Ο νέος τεχνικός του Φοίνικα Ράτκο Παβλίσεβιτς μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για το δεύτερο πέρασμά του από την Σύρο, αλλά και το πρωτάθλημα της Volley League

Θέλει το πρώτο του εκτός έδρας… τρίποντο

  • Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 9 Νοε. 2018 - 20:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Εκτός έδρας δοκιμασία για τον Φοίνικα Σύρου, όπου το Σάββατο στις 19:00 θα φιλοξενηθεί στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά. Το «Πειρατικό» μετά την νίκη του επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ, έχει καλή ψυχολογία και θα αγωνιστεί κόντρα στην Κηφισιά με στόχο τη νίκη. Οι γηπεδούχοι που μέχρι στιγμής μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, θα επιδιώξουν να πάρουν τους πρώτους του πόντους κόντρα στην ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Συριανούς, όπου θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και τα βόρεια προάστια με στόχο τη νίκη.

 

"Να γίνουμε ομάδα σκληρή κι ανταγωνιστική"

Ο Φοίνικας μετά την κοινή συναίνεση λύση της συνεργασίας του με τον Νίκο Ζαλμά – έχουμε εξαιρετικές σχέσεις οι δύο πλευρές – τα βρήκε σε όλα με τον πρώην προπονητή της ομάδας Ράτκο Παβλίσεβιτς. Ο Σέρβις τεχνικός κάθισε στον πάγκο για πρώτη φορά στο ματς του «Πειρατικού» με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου ο Φοίνικας έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο που συνδυάστηκε με μία καθαρή νίκη. Η ομάδα της Σύρου εκτός από την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, ενθουσίασε ταυτόχρονα και τους φίλους του που βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου, κι αυτό φάνηκε από το ζεστό χειροκρότημα στο τέλος της αναμέτρησης. Ο Ράτκο Παβλίσεβιτς μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την επιστροφή του στη Σύρο και στον Φοίνικα, αλλά και για το τι θα πρέπει από εδώ και πέρα να περιμένουν οι φίλοι της ομάδας από τους παίκτες του στο πρωτάθλημα της Volley League. Αρχικά ο Σέρβις τεχνικός αναφέρθηκε για την επιστροφή του στον Φοίνικα. «Όταν αρχικά μου προτάθηκε να έρθω στη Σύρο είναι αλήθεια ότι δεν ήξερα και πολλά πράγματα για την ομάδα, καθώς τη μόνη επαφή που είχα ήταν με τους τρεις αθλητές που ήταν από  το πρώτο πέρασμά μου από τον Φοίνικα. Το καλό με τα παιδιά είναι ότι  τους αρέσει να δουλεύουν, προσπαθούν πάρα πολύ στην προπόνηση και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα είναι αγωνιστικά αρκετά σκληρή».

Ο Φοίνικας ουσιαστικά είναι μία νεανική ομάδα και θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά και τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος από την ομάδα. καθώς στο ρόστερ υπάρχουν αθλητές νεαρής ηλικίας.

«Πράγματι είμαστε μία νεανική ομάδα, όμως υπάρχουν αθλητές που έχουν εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν τους νεότερους αθλητές. Επίσης θα πρέπει να σημειώσω εδώ πως υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά κυρίως από τους αθλητές αυτούς και όλοι μαζί μπορούν να δείξουν κάτι πάρα πολύ καλό σαν σύνολο».

Παρά την ήττα στη Βόχα ο Φοίνικας έχει παρουσιάσει μία γενικά καλή εικόνα. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη, ή θα πρέπει να περιμένουν να δούμε ακόμη καλύτερη εικόνα.

«Πρωταρχικός στόχος της δικής μου ομάδας είναι να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστική σύνολο και στη συνέχεια να βγάζουμε όλο και καλύτερη εικόνα στα παιχνίδια μας. Απλά χρειαζόμαστε ακόμη λίγο χρόνο ώστε να μάθει ο κάθε παίκτης το παιχνίδι του άλλου. Θέλει λίγη υπομονή κι όλα θα πάμε καλά. Στο πρώτο παιχνίδι που δώσαμε για το πρωτάθλημα της Volley League είναι αλήθεια πως δεν είχαμε καλή εικόνα, αλλά συνεχίσαμε να δουλεύουμε ώστε να διορθώνουμε τα λάθη μας. Φυσικά και θα γίνονται λάθη, όλοι κάνουν, από την πλευρά μας δουλεύουμε σκληρά ώστε να καταφέρουμε να τα αποφεύγουμε».

