Οι Έλληνες αθλητές του Φοίνικα άρχισαν την προετοιμασία και σε λίγες ημέρες θα μπουν και οι ξένοι

Ξεκίνησε τις προπονήσεις το… Πειρατικό

Ξεκίνησε και επίσημα η αγωνιστική χρονιά για τον Φοίνικα Σύρου καθώς την Τετάρτη το απόγευμα ο Νίκος Ζαλμάς και οι αθλητές του φόρεσαν τα ρούχα προπόνησης και ξεκίνησαν το… τρέξιμο. Το πρώτο.. ραντεβού δόθηκε στην δεύτερη κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου, με τα μέλη της διοίκησης να δίνουν το παρών και να καλωσορίζουν το τεχνικό τιμ και τους νέους αθλητές. Για την ώρα προπονήσεις ξεκίνησαν οι Έλληνες παίκτες του Φοίνικα, καθώς οι νεοαποκτηθέντες ξένοι αθλητές αναμένονται στο νησί στο τέλος της εβδομάδας.

Το «Πειρατικό» έχει μπροστά του αρκετές εβδομάδες να δουλέψει, με τον Νίκο Ζαλμά να έχει μπροστά του ένα αρκετά δύσκολο έργο, καθώς στο ρόστερ έχουν προστεθεί αρκετοί νέοι αθλητές. Ο Φοίνικας έχει μπροστά του μία δύσκολη σεζόν, στην οποία θα χρειαστεί υπομονή, αλλά και οι φίλοι της ομάδας να δείξουν έμπρακτα της αγάπη τους και την στήριξή τους.

Φετινός στόχος, δεν είναι άλλος από μία καλή θέση στα ψηλά της βαθμολογίας, βέβαια η… κούρσα θα είναι πιο δύσκολη αφού πλέον μέσα τις ομάδες που διεκδικούν ένα καλό πλασάρισμα είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Η Φετινή Volley League θα είναι πιο συναρπαστική από κάθε άλλη σεζόν, αφού πλέον στο πρωτάθλημα δεν θα υπάρχουν 2-3 δυνατές ομάδες, αλλά περισσότερες.

 

 

 

Αυτή είναι η νέα ομάδα του Φοίνικα Σύρου

 

Όνομα                                                       Χώρα                       Θέση

Χρήστος Αδάμ                                          Ελλάδα                     Πασαδόρος

Lescov Marin                                            Μολδαβία                 Πασαδόρος

Filho Roosevelt                                         Βραζιλία                   Κεντρικός

Αλέξανδρος Χήρας                                   Ελλάδα                     Κεντρικός

Θεόδωρος Βουλκίδης                               Ελλάδα                     Κεντρικός

Evardo Diaz Se Soouza                            Βραζιλία                   Ακραίος

Παναγιώτης Παπαδόπουλος                      Ελλάδα                     Ακραίος

Παναγιώτης Φωτιάδης                              Ελλάδα                     Ακραίος

Κωνσταντίνος Ταυρής                               Ελλάδα                     Ακραίος

Chemos Mike                                            Κένυα                       Διαγώνιος

Νίκος Μήλης                                             Ελλάδα                     Διαγώνιος

Γιάννης Αχιλλεόπουλος                            Ελλάδα                     Λίμπερο

Σπύρος Βελούδης                                      Ελλάδα                     Λίμπερο

 

Νίκος Ζαλμάς                                            Ελλάδα                     Προπονητής

 

 

 

Στις 10 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της Volley League

Η ΕΣΑΠ ανακοινώνει πως η κλήρωση του προγράμματος του πρωταθλήματος της Volley League Πάμε Στοίχημα 2018-2019 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Coral Hotel ώρα 19.30.

Παράλληλα το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου η ΕΣΑΠ θα φιλοξενήσει και θα διοργανώσει τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της VLA (Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιγκών).

Στην Αθήνα θα παραβρεθούν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων των ιδρυτικών Λιγκών της VLA (Πολωνία Βέλγιο Ιταλία Γερμανία Γαλλία) οι οποίοι θα τιμήσουν και με την παρουσία τους την κλήρωσης της Volley League Πάμε Στοίχημα 2018-19.

 

Η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ και οι στόχοι που τέθηκαν από το Νίκο Νεόφυτο

 

Την πρώτη της προπόνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο έκανε η ομάδα βόλεϊ ανδρών της ΑΕΚ παρουσία όλων των νέων αποκτημάτων της που θα ανακοινωθούν σύντομα και επίσημα από την διοίκηση του ΤΑΑ και της Ερασιτεχνικής.

 

Την πρώτη τους γνωριμία είχαν οι νεοαποκτηθέντες αθλητές και κυρίως οι Έλληνες (Γκαράς, Κανέλος, Μαντέκας, Τζιουμάκας, Παπαδόπουλος, Λάππας, Χαραλαμπίδης, Μαυραγάνης) με τους δύο Βραζιλιάνους (Μότα, Ματσιέλ) και τον Αργεντινό πασαδόρο Ελγκάρντο Λιόκα, ενώ ο προπονητής Νίκος Νεόφυτος με τον συνεργάτη του Κώστα Αγγελίδη έδωσαν το πρόγραμμα προετοιμασίας και έδωσαν το στίγμα και τους στόχους της ομάδας μέσα στο γήπεδο.

