:

 

Θα εκδοθούν συνολικά -900- εισιτήρια, διαρκείας και ημερήσια, που θα είναι αριθμημένα και ονομαστικά. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος, εάν από τον έλεγχο πρόσκλησης και στοιχείων ταυτότητας προκύψει ότι εκδόθηκε για άλλο πρόσωπο.

Η πρόσβαση στο αθλητικό κέντρο, θα γίνεται μόνο από την κάθετη στην επ. οδό Ερμούπολης – Ταλάντων δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Απαγορεύεται η είσοδος με πανό, ηχητικές συσκευές, κέρματα και αναπτήρες. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος-πώληση-διάθεση και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών καθώς και η διάθεση λοιπών συσκευασμένων τύπων ροφημάτων.  

 

Επιπλέον, για λόγους ασφάλειας και ρυθμίσεων της κυκλοφορίας:

 

Το χρονικό διάστημα από την 08.00’ ώρα της 29.03.2018 έως την 22.00’ ώρα της 31.03.2018 δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων επί της δημοτικής οδού που βρίσκεται προ της εισόδου του χώρου στάθμευσης του Α.Κ.Δ.Ε.. (κάθετη επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου)

Το χρονικό διάστημα από την 15.00’ ώρα της 30.03.2018 έως την 22.00’ ώρα της 31.03.2018 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στο χώρο στάθμευσης του Α.Κ.Δ.Ε..    

Εντός του προαυλίου χώρου του αθλητικού κέντρου θα σταθμεύσουν μόνο τα διαπιστευμένα οχήματα (Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ε.Κ.Α.Β., ραδιοτηλεοπτικών δικτύων, διοργανωτών και παραγόντων)

 

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ετικέτες: