Ο Έλληνας ακραίος είναι η πρώτη μεταγραφή του Φοίνικα, ο οποίος ξεκινά δυναμικά τις μεταγραφές του

Επιστρέφει στο «Πειρατικό» ο Παπαδόπουλος

  • Δευτέρα, 30 Ιουλίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 30 Ιουλ. 2018 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος μετά από τη σεζόν 2015-16 και το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ και τη Νίκη Αιγινίου επιστρέφει στο… Πειρατικό. Ο Έλληνας Ακραίος είναι η πρώτη φετινή μεταγραφή του Φοίνικα Σύρου, ο οποίος έρχεται να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας του Νίκου Ζαλμά. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν σηκώσει… μανίκια και προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Αυτό βέβαια το είχε σημειώσει και ο κ. Ζαλμάς σε δηλώσεις που έκανε στην «Κοινή Γνώμη». Ο Έλληνας τεχνικός είχε μιλήσει για το ξεκίνημα του σχεδιασμού καθώς ο Φοίνικας είχε καθυστερήσει σύμφωνα με τα δεδομένα του να σχεδιάζει το ρόστερ του. Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες η νέα διοίκηση αλλά και ο τεχνικός της ομάδας έχουν ήδη μιλήσει με αθλητές και βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Αυτό βέβαια θα φανεί και στην πορεία, αφού μετά τον Παπαδόπουλο ο οποίος τα έχει βρει σε όλα με το σωματείο της Σύρου, η διοίκηση έχει ξεκινήσει συζητήσεις και με άλλους αθλητές. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο Φοίνικας βρίσκεται πολύ κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του με αθλητή που φορά ήδη δύο χρόνια τη φανέλα με τα χρώματα του «Πειρατικού».

Τώρα όσον αφορά τη μεταγραφή του Παπαδόπουλου, ο Έλληνας ακραίος έρχεται στη Σύρο με όρεξη να συνεχίσει το έργο όπως αναφέρει που είχε αφήσει στην… μέση. Ο 26χρονος αθλητής είναι αρκετά αγαπητός στο νησί των Κυκλάδων, αφού από τις πρώτα κιόλας ώρες που έγινε γνωστή η συμφωνία του με την διοίκηση του Φοίνικα αρκετοί είναι οι φίλοι της ομάδας που του έστειλαν μηνύματα. Ο Παπαδόπουλος το διάστημα που αγωνίσθηκε στο «Πειρατικό» ήταν ένας αθλητής που πάλευε από την αρχή έως το τέλος, ήταν μαχητής  και προσπαθούσε πάντα για το καλύτερο. Η προσπάθεια αυτή φυσικά μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τους φίλους της ομάδας, που αμέσως έκαναν μία θέση στην… καρδιά τους για τον αθλητή. Βέβαια ο Παπαδόπουλος αγωνίσθηκε με επιτυχία στην ομάδα η οποία έπαιξε στον τελικό του πρωταθλήματος και μαζί με τα άλλα παιδιά έφεραν τον Φοίνικα στη δεύτερη θέση της Volley League.

«Είμαι χαρούμενος γιατί επιστρέφω στον Φοίνικα»

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την συμφωνία του με την ομάδα του Φοίνικα, το μέλλον τους αλλά και τις πρώτες σκέψεις ως παίκτης του… Πειρατικού.

«Από την πρώτη στιγμή που με πήραν τηλέφωνο οι άνθρωποι της ομάδας, χάρηκα πάρα πολύ, γιατί ένιωσα πως με εμπιστεύονται. Ο πρόεδρος της ομάδας ο κ. Αρβανίτης με πήρε τηλέφωνο μου μίλησε πάρα πολύ ωραία, μου ανέλυσε τη φιλοσοφία που υπάρχει για την φετινή σεζόν και μετά από τις απαραίτητες συζητήσεις συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε τη φετινή σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος κι αυτό δεν μπορώ να το κρύψω, ήταν κάτι που πραγματικά ήθελα καθώς ο Φοίνικας ήταν πάντα μέσα στην καρδιά μου. Όταν πριν από δύο χρόνια αποχωρούσα για να πάω στον ΠΑΟΚ, ήξερα-πίστευα ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφα πίσω. Ο… κύκλος μου με την ομάδα δεν είχε κλείσει, καθώς πίστευα και πιστεύω ότι έχω να δώσω ακόμη πολλά πράγματα και να προσφέρω πολλά περισσότερα. Από την πλευρά μου θέλω να κάνω μία πάρα πολύ καλή χρονιά, καθώς επιστρέφω σε ένα οικείο περιβάλλον και  η ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Θα πρέπει να επιστήσουμε όλη μας την προσοχή φέτος γιατί η χρονιά αναμένεται να είναι πάρα πολύ δύσκολη. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ήδη κλείσει κατά ένα μεγάλο βαθμό τα ρόστερ τους και βλέπουμε ότι είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικές. Μην ξεχνάμε πως στην φετινή σεζόν θα είναι πολύ δυνατός τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ που επέστρεψε στην Volley League. Κανείς πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί για την τετράδα, καθώς θα γίνει μεγάλη… μάχη μέχρι το τέλος.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους της προηγούμενης διοίκησης που μου είχαν δείξει εμπιστοσύνη και ήταν πάντα συνεχώς δίπλα μας. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι της Σύρου θα και φέτος δίπλα στην ομάδα καθώς θα πρέπει να την στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις. Τέλος, θέλω να πω, πως ο κ. Αρβανίτης με πλησίασε με πάρα πολύ ωραίο τρόπο και με έκανε να αισθανθώ πάρα πολύ όμορφα. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο θα παλεύει όλα τα παιχνίδια. Ο κόσμος από την πλευρά του θα έρθει στο γήπεδο και θα γεμίσει τις εξέδρες όταν θα δει πως από την πλευρά μας τα δίνουμε όλα για την ομάδα και το ίδιο το νησί. Πρέπει να αγκαλιστεί η προσπάθεια της νέας διοίκησης, γιατί οι άνθρωποι της Σύρου καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν τον Φοίνικα σε τόσο υψηλό επίπεδο».

 

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συμφωνία σου με την ομάδα αρκετοί ήταν αυτοί που εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια για σένα. Πως αλήθεια νιώθεις μετά κι απ’ αυτήν την αντίδραση του κόσμου;

«Όντως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συμφωνία μου με την ομάδα αρκετοί φίλοι μου έστειλαν μήνυμα και με καλωσόριζαν. Αυτό πιστεύω έχει συμβεί γιατί στα χρόνια που πέρασα στην ομάδα έδωσαν τον καλύτερό μου εαυτό. Πάντα προσπαθούσα και δούλευα σκληρά για τον Φοίνικα, τον κόσμο και το νησί. Ο Φοίνικας είναι ένα αγαπητό κομμάτ και για μέσα και τα χρόνια που πέρασα στη Σύρο ήταν πολύ όμορφα. Ήθελα να επιστρέψω και οι άνθρωποι της ομάδας μου έδειξαν και πάλι εμπιστοσύνη και με φέρνουν στο νησί. Από την πλευρά μου το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή για να κλείσουμε αυτό το κομμάτι είναι πως θα συνεχίσω να τα δίνω όλα για την ομάδα, αφού όπως κάθε αθλητής έτσι κι εγώ στόχος σε κάθε αγώνα είναι η νίκη. Με τον κόσμο δίπλα μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Η Σύρος είναι μία πάρα πολύ καλή έδρα, ο κόσμος γνωρίζει βόλεϊ, αγαπά την ομάδα και θα πρέπει όλοι μαζί φέτος να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο Φοίνικας είναι ένα κόσμημα για το βόλεϊ, καθώς κάθε αγωνιστική στη Σύρο είναι και μία… γιορτή».

 

Το βιογραφικό του Παναγιώτη Παπαδόπουλου

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Ε.Α. Πατρών, φορώντας τη φανέλα της για δύο χρόνια (2010-2012). Στη συνέχεια πήρε μεταγγραφή για τον Παμβοχαϊκό όπου παρέμεινε για άλλα δύο χρόνια. Αποκορύφωμα ήταν η ανάδειξη του ως φιναλίστ του πρωταθλήματος 2012-2013. Το 2014 μετεγγράφη στην ομάδα του Φοίνικα Σύρου, με την οποία κατάφερε να στεφθεί φιναλίστ του πρωταθλήματος 2015-2016. Από το καλοκαίρι του 2016 αγωνίστηκε με την ομάδα του ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2017. Τον Ιανουάριο του 2018 μεταπήδησε στην Νίκη Αιγινίου.

 

Παπαδόπουλος Παναγιώτης

ΓΕΝΝΗΣΗ

ΠΟΛΗ

ΥΨΟΣ

ΘΕΣΗ

ΔΙΕΘΝΗΣ

30/04/1992

Πάτρα

1.98

Ακραίος

 

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΚΥΠΕΛΛΑ

ΑΛΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

2018-19:

Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

 

 

 

2017-18:

ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου (από 26/1/2018)

Α1-11η 

 

 

2017-18:

Π.Α.Ο.Κ. (μέχρι 26/1/2018)

 

 

 

2016-17:

Π.Α.Ο.Κ. 

Α1-Πρωταθλητής

 

 

2015-16:

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

Α1-2η

 

 

2014-15:

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

Α1-3η

 

 

2013-14:

Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός

Α1-5η

 

 

2012-13:

Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός

Α1-2η

 

 

2011-12:

Ε.Α. Πατρών

Α1-11η

 

 

2010-11:

Ε.Α. Πατρών

Α1-5η

 

 

 

 

Ανανέωση συνεργασίας του ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής με τον Χρήστο Μπουφίδη

O κεντρικός Χρήστος Μπουφίδης συμφώνησε να παραμείνει στον ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής. Την ανακοίνωση έκανε η διοίκηση του συλλόγου:

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Χρήστος Μπουφίδης θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, καθώς συμφώνησε στην ανανέωση της συνεργασίας.

Η εκτίμηση που υπήρχε ήταν αμοιβαία και οι δύο πλευρές επιθυμούσαν την συνέχιση της πετυχημένης συνεργασίας. Ο Χρήστος άλλωστε ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας που έφερε την άνοδο στην Volley League.

Ο 26χρονος κεντρικός από την Αλεξανδρούπολη, που έχει αγωνιστεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, την ΓΕ Αλεξανδρούπολης και τον Μέγα Αλέξανδρο συμφώνησε να παραμείνει στην ομάδα με στόχο να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου.

 

 

Ο Ηρακλής Πετοσφαίρισης ανακοίνωσε την παραμονή του Απόστολου Αρμενάκη  

 

Ο Απόστολος Αμερνάκης ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015. Την ανακοίνωση έκανε η διοίκηση του ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015:

 

Η ανακοίνωση:

Το ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση συνεργασίας με τον Απόστολο Αρμενάκη. 

Ο αθλητής συναντήθηκε στα γραφεία του τμήματος με τον πρόεδρο κ. Καλαϊτζίδη για να συζητήσουν και να έρθουν σε τελική συμφωνία για την νέα σεζόν 2018-19, ενώ χαρακτηριστικά είπε: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω στην ομάδα. Η διοίκηση έδειξε από την αρχή ότι με θέλει και ότι είμαι στις προτεραιότητες της. Εύχομαι υγεία σε όλους μας και τα υπόλοιπα θα τα δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο». 

Κατά την προηγούμενη σεζόν ο Α. Αρμενάκης παρά τον τραυματισμό που αντιμετώπισε στα τελευταία παιχνίδια, κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και έδωσε το εκατό τοις εκατό σε όλη την αγωνιστική περίοδο χθες. 

Μέλημα της διοίκησης και του προπονητή είναι η ανανέωση της συνεργασίας με κάποιους από τους αθλητές που ανήκουν ήδη στον σύλλογο κρατώντας έτσι ζωντανό τον περσινό κορμό».

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΜΕΝΑΚΗΣ

Γέννηση

Πόλη

Υψος

Θέση

Διεθνής

19/07/1980

Θεσσαλονίκη

2.05

Διαγώνιος

 

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΚΥΠΕΛΛΑ

ΑΛΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

2018-19:

Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

 

 

 

2017-18:

Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Α1-5η

Φιναλίστ

 

2016-17:

ΑCH Volley

Σλοβενία

 

 

2015-16:

Αναγέννηση Δερύνειας

Κύπρος

 

 

2014-15:

Aurispa Alessano 

Ιταλία

 

 

2013-14:

Άρης Α.Σ.

Α1-9η

 

 

2012-13:

ΠΑΟΚ 

Α1-3η

 

 

2011-12:

ΠΑΟΚ

Α1-7η

 

 

2010-11:

Αλ Νάσερ 

Μπαχρέιν

 

 

2009-10:

 Ε.Α.Πατρών

Α1-7η

 

 

2008-09:

Κάννες (Γαλλία)

 

 

 

2008-09:

  ΠΑΟΚ (μέχρι 20/1/2009)

Α1-8η

 

 

2007-08:

Ε.Α.Πατρών

Α1-5η

φιναλίστ

 

2006-07:

ΠΑΟΚ

Α1-4η

 

 

2005-06:

Salento d’amare Taviano (Iταλία)

(από 27/10 έως 27/11/2006)

 

 

2005-06:

Ολυμπιακός

Α1-3η

 

 

2004-05:

Α.Ε.Νίκαια

Α1-7η

 

 

2003-04:

ΠΑΟΚ

Α1-4η

 

 

2002-03:

Ολυμπιάδα Πατρών

Α1-12η

 

 

2001-02:

ΠΑΟΚ

Α1-5η

 

 

2000-01:

ΠΑΟΚ

Α1-6η

 

 

1999-00:

ΠΑΟΚ

Α1-4η

 

 

1998-99:

ΧΑΝΘ

 

 

 

1997-98:

ΧΑΝΘ

 

 

 

1995-97:

ΧΑΝΘ