Το «Πειρατικό» επικράτησε με 3-0 σετ του Εθνικού στο κλειστό της Σύρου

Έκανε… σεφτέ στις νίκες

  • Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, 2018 - 18:26
  • /   Eνημέρωση: 5 Νοε. 2018 - 19:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Volley League σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου μετά το 3-0 επί του Εθνικού Αλεξανρούπολης στο κλειστό της Σύρου. Η ομάδα του κ. Παβλίσεβιτς είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο και τον Βραζιλιάνο Ντε Σόουζα και πήρε το πρώτο του τρίποντο. Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό με τις δύο ομάδες να δίνουν τα πάντα για το θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον άσσο του Ντε Σόουζα και τον Φοίνικα να μπαίνει δυνατά καθώς προηγήθηκε με 3-0 έπειτα και την άστοχη επίθεση από τον Friesen.  Ο Εθνικός με τη σειρά του και με σερί 0-3 έφερε το σετ στα ίσα καθώς οι Συριανοί  έδειξαν μία αρχική αδυναμία στην πρώτη μπάλα. Ο Χήρας με μπλοκ έφερε τον Φοίνικα και πάλι μπροστά στο σκορ με 4-3. Ο Εθνικός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μετά την άσχημη επίθεση από τον κεντρικό Βραζιλιάνο του Φοίνικα 6-7. Ο Ντε Σόουζα μετά από επίθεση διαρκείας έκανε το 7-7. Ο Friesen με άσσο έκανε το 7-9 και η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πέρασε μπροστά με… δύο. Ο Ντε Σόουζα με άσσο ισοφάρισε σε 10-10 για τον Φοίνικα. Με το λάθος του Εθνικού ο Φοίνικας το 12-12. Επίθεση από το κέντρο για το «Πειρατικό» με τον Φίλιο να κάνει το 13-12. Ο Friesen με άσσο έκανε το 13-14, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βγάλουν υποδοχή στην πρώτη μπάλα. Άσσος από τον Τουράγιαννιν και στο +3 η ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Οι παίκτες δεν κατάφεραν να βγάλουν άμυνα στο σέρβις του Φίλιο και ο Φοίνικας με σερί 2-0 μείωσε σε 16-17. Ο κ. Μουστακίδης κάλεσε τάιμ άουτ ώστε να δώσει τις οδηγίες του και ταυτόχρονα να ηρεμίσει τους παίκτες του. Ο Βραζιλιάνος τον Φοίνικα στην κόντρα για το 17-17. Η συνέχεια έφερε τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα σερί 0-2 με το μπλοκ του Αλεξάντερ πάνω στον Ντόκιτς 18-20. Ο Παπαδόπουλος και ο Ντεσόουζα με άσσο έφεραν τα πάνω – κάτω για τους Συριανούς που σε ένα κομβικό σημείο του σετ πέρασαν μπροστά με δύο πόντους (22-20). Ο Παπαδάπουλος στη συνέχεια με μπλοκ έκανε το 23-20 διευρύνοντας το σερί στο 5-0. Ο Παπαδόπουλος πήρε έναν πολύ δύσκολο πόντο έκανε το 24-21 και ο ίδιος παίκτης με μπλοκ στη συνέχεια έκανε το 25-21 και το 1-0 για τους Συριανούς.

Είχε Παπαδόπουλο, Ντε Σόουζα

Καλά ξεκίνησε και το δεύτερο σετ ο Φοίνικας με τον Χήρα με άσσο να κάνει το 2-0 και τον Ντε Σόουζα στην κόντρα το 3-0. Νέος άσσος από τον Χήρα 4-0. Ο Στίγγας με άσσο μείωσε σε 4-2 για τον Εθνικό. Ο Γμήτροβιτς με άσσο έκανε το 6-4. Νέος άσσος από πλευράς Εθνικού και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 7-6. Κακή επίθεση από τον Ντε Σόουζα και το σετ στα… ίσα 7-7. Ο Εθνικός με ένα μίνι σερί κατάφερε να ισοφαρίσει και να κάνει το σετ και πάλι… ντέρμπι. Το παιχνίδι στη συνέχεια πήγαινε πόντο – πόντο καθώς καμιά από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει προβάδισμα μεγαλύτερο του ενός πόντου. Ο Ντόκιτς πήρε περισσότερο έναν πόντο… ψυχολογίας για τον ίδιο καθώς δεν είχε μπει καλά στο παιχνίδι 14-13. Μπροστά στο σκορ πέρασαν οι φιλοξενούμενοι με 16-17 έπειτα τον φιλέ του Χήρα. Η διαφορά στους… δύο (16-18) έπειτα την κόντρα επίθεση του Friesen. Ο Ριζόπουλος με άσσο έκανε το 16-19 , όμως ο Ντόκιτς στη συνέχεια στην κόντρα μείωσε σε 17-19. Ο Σέρβος του Φοίνικα πήρε το μπλοκ άουτ κάνοντας το 19-20, αναγκάζοντας τον κ. Μουστακίδη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παπαδόπουλος με μπλοκ έφερε το σετ στα ίσα 20-20. Ο Ντόκτις με άσσο έκανε το 21-20 και το σερί του Φοίνικα έφτασε στο 4-0. Ο Τουράγιαννιν από το κέντρο ισοφάρισε σε 21-21. Το λάθος του Friesen έφερε τον Φοίνικα στο +2 (23-21) και ο τεχνικός του Εθνικού κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ντεσόουζα μετά από φάση διαρκείας το 24-22. Ο Ριζόπουλος στην κόντρα καθώς βγήκε άμυνα στην επίθεση του Ντόκιτς έφερε το σετ στα ίσα 24-24. Ο Χήρας την κατάλληλη στιγμή με μπλοκ έκανε το 25-24. Λάθος των διαιτητών καθώς καθαρή φάση την μετέτρεψαν σε πόντο για τον Εθνικό 25-25. Ο Ντόκιτς το 26-25. Ο Ντε Σόουζα με άσσο έκανε το 27-25 και ο Φοίνικας έκανε το 2-0 στα σετ.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν… χέρι – χέρι καθώς εναλλάσσονταν στο σκορ και ο Φίλιο να βάζει στον Φοίνικα μπροστά στο σκορ με 3-2. Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια πόντος κατέληξε στον Φοίνικα με τον Ντόκιτς να παίρνει το μπλοκ άουτ 4-3. Ο Λέσκοφ με μπλοκ έκανε το 6-3, έφερε τη διαφορά στο +3 για το «Πειρατικό» και ο κ. Μουστακίδης κάλεσε τάιμ άουτ. Νέα κόντρα επίθεση για τους Συριανούς μετά τα δύσκολα σερβίς του Παπαδόπουλου, ο Ντόκιτς το 7-3. Ο Ριζόπουλος με άσσο μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 9-7. Με σερί 0-3 ο Εθνικός ισοφάρισε σε 9-9 και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Εκτός τελικής γραμμής η επίθεση του Ντόκιτς 9-10 και ο Εθνικός για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο τρίτο σετ. Ο Φίλιο με μπλοκ πάνω στον Τουράγιαννιν έβαλε τον Φοίνικα και πάλι μπροστά στο σκορ 12-11. Με διπλή προσπάθεια ο Παπαδόπουλος το 13-11. Ο Φίλιο με μπλοκ το 14-11 και το «Πειρατικό» έφερε και πάλι τη διαφορά στους τρεις πόντους. Με άσσο του Τουράγιαννιν ο Εθνικός μείωσε σε 17-16, όμως ήρθε ο Ντόκιτς για να κάνει το 18-15. Ο Ντε Σόουζα το 19-16 και η διαφορά των τριών πόντων παραμένει για τον Φοίνικα. Ο Χήρας με μπλοκ έκανε το 20-16 και οι Συριανοί έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη. Εκτός τελικής γραμμή το σερβίς του Ριζόπουλου 22-18. Ο Παπαδόπουλος το 23-20, έπειτα το μίνι σερί του Εθνικού. Ο Ντόκιτς έκανε με επίθεση στη διαγώνιο το 24-21 και ο ίδιος έσπασε το τριτό μπλοκ του Εθνικού για το 25-21 και το 3-0.

 

Ο τεχνικός της ομάδας του Φοίνικα Ράτκο Παβλίσεβιτς για την εμφάνιση αλλά και την πρώτη νίκη είπε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς καθώς δεν είχαμε παιχνίδια στα πόδια μας. Μετά τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό είχαμε ρεπό και αυτοί οι πόντοι είναι πολύ σημαντικοί. Θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και όλο αυτό το χρονικό διάστημα δουλεύουμε πάνω σ’ αυτά που έχουμε δει. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνισή τους και τη νίκη τους. Επίσης θα ήθελα να δώσω και συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας για την εμφάνισή τους».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης είπε: «Τα δύο πρώτα σετ τα χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη για να παίξουμε μετά το 20. Λάθος μας, αυτό οφείλετε και στην απειρία και δεν είμαστε συγκεντρωμένοι στο κομμάτι της τακτικής.  Ο Φοίνικας κέρδισε δίκαια, όμως έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας. Σίγουρα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αυτά τα λάθη και να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι πάνω στην τακτικοί μας.