«Έσβησαν οι μηχανές» στο 13-17 του τέταρτου σετ για τον Φοίνικα και ο ΠΑΟΚ κράτησε το… πλεονέκτημα

Το «Πειρατικό» μπορούσε το διπλό, ο ΠΑΟΚ το 1-0

  • Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2018 - 19:26
  • /   Eνημέρωση: 26 Απρ. 2018 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο ματς της σειράς με τον Φοίνικα Σύρου, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 3-1 σετ. Το «Πειρατικό» είχε την ευκαιρία να πάρει ακόμη και την νίκη αν και βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ, όμως ένα μεγάλο… κενό διάστημα στο τέταρτο σετ κι ενώ ήταν μπροστά με 13-17, ήταν αυτό που έπαιξε το δικό του ρόλο στο ματς. Ο κ. Κάσμαρτσικ αν και προσπάθησε να «ξυπνήσει» με τα δύο γρήγορα τάιμ άουτ τους παίκτες τους, αυτοί αντέδρασαν όταν το σκορ ήταν 24-20 υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Πέτερλιν από την γραμμή του σερβίς πίεσε τους γηπεδούχους, ο Φοίνικας ισοφάρισε σε 24-24, όμως και πάλι η αντίδραση των «Συριανών» δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το πλεονέκτημα της έδρας και ο Φοίνικας από την πλευρά του έστειλε μήνυμα πως δεν θα είναι εύκολη… περίπτωση.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες την ερχόμενη Παρασκευή στις 19:00 το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά το ματς καθώς ήθελαν από την αρχή να στείλουν μήνυμα στον αντίπαλο. Αρχικά ΠΑΟΚ και Φοίνικας ήταν κοντά στο σκορ, όμως ένα λάθος από πλευράς διαιτητή σε επίθεση του Πέτερλιν και μία επίθεση από τον Ουτσίκοφ, οι γηπεδούχοι αύξησαν τη διαφορά στο +4 10-6. Ο Γιορντάνοφ πήρε το μπλοκ άουτ και ο Φοίνικας μείωσε σε 10-7. Οι γηπεδούχοι πάτησαν… γκάζι πήγαν τη διαφορά στο +5 13-8 και ο κ. Κάσμαρτσικ κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Φοίνικας έχασε την ευκαιρία να μειώσει, όμως η επίθεσή του δεν ήταν όπως πρέπει και ο ΠΑΟΚ έκανε το 15-9. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την γραμμή του σερβίς με τους Συριανούς να μην μπορούν να βγάλουν σωστά την πρώτη μπάλα και η διαφορά στο +8. Ο Κουμεντάκης έχει κάνει μεγάλη ζημιά στους Συριανούς, καθώς από την γραμμή του σερβίς πίεσε την ομάδα του κ. Κάσμαρτσικ. Στον δεύτερο κομμάτι του αγώνα οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αυξάνει συνεχώς τη διαφορά. Τραγική επίθεση του Χήρα, αλλά και άσχημη πάσα από τον Μαρούλη, 19-10. Ένας πρώην αθλητής του Φοίνικα ο Τακουρίδης πήρε τον πόντο με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 25-18 και ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στα σετ (1-0).

Στο δεύτερο σετ οι ομάδες πήγαν μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ ήταν κοντά στο σκορ, καθώς καμία από τις δύο δεν μπορούσε να… ξεφύγει στο σκορ. Από δύο άσχημα σερβίς κι από τις δύο ομάδες το σκορ έγινε 7-6. Με άσσο από τον Βαλκίερς ο ΠΑΟΚ έκανε το 8-6 και πήγε στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με διαφορά δύο πόντων. Ο Φοίνικας αντίδρασε κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με δύο πόντους 8-10, όμως ο ΠΑΟΚ με τον Κουμεντάκη στην γραμμή του σερβίς έκανε σερί 3-0 και ανέτρεψε την διαφορά γυρνώντας το σκορ σε 11-10. Άσσος και πάλι από τον Κουμεντάκη 12-10. Άσσος από τον Τακουρίδη 15-11 και στη συνέχεια ο Γιορντάνοφ μείωσε σε 15-12. Οι Συριανοί αν και ήταν αρκετά κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του σετ, στο τέλος έχασε την αυτοσυγκέντρωση του, έκανε λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει στο σκορ με 23-19. Η άσχημη αντίδραση των Συριανών ήταν και η διαφορά μεταξύ των ομάδων. Ο Φοίνικας σε πολλά σημεία της αναμέτρησης έδειχνε να μην… πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την… έκπληξη και να χτυπήσει το παιχνίδι. ΤΟ 25-21 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς μέχρι στιγμής, ο Φοίνικας έκανε κάποιες προσπάθησε να είναι κοντά στον ΠΑΟΚ, όμως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι πάνω στον φιλέ, αλλά στην γραμμή του σερβίς.

Με μπλοκ του Γάτση ξεκίνησε το τρίτο σετ 0-1. Ο Λινζ έκανε το 6-8 και οι Συριανοί στο τρίτο σετ μπαίνουν και καλύτερες αξιώσεις θέλοντας να το κατακτήσουν και να μειώσουν στο σκορ. Ο Χήρας δεν τελείωσε σωστά και στη συνέχεια ο Πελεκούδας μείωσε σε 7-9. Ο Σακούγλου στην κόντρα το 8-9 και οι γηπεδούχοι μείωσαν στο πόντο. Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν… γκάζι έφεραν τη διαφορά στο +4 (9-13) και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ κάλεσε τάιμ άουτ. Η συνέχεια ήθελε τον ΠΑΟΚ με το 3-0 να μειώσει σε 12-13 και ουσιαστικά τον Σακόγλου να κρατά με τους πόντους του τον «δικέφαλο του Βορρά» μέσα στη διεκδίκηση του σετ. Το «Πειρατικό» μείωσε σε 1-2 στα σετ, έπειτα από μία πάρα πολύ καλή παρουσία στο τρίτο σετ. Ο ΠΑΟΚ αν και πίεσε για να μειώσει το σκορ έφτασε… κοντά, όμως δεν κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσα στο τέλος και ο Φοίνικας έκανε το 23-25 για το 1-2.

Ο Φοίνικας πολύ καλός και στο τέταρτο σετ, καθώς μπήκε με όρεξη είχε από την αρχή το προβάδισμα και έδειχνε να διεκδικεί την κάθε φάση, τον κάθε πόντο. Ο Γιορντάνοφ μετά από φάση διαρκείας έκανε το 5-7 για τους Συριανούς. Με τη διαφορά τριών πόντων ο Φοίνικας στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ δείχνοντας να παλεύει και το τέταρτο σετ, καθώς κυνηγά μία… επική ανατροπή. Ο δύο λάθη από πλευράς Φοίνικα ο ΠΑΟΚ ξανά στον πόντο 16-17. Ο Σαφράνοβιτς πήρε έξυπνα το μπλοκ άουτ για το 17-17. Το ένα λάθος μετά το άλλο έκαναν στο κομμάτι αυτό του αγώνα και ο ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ μετά το 4-0 (18-17).  Ο Φοίνικας έπαθε… μπλάκ άουτ στο 13-17, με τους γηπεδούχους να έχουν σερί 10-3 έφεραν το ματς στα μέτρα του και να είναι κοντά στη νίκη. Ο Φοίνικας έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει το σετ και να στείλει το ματς στο σετ μπολ. Το «Πειρατικό» με τον Πέτερλιν στο σερβίς ισοφάρισε σε 24-24, όμως και πάλι στο τέλος δεν είχε σωστή αντίδραση.  

 

Το φιλμ του αγώνα

Με το διπλό μπλοκ από πλευράς ΠΑΟΚ το σκορ έγινε 2-0. Ο Χήρας μείωσε σε 2-1 με επίθεση από το κέντρο. Νέος πόντος από το κέντρο της επίθεση τους Φοίνικα, αυτή τη φορά ο Γάτσης έκανε το 2-2. Ο Γιορντάνοφ με επίθεση στη διαγώνιο το 3-3. Με μπλοκ πάνω στον Γιορντάνοφ ο ΠΑΟΚ έκανε το 7-5. Στην επίθεση του Πέτερλιν η μπάλα βρήκε σε χέρια, όμως ο διαιτητής έδωσε άουτ και οι γηπεδούχοι έκαναν το 8-5. Ο ΠΑΟΚ στους πάγκους με τη διαφορά στο +3.  Ο Πελεκούδας με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 11-7. Ο Πέτερλιν με επίθεση πίσω από τα τρία μέτρα κι από το κέντρο της επίθεσης έκανε το 11-8. Από λάθος του Στεφανίδη προήλθε ο πόντος στη συνέχεια του ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να κάνουν το 13-8 να αυξάνουν τη διαφορά στο +5 και ο κ. Κάσμαρτσικ κάλεσε νέο τάιμ άουτ. Στη συνέχεια ο Στεφανίδης μείωσε σε 13-9. Νέο καλό σερβίς από πλευράς ΠΑΟΚ και η διαφορά στο +7 (16-9). Οι γηπεδούχοι με μία σημαντική διαφορά στους πάγους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Γιορντάνοφ μείωσε σε 19-11, όμως ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει μία σημαντική διαφορά στο σκορ. Ο Ντιόν το 21-12 και οι γηπεδούχοι κοντά στο 1-0. Ο Πεντίδης με πρώτο χρόνο μείωσε σε 21-13. Κουμεντάκης πήρε ακόμη έναν πόντο 22-13. Ο Σούρδι μετά τις αλλαγές που έκανε ο κ. Κάσμαρτσικ μείωσε σε 22-15.

Ο Γιορντάνοφ στο δεύτερο σετ έκανε το 1-2 για την ομάδα της Σύρου. Ο Τακουρίδης με μπλοκ έκανε το 2-2. Ο Κουμεντάκης έκανε το 6-5. Ο Γιορντάνοφ μείωσε σε 8-7. Ο Χήρας με τον Γάτση στο… μπλοκ πάνω στον Κουμεντάκη έκανε το 8-10. Άσσος από τον Κουμεντάκη 10-10. Μπλοκ πάνω στον Στεφανίδη 11-10 και τάιμ άουτ από τον κ. Κάσμαρτσικ. Ο Γάτσης με άσσο μείωσε σε 15-13. Ο Γιορντάνοφ με επίθεση στην ευθεία έκανε το 18-16 και ο Φοίνικας μείωσε στους δύο. Ο Πέτερλιν μείωσε σε 19-17 για το «Πειρατικό». Ο Τακουρίδης ο 21-18. Μπλοκ του Πελεκούδα 23-19 και ο ΠΑΟΚ αποκτά προβάδισμα και στο δεύτερο σετ. Ο Ντιόν έκανε το 25-21 και το 2-0 στα σετ.

Ο Γιορντάνοφ πήρε το μπλοκ άουτ στο τρίτο σετ και έκανε το 2-4 για τους συριανούς. Ο Σακόγλου πέρασε τη μπάλα χωρίς οι παίκτες του Φοίνικα να μπορούν να βγάλουν άμυνα 3-4. Ο Λινζ πήρε τον πόντο και ο Φοίνικας πήγε για πρώτη φορά στους πάγκους μπροστά στο σκορ σε τεχνικό τάιμ άουτ. Οι Συριανοί με το +2 (6-8) δείχνει να θέλει το σετ για να μπει και πάλι στο παιχνίδι και να μειώσει στα σετ. Ο Βάλκιερς βρήκε φιλέ και ο Φοίνικας το 8-10. Ο Πέτερλιν πήρε τον πόντο 9-11. Με δύο λάθη από πλευράς ΠΑΟΚ το σκορ έγινε 9-13 και στο +4 ο Φοίνικας. Ο Τεχνικός του κ. Ρίτσι κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε τον Φοίνικας να αυξάνει τη διαφορά. Το σερί του ΠΑΟΚ μετά και την λάθος επίθεση του Λινζ έφτασε στο 3-0 και το σκορ έγινε 12-13. Ο Ντιόν μείωσε σε 14-16 για τον ΠΑΟΚ. Άσσος από τον Βάλκιερς και ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 18-21. Ο Γιορντάνοφ πήρε τον πόντο 18-22 το «Πειρατικό» και κοντά στο 1-2. Μπλοκ του Τακουρίδη για το 20-22. Κρίσιμος πόντος για τον Φοίνικας ο Γιορντάνοφ πήρε έξυπνα το μπλοκ άουτ 20-23. Νέο μπλοκ άουτ από τον Βούλγαρο άσο του Φοίνικα 21-24. Άσσος από τον Σακόγλου και ο ΠΑΟΚ στον… ένα 23-24. Στο φιλέ σταμάτησε η μπάλα και ο Φοίνικας μείωσε σε 1-2 στα σετ έπειτα το 23-25.

Ο Κουμεντάκης άνοιξε το σκορ στο τέταρτο σετ για τον ΠΑΟΚ 1-0. Ο Πέτερλιν στη συνέχεια ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κροάτης του Φοίνικα με μπλοκ έκανε το 1-2. Ο Λινζ έκανε το 6-8 και το «πειρατικό» στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το +2. Ο Κουμεντάκης μείωσε σε 9-10. Ο Πέτερλιν πήρε το  μπλοκ άουτ 9-11. Άουτ η επίθεση του Σακόγλου 9-12. Ο Λινζ με επίθεση στην ευθεία έκανε το 12-14. Ο Χήρας κέρδισε τη μονομαχία πάνω στον φιλέ 12-15. Ο Σαφράνοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ και το σερί του ΠΑΟΚ στο 5-0 (19-17). Ο Λινζ με διπλή προσπάθεια σταμάτησε το σερί του ΠΑΟΚ που έφτασε στο 6-0 (20-18). Ο Σαφράνοβιτς με μπλοκ πάνω στον Γιορντάνοφ το 21-18. Κακό σερβίς από τον Χήρα 23-19. Ο Γιορντάνοφ ισοφάρισε σε 25-25. Με μπλοκ του Τακουρίδη πάνω στον Πέτερλιν έδωσε το σετ στον ΠΑΟΚ για το 27-25 και το 3-1.