Η Διοίκηση του Φοίνικα Σύρου ανακοίνωσε τον νέο τεχνικό της ομάδας

Ο Νίκος Ζαλμάς θα είναι ο «κάπτεν» του Πειρατικού

Έκλεισε με τη συμφωνία με τον Νίκο Ζαλμά το… κεφάλαιο προπονητής  για την ομάδα του Φοίνικα Σύρου. Μετά από πολλές συζητήσεις με τους Κάσμαρτσικ και Ψάρρα, η διοίκηση της ομάδας της Σύρου τα βρήκε σε όλα με τον Νίκο Ζαλμά και μάλιστα τον ανακοίνωσε και επίσημα. Ο Έλληνας τεχνικός έχει μεγάλη εμπειρία από το πρωτάθλημα της Volley League, αλλά και από την ανάδειξη νέων ταλέντων μιας και είναι στα κλιμάκια της Εθνικών ομάδας σε παίδες και έφηβους.

Η διοίκηση του Φοίνικα κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ώστε να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται το κομμάτι του προπονητή για να μπορέσει να κλείσει σιγά – σιγά όλες τις… τρύπες που έχουν δημιουργηθεί στο ρόστερ της ομάδας.

 

Ξεκινά ο σχεδιασμός

Διοίκηση και προπονητής όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, μαζί θα ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της νέας ομάδας του νησιού που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Volley league τη σεζόν 2018-19. Ο κ. Ζαλμάς βέβαια έχει δύσκολο έργο και θα πρέπει να δώσει τη δική του… μάχη, ώστε να βρει αθλητές που θα αντικαταστήσουν τον βασικό κορμό του «πειρατικού». Βέβαια μέχρι στιγμές λίγες είναι οι ομάδες που έχουν κλείσει ή έχουν προχωρήσει σε μεταγραφές, καθώς μόνο ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής δείχνουν να έχουν προχωρήσει στο μεταγραφικό κομμάτι. Οι υπόλοιπες ομάδες κρατούσαν στάση… αναμονής και να ετοιμάζου τα ρόστερ τους με ηρεμία, αφού κανείς δεν δείχνει να βιάζεται.

Από εκεί και πέρα είναι γνωστό πως το φετινό πρωτάθλημα θα έχει  αρκετές ιδιομορφίες, μιας και θα ξεκινήσει με 11 ομάδες, αλλά παραμένει ο ίδιος αριθμός των σωματείων που θα υποβιβασθούν. Το έργο των ομάδων αυτομάτως θα είναι πιο δύσκολο καθώς θα είναι μειωμένος ο αριθμός και θα δοθεί μεγάλη μάχη για την παραμονή τους στην κατηγορία.

 

 

Η ανακοίνωση της διοίκηση της του Φοίνικα Σύρου

Η διοίκηση του Α.Ο. Φοίνικας  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με τον Έλληνα προπονητή Νίκο Ζαλμά. Να ευχηθούμε στον νέο μας τεχνικό καλή επιτυχία στο έργο του και καλή αγωνιστική σεζόν. Ο κ. Ζαλμάς ξεκίνησε την προπονητική σταδιοδρομία του το 1991 από τα τμήματα υποδομής του ΙΩΝΙΚΟΥ Ν.Φ. με 2η πανελλήνια θέση σε εφήβους το 1995 και 3η σε παίδες το 1996. Από το 2014 έως και.. σήμερα ήταν προπονητής εθνικών ομάδων παίδων και εφήβων, υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος ΕΟΠΕ.

Το βιογραφικό του νέο μας προπονητή Νίκου Ζαλμά

 

Έπαιξε βόλεϊ σε ΙΩΝΙΚΟ Ν.Φ, ΠΟΛΙΤΙΕΙΑ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΝΗΑΡ ΗΣΤ.

Ξεκίνησε την προπονητική σταδιοδρομία του το 1991 από τα τμήματα υποδομής του ΙΩΝΙΚΟΥ Ν.Φ. με 2η πανελλήνια θέση σε εφήβους το 1995 και 3η σε παίδες το 1996.

Το 1997 ξεκίνημα σε αντρικό του ΙΩΝΙΚΟΥ στην Α2 με άνοδο στην Α1 το 2001.

Από 2001-2005 ομοσπονδιακός προπονητής σε κλιμάκιο αττικής και εθνικές παίδων- εφήβων με 2η και 3η θέση στα βαλκανικά παίδων το 2003 – 2002.

Το 2005-2007 προπονητής σε άνδρες ΝΙΚΑΙΑΣ και ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΥ σε Α1.

Από το 2007 – 2013 προπονητής ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΥ από την B’ εθνική εώς Α1 με 2 ανόδους σε 4 χρόνια και 3η και 2η θέση αντίστοιχα στις 2 συμμετοχές της ομάδας στην Α1 επαγγελματική λίγκα.

Καλύτερος προπονητής περιόδου 2011-2012.

Από 2007-2011 σε camp volley στο Λουτράκι

( συνεργάτης του Μιχ.Τριανταφυλλίδη)

Από το 2014 – 2018 προπονητής εθνικών ομάδων παίδων και εφήβων, υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος ΕΟΠΕ

Από 2011 camp για την volleyleague ( αγόρια 18-23).

Aπό 2012 δημιουργία του camp Πορταριά για αγόρια 13-18 απ’όλη την Ελλάδα.

2016 Β’ προπονητής Εθνική Ανδρών