Ο προπονητής της ομάδας της ΑΕΚ Νίκος Νεόφυτος μίλησε για την επιστροφή της ΑΕΚ στην Volley League και τους στόχους της:

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ και την επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία: «Είναι κάτι διαφορετικό αυτό που συμβαίνει από τη Λαμία και τον Φοίνικα που πάλι ξεκινήσαμε από την αρχή. Εδώ είναι μία άλλη ιστορία. Είναι μία μεγάλη ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Έχουμε τους στόχους μας, έχουμε τα όνειρα μας. Θέλουμε να βγάλουμε το κεφάλι μας μέχρι να δούμε ουρανό»

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος. Από τη στιγμή όλα τα τμήματα της πηγαίνουν πολύ καλά έτσι ο κόσμος έχει απαιτήσεις και από εμάς».

Για τους ξένους της ΑΕΚ: «Αποκτήσαμε τρεις πολύ καλούς αθλητές που είναι φιλόδοξα, είναι από την ίδια σχολή και είναι καλά παιδιά. Ο πασαδόρος μας έρχεται από μία ομάδα που ήταν δεύτερος αλλά πέρυσι στα πλέι οφ έπαιξε στα πλέι οφ κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Επίσης έκανε πρωταθλητισμό τα τελευταία τέσσερα χρόνια με προπονητή τον γνωστό μας Βέμπερ. Ο Μασιάλ αγωνίζονταν σε μεγάλο σωματείο στη Γαλλία όπως είναι οι Κάννες. Μπορεί να ήταν πέρυσι στην Α2 αλλά τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνίστησε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τον Μότα τον ξέρουμε από το πρόσφατο πέρασμα του από τον Ηρακλή Χαλκίδας. Είναι πολύ καλός αθλητής, καλός επιθετικός και καλό παιδί. Και οι τρεις ξένοι έχουν τα στοιχεία που ταιριάζουν στην ΑΕΚ. Δηλαδή, φιλοδοξία και ομαδικότητα, είμαστε ήδη σαν μία οικογένεια. Αυτό ήταν και το όπλο μας πέρυσι, ήμασταν μία δυνατή οικογένεια και εφέτος θα είμαστε οικογένεια και θα βγάζουμε υγεία στο γήπεδο».

Για τη νέα έδρα στους Αγίους Αναργύρους: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο των Αγίων Αναργύρων για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου. Οι Αγιοι Αναργυροι είναι αεκτζήδικη συνοικία. Είναι ένα ωραίο γήπεδο, ένα στολίδι. Εχει 1.000 άτομα χωρητικότητα που είναι καλή και θα έχουμε πολύ δυνατή έδρα, δύσκολη για όλες τις ομάδες. Άλλωστε είναι και πολύ κοντά στη φυσική έδρα που είναι η Νέα Φιλαδέλφεια, μας χωρίζει μόνο μία γέφυρα».

Η ευχή του για τη νέα σεζόν: «Η ευχή μου είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας και κυρίως τα παιδιά και ότι έχουμε σχεδιάσει και ότι έχουμε ονειρευτεί στο τέλος της σεζόν να μας βγει».

 

Δημήτρης Γκαράς: «Έχουμε θέσει αρκετά ψηλά στόχους στην ΑΕΚ»

Ο διεθνής λίμπερο Δημήτρης Γκαράς μίλησε για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του με την φανέλα της ΑΕΚ:

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου θα αγωνιστώ σε ομάδα της Αθήνας. Είπα να δοκιμάσω να έρθω στην πρωτεύουσα. Ξεκινήσαμε με καλή διάθεση και εμείς οι παίκτες και οι προπονητές και η διοίκηση. Είναι πολύ σημαντική σεζόν για την ΑΕΚ. Κάνει νέο ξεκίνημα. Είναι σημαντικό που έκλεισαν οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος. Έχουμε θέσει αρκετά ψηλά τους στόχους. Ελπίζω με ένα πολύ καλό κλίμα και με μία εσωτερική υγεία στην ομάδα να τα καταφέρουμε»

«Η ΑΕΚ είναι ένα ιστορικό και μεγάλο σωματείο με πολύ κόσμο από πίσω. Έχω ζήσει ανάλογες στιγμές οπότε ξέρω πως λειτουργούν οι μεγάλοι σύλλογοι. Ήθελα να αγωνιστώ σε έναν μεγάλο σύλλογο με υψηλούς στόχους. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που είναι η καρδιά της ομάδας και στηρίζει την ομάδα»

 

Γιάννης Μαντέκας: «Η ΑΕΚ έχει υψηλούς στόχους με δυνατό ρόστερ»

 

Ο Γιάννης Μαντέκας επέστρεψε στην ΑΕΚ μετά τη σεζόν 2013-14 όπου είχε κατακτήσει με την «Ένωση» και το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Είχε αποχωρήσει τον Οκτώβριο του 2014 και από τότε κάνει νέο ξεκίνημα. Ο έμπειρος ακραίος μίλησε για τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ:

«Βρίσκομαι σε γνώριμα λημέρια, επέστρεψα μετά από τρία χρόνια. Η ομάδα έχει χτιστεί από την αρχή, τα πράγματα είναι πολύ θετικά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και οργανωτικά. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές αλλά η ομάδα έχει πολύ δυνατό ρόστερ σε όλα τα επίπεδα. Υγεία να έχουμε και ευελπιστούμε πως θα έχουμε πολύ καλή χρονιά».

Για τη σύγκριση με την περσινή του πορεία στον Εθνικό Πειραιώς: «Είναι πολύ νωρίς να δηλώσω περισσότερα. Ο Εθνικός ήταν μία ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία με ξεκάθαρο στόχο την παραμονή. Η ΑΕΚ επίσης έχει ξεκάθαρους στόχους αλλά είναι διαφορετικοί σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Είναι δύο ιστορικοί σύλλογοι και ο καθένας έχει πάρει το δρόμο του».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Γνωρίζω τον κόσμο της ΑΕΚ, θα μας στηρίξει και τον περιμένουμε στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν»