Ο Νίκος Ζαλμάς μιλά για την κλήρωση του πρωταθλήματος

«Δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Ο Νίκος Ζαλμάς μαζί με τον πρόεδρο του Φοίνικα Σύρου βρέθηκαν και παρακολούθησαν από κοντά την κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League. Το «Πειρατικό όπως είναι ήδη γνωστό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα φιλοξενήσεις τον Ηρακλή Χαλκίδας, όπου θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα θετικό ξεκίνημα. Ο νέος τεχνικό του «Πειρατικού» μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μίλησε για την προσπάθεια που θα καταβάλει η ομάδα του στο φετινό πρωτάθλημα και το πόσο σημαντικό είναι ο Φοίνικας να συνεχίσει να πετάει ψηλά.  «Η εφετινή ομάδα είναι εξ ολοκλήρου νέα. Μόνο ένας αθλητής έμεινε από την προηγούμενη σεζόν. Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε σκληρή και πειθαρχημένη ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Η ευχή μου είναι να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας. Αγωνιστικά θέλω να είμαστε πρωταγωνιστές μέσα στην 8αδα. Στο τέλος του Α’ γύρου θα κάνουμε τον πρώτο απολογισμό μας. Θα τσεκάρουμε το δυναμικό και αν χρειαστεί κάποια διόρθωση θα γίνει. Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί εδώ οπότε τους είναι οικείο το περιβάλλον. Οι ξένοι δεν έχουν την λάμψη των προηγουμένων ετών αλλά είναι αθλητές για την ομάδα. Μέσα από ομαδική δουλειά θα βγάλουμε τη δυναμική μας. Το γεγονός ότι θα είναι 11 ομάδες στο πρωτάθλημα ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας. Λόγω του ρεπό δεν θα αποτυπώνεται η πραγματική εικόνα στη βαθμολογία και όλα αυτά καθιστούν τη νέα σεζόν πολύ ιδιαίτερη και πολύ δύσκολη».

 

Ηλίας Κρεούζης: «Η σταχτοπούτα Κομοτηνή ξέρει να παλεύει»

Ο Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής επιστρέφει στην Volley League μετά από 20 χρόνια και παρά τη μείωση των ομάδων είναι αποφασισμένη να μείνει και να καθιερωθεί στην κατηγορία.

Στην εκδήλωση της κλήρωσης τιμήθηκε για την επιστροφή της στην Volley League ενώ ο προπονητής της Ηλίας Κρεούζης δίνει υπόσχεση για την δημιουργία μιας νέας και δυνατής ομάδας που με την υποστήριξη της πόλης θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη στο πρωτάθλημα.

Γεννημένος στον Πειραιά, μεγαλωμένος στην Αλεξανδρούπολη και έχοντας σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός ο Κρεούζης ξέρει να μοντάρει «μηχανές». Από τις 27 Αυγούστου έχει στη διάθεση του όλους τους αθλητές που είχε «παραγγείλει» στην διοίκηση και καθημερινά ανεβάζει ρυθμούς.

Ο Ηλίας Κρεούζης δήλωσε για το νέο πρωτάθλημα: «Είναι μία νέα εμπειρία για όλους μας αλλά αυτό δε μας φοβίζει. Η κλήρωση δεν είχε να μας δώσει κάτι ξεχωριστό εμάς εδώ στην Κομοτηνή διότι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αγώνα είναι όλοι σαν τελικοί. Η Κομοτηνή είναι σταχτοπούτα του πρωταθλήματος αλλά ξέρει να παλεύει. Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε μία ομάδα που θα παλεύει όλους τους αγώνες. Η διοίκηση μου έχει εξασφαλίσει ότι ζήτησα και κυρίως το να αρχίσουμε νωρίς την προετοιμασία μας. Κάθε πόντος θα έχει μεγάλη σημασία για μας. Οι συγκυρίες δε μας ευνοούν διότι μπαίνουμε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα σε μία σεζόν που γίνεται μείωση των ομάδων. Θα παλέψουμε με αυτά τα δεδομένα. Το γήπεδο μας είναι καταπληκτικό και ευχαριστούμε τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και όσους μας βοηθούν. Από τώρα καλούμε τον κόσμο της Κομοτηνής και ειδικά τους νέους να μας στηρίξουν στην προσπάθεια μας».

 

Κώστας Αρσενιάδης: «Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων»

O Α.Ο.Π. Κηφισιάς είναι πάντα μέσα στις πρωταγωνίστριες ομάδες της Volley League και με την ίδια συνταγή και τον ίδιο προπονητή θα μπει στο πρωτάθλημα και τη νέα σεζόν. Ο Καναδός Τέιλορ Χαντ είχε την τιμητική του στην κλήρωση του πρωταθλήματος καθώς βραβεύτηκε καλύτερος διαγώνιος της σεζόν 2017-18.

Ο τεχνικός της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης θα προετοιμάσει την ομάδα του για την πρεμιέρα με την Κομοτηνή στο Ζηρίνειο και έκανε τις εκτιμήσεις του για το νέο πρωτάθλημα: «Θα είναι ένα δύσκολο και περίεργο πρωτάθλημα με μονό αριθμό ομάδων και έντονο ανταγωνισμό για την παραμονή. Εκτιμώ πως θα είναι δύο ταχυτήτων. Στην πρώτη ταχύτητα θα είναι οι ομάδες που υποστηρίζονται από τα ποδοσφαιρικά κλαμπ και είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Και στη δεύτερη ταχύτητα όλοι οι υπόλοιποι. Η είσοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλάζει τα δεδομένα, ισχυροποιεί τον ανταγωνισμό στα παραδοσιακά κλαμπ έναντι των υπολοίπων που παλεύουν σε δύσκολες εποχές να αντλήσουν υποστηρικτές και χορηγούς από μια ανύπαρκτη αγορά. Είναι σημαντική η ανανέωση του συμβολαίου με την ΕΡΤ αλλά όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την προβολή και το μάρκετινγκ των ΤΑΑ και του πρωταθλήματος. Η πρεμιέρ μας θα είναι με τους νεοφώτιστους που θα θελήσουν να αποδείξουν πολλά. Η Κομοτηνή έχει ενθουσιασμό και ήδη είναι έτοιμη στο ρόστερ της και αυτό πρέπει να μας κρατήσει σε εγρήγορση».

Σάκης Ψάρρας: «Διατήρηση των κεκτημένων»

«Ξεκινάμε την πορεία μας από την Σύρο αλλά μέχρι τότε πρέπει να κάνουμε δουλειά. Θα είμαστε έτοιμοι. Άμεσος στόχος του Ηρακλή Χαλκίδας είναι η διατήρηση των κεκτημένων της περσινής σεζόν και μακροπρόθεσμος στόχος να βρίσκεται η ομάδα μέσα στην ελίτ όταν θα γίνει και η νέα περικοπή των ομάδων και θα μείνουν 10 στο πρωτάθλημα. Το μοντέλο ομάδα – πόλη το υποστήριζα πάντα και το έχω υπηρετήσει όταν ήμουν στην Ιταλία. Πάντα με ενδιέφερε και γι αυτό επέλεξα τον Ηρακλή Χαλκίδας. Ο σύλλογος έχει μεγάλες δυνατότητες. Εχω συναντήσει καλούς και πρόθυμους συνεργάτες και ένα εντυπωσιακό γήπεδο που είναι το όνειρο κάθε προπονητή. Έχω το γραφείο του, τους χώρους που χρειάζονται για την προετοιμασία της ομάδας και ένα ευρύχωρο γήπεδο για βόλεϊ. Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε την συμπάθεια των φιλάθλων στην Χαλκίδα και στις γύρω περιοχές. Ξεκινάμε την προετοιμασία μας δυνατά και σήμερα ήρθε και ο Δανός Σόρενσεν. Περιμένουμε τον Μιγιάτοβιτς και ίσως υπάρξει και μία μικρή ενίσχυση ακόμα».

 

Κώστας Δεληκώστας: «Η φιλοσοφία μου και οι ενστάσεις μου»

«Η διαφορά της νέας ομάδας σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι πως πέρυσι είχα καλούς και έμπειρους αθλητές που δεν γνώριζαν την φιλοσοφία μου, ενώ εφέτος υπάρχουν στο ρόστερ αθλητές που ξέρουν πολύ καλά τι ζητάω και είναι έμπειροι. Αναφέρομαι στον Δημητριάδη, στον Παπαδημητρίου στον Παλέντζα και στον Γκλαντσόουν. Έχουμε πάρει και τρεις νεαρούς βραζιλιάνους και το ελληνοβραζιλιάνικο προφίλ δημιουργεί μία ομοιογένεια. Η φιλοσοφία της ομάδας παραμένει η ίδια. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν αλλά όλοι οι άλλοι θα πρέπει να τους δούμε στο γήπεδο για βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η συμμετοχή 11 ομάδων στο πρωτάθλημα δυσκολεύει πιο πολύ τα πράγματα για την παραμονή. Αυτό όμως δεν είναι θέμα προπονητή αλλά θέμα των παραγόντων. Προσωπικά έχω τις ενστάσεις μου για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα και για τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει κάθε ομάδα για να αγωνιστεί. Γιατί δηλαδή να πάμε στις 10 ομάδες και να μην έχουμε 14 ομάδες αλλά πιο αυστηρούς κανονισμούς συμμετοχής; Είναι μεγάλη κουβέντα που δεν είναι η ώρα να ανοιχτεί από εμένα. Η δουλειά μου είναι να δουλεύω στο γήπεδο και σκοπός μου να ετοιμαστεί η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα».

 

Νίκος Νεόφυτος: «Θέλουμε να βγούμε από τα σύννεφα μέχρι να δούμε ουρανό»

«Η ΑΕΚ επέστρεψε. Αυτό το έχουν ξαναπεί έξι φορές στην ΑΕΚ αλλά αυτή τη φορά η ομάδα ήρθε για να μείνει και για να κλείσει πίσω της εκκρεμότητες και λάθη που της κόστισαν. Γίνεται μία νέα και μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση του Αλέξη Αλεξίου που με μπροστάρη το Μάνο Μακρή και τους συνεργάτες μου χτίζουμε τη νέα ΑΕΚ. Τίποτα δεν είναι εύκολο για την ΑΕΚ. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και τα προβλήματα που λύνονται κάθε μέρα είναι πολλά, χρόνια και έχουν μεγάλο κόστος. Για την ΑΕΚ το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Δε νιώθουμε μόνοι μας. Έχουμε τον κόσμο κοντά μας. Έχουμε δημιουργήσει καλό και ελπιδοφόρο ρόστερ. Θέλουμε να βγούμε από τα σύννεφα μέχρι να δούμε ουρανό. Η κλήρωση του πρωταθλήματος δεν είναι σαν του κυπέλλου αφού όλοι παίζουν με όλους αλλά η αλήθεια είναι πως ξεκινάμε δυνατά με δύσκολους αντιπάλους. Δεν θα κρύψω τα λόγια μου. Από τη στιγμή που φτιάξαμε αυτό το ρόστερ ο μεγάλος στόχος είναι να μπούμε στην πρώτη τετράδα», είπε ο Νίκος Νεόφυτος.