Είναι αλήθεια πως το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο, καθώς υπάρχουν δέκα ομάδες και ταυτόχρονα έχουν δύο σωματεία ρεπό. Πως αλήθεια μπορεί ένας προπονητής να κάνει το δικό του προγραμματισμό;

«Είναι γεγονός πως είναι δύσκολο το κομμάτι αυτό, όμως από την στιγμή που αυτό έχουμε ως δεδομένο θα πρέπει να το ακολουθήσουμε και να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό, όπως ξέρω επίσης πως κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου θα έχουμε ακόμη ένα ρεπό. Μην ξεχνάμε και το κενό που θα υπάρχει στο πρωτάθλημα καθώς η Εθνική ομάδα της Ελλάδας έχει προκριθεί στο Πανευρωπαϊκό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε και να δώσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια ή να κάνουμε κάποιες μικρές προετοιμασίες ώστε να μην μένουμε αγωνιστικά πίσω. Αλλά αυτό είναι κι αυτό θα ακολουθήσουμε, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε».

Μέσα από τις διακοπές που θα υπάρξουν πιστεύετε ότι θα επηρεαστούν αγωνιστικά οι παίκτες τόσο οι δικοί ας όσο και οι υπόλοιποι των άλλων ομάδων;

«Μόνο θετικά μπορούν να μας επηρεάσουν αυτά τα κενά, καθώς μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε αυτά και να δουλέψουμε περισσότερο. Μπορούμε μέσα κι από τα φιλικά που θα δώσουμε αν χρειαστεί να δουλέψουμε πάνω σε όλα αυτά που διαπιστώνουμε. Φιλοσοφία μας είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να αντιμετωπίζουμε την κάθε κατάσταση με τον τρόπο που της αρμόζει. Τώρα δεν είναι ο καιρός των… παραπόνων, αυτή την στιγμή πρέπει να δουλέψουμε ώστε από την πλευρά μας να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή».

Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Volley League υπάρχουν κάποιες μίνι εκπλήξεις. Από την πλευρά σας πως βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα;

 «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να δω όλα τα παιχνίδια, όμως έχει μία πρώτη άποψη για την εικόνα των ομάδων. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ πράγματι έχουν πάρα πολύ καλά ρόστερ, είναι από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος και ξεχωρίζουν. Σίγουρα είναι έκπληξη που έχουν χάσει κάποιους πόντους, όμως αυτό δείχνει ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και έχει πολλές καλές ομάδες. Βλέπουμε πως όλοι παλεύουν μέχρι τον τελευταίο πόντο, ώστε να κερδίσουν ότι καλύτερο μπορούν. Από την πλευρά μας πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς σκληρά και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέχρι το τέλος του αγώνα. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις στο πρωτάθλημα, όλα είναι πιθανά. Εμείς πρέπει στα παιχνίδια μας να έχουμε καλή διάθεση, να είμαστε ενωνόμενοι και να χτυπήσουμε αρχικά όλα τα ματς με τις ομάδες που είμαστε πάνω – κάτω στο ίδιο επίπεδο και στη συνέχεια θα παλέψουμε για το κάτι παραπάνω. Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα».

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19. Υπενθυμίζεται πως η 1η αγωνιστική αναβλήθηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2018.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

PAOK Sports Arena 12.00: Π.Α.Ο.Κ. - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

 

Διαιτητές: Βουδούρης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Εμ.Κάλλης, Επόπτες: Κακάτσιου, Ανθυμίδης, Γραμματεία: Καρακούλια.

 

Μετς 17.00 (ΕΡΤ3): Α.Ε.Κ. - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

 

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Πετρόπουλος, Μαύρος, Γραμματεία: Μπίτσικα.

 

Zηρίνειο 19.00: Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

 

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Βαρατάσης, Κατερλή, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

 

Δευτέρα 12 Νοέμβριου 2018

 

Πανελληνίου Γ.Σ. 17.30 (ΕΡΤ Play): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής

 

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Νικάκης, Διαμαντής, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

 

Ρεπό ο Ολυμπιακός και ο Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης