Οι φίλοι του «Πειρατικού» έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-4 του Φοίνικα στο φιλικό της Σύρου

  • Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, 2018 - 12:48
  • /   Eνημέρωση: 15 Οκτ. 2018 - 13:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Σε ένα γεμάτο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο, ο Φοίνικας Σύρου υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν λίγες ημέρες μετά την μεταξύ τους… μάχη στο πλαίσιο των αγώνων της προκριματικής φάσης του League Cup, όπου όπως είναι γνωστό προκρίθηκαν στα ημιτελικά και οι δύο. Το κλειστό ήταν γεμάτο από κόσμο, αφού οι φίλοι της ομάδας έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την έμπρακτη στήριξη προς το συγκρότημα του Νίκου Ζαλμά. Το βόλεϊ φαίνεται πως επιστρέφει στην συνείδηση του κόσμου καθώς τόσο κόσμο δεν είχε σε κανένα περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό όπως τόνισε και ο κ. Ζαλμάς ο κόσμος να το καταλάβει και να σταθεί δίπλα στις προσπάθειες των παικτών του. Ιδιαίτερα την φετινή σεζόν που ο Φοίνικας έχει αρκετούς ταλαντούχους αθλητές. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως το «Πειρατικό» είχε διάθεση, έπαιξε για την εποχή ωραίο βόλεϊ και πλέον οι ελπίδες για μία ωραία χρονιά επέστρεψαν. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως ο κ. Ζαλμάς και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο (Μαραγκός, Παλαιτσάκης και Άννα Μουστάκα), θέλουν να δημιουργήσουν μία μαχητική ομάδα η οποία θα παλεύει όχι μόνο τα παιχνίδια, αλλά τον κάθε… πόντο ξεχωριστά. Σε ένα μεγάλο βαθμό οι φίλοι της ομάδας το είδαν καθώς οι παίκτες του Φοίνικα έδειξαν με το… καλημέρα πως το κάθε ματς θα είναι και μία… γιορτή. Το αποτέλεσμα σε ένα ματς φιλικού χαρακτήρα περνά σε δεύτερη μοίρα καθώς ο κ. Ζαλμάς είδαν όλα αυτά που ήθελε. Τα αρχικά συμπεράσματα ήταν σημαντικά, αφού το «Πειρατικό» έδειξε καλά στοιχεία, αλλά και κάποια πράγματα που πρέπει να διορθώσει στην πορεία. Ο κ. Ζαλμάς τα είδε, τα γνωρίζει και στο επόμενο διάστημα θα δουλέψει πάνω σε όλα όσα διαπίστωσε.  

Έτσι αγωνίστηκαν

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός πήρε τα τέσσερα πρώτα σετ και ο Φοίνικας πήρε το 5ο σετ των 15 πόντων.

Στα τρία πρώτα σετ ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με Πετρέα, Μπέμε, Φράγκο, Ράουβερντικ, Τερβαπόρτι και διαγώνιο τον Σμιτ, ενώ μετά το 2ο σετ έγινε αλλαγή ο Ράουβερντινκ και μπήκε ο Κουμεντάκης που ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους. Μετά το 3ο σετ βασικοί ξεκίνησαν οι Στιβαχτής, Χριστοφιδέλης, Ζουπάνης, Τσέλιος και Κουμεντάκης, ενώ ο μόνος που αγωνίστηκε σε όλα τα σετ ήταν ο Μπέμε. Βασικό λίμπερο ήταν ο Δαρίδης ενώ αγωνίστηκε και ο Στεφάνου.

Ο Φοίνικας ξεκίνησε με Φίλιο, Εβάντρο, Λέσκοφ, Ντόκιτς, Βουλκίδης, Παπαδόπουλος και λίμπερο ο Αχιλλεόπουλος με τον Βελούδη. Από το 3ο σετ βασικός κεντρικός αγωνίστηκε ο Χήρας στη θέση του Βουλκίδη.

O προπονητής του Φοίνικας Σύρου Νίκος Ζαλμάς είπε: «Προσκαλέσαμε μία δυνατή ομάδα σαν πρώτο φιλικό στην έδρα μας και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε να μας δει και να μας ενισχύσει με την παρουσία του. Πραγματικά είναι κάτι μοναδικό σε ένα φιλικό παιχνίδι να βλέπεις τόσο κόσμο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβει όλη η τοπική κοινωνία πως η ομάδα μας και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά θέλουν στήριξη. Από εκεί και πέρα καλώντας τον Ολυμπιακό γνωρίζαμε πως έπρεπε να παίξουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας, συνέχεια κι όχι για μόνο ένα σετ. Αυτό έγινε εφικτό στο πρώτο και σε κάποια άλλα σημεία στα άλλα σετ. Τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να τον αφήνεις να είναι μπροστά σου με τρεις και τέσσερις πόντους. Είναι δύσκολο λόγω και του δυνατού σερβίς που έχει να τον ακολουθήσεις. Παρόλα αυτά κάποια πράγματα έγιναν, τηρουμένων των αναλογιών τα κάναμε. Τώρα η επιστροφή μας στην συγκεκριμένη έδρα προγραμματίζεται σε περίπου έναν μήνα, στο πρώτο ματς με την Αλεξανδρούπολη στις αρχές Νοέμβρη».

 

Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός 1-4

Τα σετ: (22-25, 12-25, 20-25, 17-25, 17-15)

Διαιτητές: Μπαρμπούνης Στάθης – Γιάννης Βρούτσης

ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Ζαλμάς): Φίλιο 7π., Εβάντρο 16, Λέσκοφ 1, Βουλκίδης 3, Ντόκιτς 15, Παπαδόπουλος 9 / Αχιλλεόπουλος (λ. - 19%υπ.,), Βελούδης (λ. -17%υπ.), Χήρας 6, Αδάμ, Μήλης 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Πετρέας 9π., Μπέμε 8, Φράγκος 8, Σμιτ 14, Τερβαπόρτι 3, Ράουβερντινκ 5 / Στεφάνου (λ. - 57% υπ.,), Δαρίδης (λ. - 22%υπ.), Χριστοφιδέλης 1, Τσέλιος 6, Ζουπάνης 8, Στιβαχτής 1, Κουμεντάκης 20.

Το φιλμ του αγώνα

1ο σετ

Ο ΠΑαπαδόπουλος με επίθεση στην ευθεία έκανε το 2-2. Ο Eavin το 2-4 και στη συνέχεια ο Ντόκιτς μείωσε σε 3-4. Ο ίδιος στην κόντρα επίθεση το 4-4. Άσσος από τον Ντόκιτς 5-4. Ο Λέσκοφ το 6-5 με ωραίο κι έξυπνο τρόπο. Ο Μπέμε από το κέντρο το 6-6. Ο Ντόκιτς πήρε το μπλοκ άουτ 7-6. Ο De Souza το 8-7. Ο Νικος Ζαλμάς πήρε τάιμ άουτ καθώς είδε τον Ολυμπιακό να ανοίγει τη διαφορά 10-13. Ο Ντόκιτς μείωσε σε 11-13, έπειτα από φάση διαρκείας. Άσσος από τον Τερβαπόρτι 11-15. Ο Φράγκος ήρθε από την πίσω ζώνη, έπσασε το μπλοκ του Λέσκοφ για το 11-17. Ο De Souza με μπλοκ μείωσε σε 13-17. Ο Βουλκίδης έκανε το 14-18 μετά την ωραία πάσα του Λέσκοφ. Ο Φίλο από το κέντρο το 17-20 κι ο τεχνικός του Ολυμπιακού κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Βουλκίδης μείωσε σε 20-22 κι έφερε τον Φοίνικα ακόμη πιο κοντά στο σκορ. Ο Ντόκιτς έσπασε το τριπλό μπλοκ του Ολυμπιακού και έκανε το 22-24. Ο Μπέμε πέρασε τη μπάλα από το κέντρο έκανε το 232-25 κι ο Ολυμπιακός έκανε το 0-1 στα σετ.

2ο σετ

Ο De Souza άνοιξε το σκορ στο δεύτερο σετ 1-0. Το «Πειρατικό δεν μπήκε βέβαια καλά στο σετ αυτό, καθώς ο Ολυμπιακός από την αρχή κατάφερε να πάρει μία αρκετά μεγάλη διαφορά μεταξύ πέντε κι έξι πόντων. Ο Βραζιλιάνος μείωσε σε 6-11 για τον Φοίνικα και ο ίδιος έκανε το 7-12.

Άσσος από τον Eavin 8-16 και με τον ίδιο τρόπο το σκορ έγινε 8-17. Ο Παπαδόπουλος μείωσε σε 9-17 έπειτα την εξαιρετική άμυνα του Λέσκοφ. Επίσης, ο Παπαδόπουλος έκανε το 11-20. Ο Ραουβέρντιν με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 11-21. Ο ίδιος παίκτης με άσσο διαμόρφωσε το 12-23. Ο Φράγκος πήρε το μπλοκ άουτ για το 12-25 και ο Ολυμπιακός έκανε το 0-2.

3ο σετ

Έπειτα από φάση διαρκείας ο De Souza άνοιξε το σκορ στο τρίτο σετ 1-0. Ο Βραζιλιάνος του Φοίνικα ήρθε από την πίσω ζώνη και ισοφάρισε σε 2-2. Ο Ντόκιτς έσπασε το διπλό μπλοκ και έκανε το 4-4. Ο Κουμεντάκης στη μεγάλη διαγώνιο το 4-5. Εκτός τελικής γραμμής η προσπάθεια του Ντόκιτς 4-6. Άσσος από τον Τερβαπόρτι 4-7. Ο Filho μείωσε σε 5-7. Λάθος από πλευράς των παικτών του Φοίνικα για το 5-9 κι ο Νίκος Ζαλμάς κάλεσε τάιμ  άουτ. Άσσος από τον Κουμεντάκη 5-10. Ωραίος πόντος από τον De Souza 6-11. Μπλοκ του Φράγκου πάνω στον Ντόκιτς 9-14. Ο Πετρέας μετά από φάση διαρκείας το 10-16. Ο Κεντρικός του Ολυμπιακού έκανε το 12-17. Ο De Souza μείωσε σε 13-17. Ο Βραζιλιάνος του Φοίνικα με μπλοκ έφερε το «Πειρατικό» πιο κοντά στο σκορ 14-17.  Άσσος από τον Χήρα 15-17. Με πλασέ ο Ντόκιτς διαμόρφωσε το 16-18. Ο Κουμεντάκης με άσσο το 16-20. Νέος άσσος από τον ίδιο παίκτη 16-21. Ο Ντόκιτς μείωσε σε 17-21. Ο Μπέμε με άσσο το 12-23. Ο De Souza μείωσε σε 20-24, όμως ο Eavin έκανε το 20-25 και ο Ολυμπιακός το 0-3.