Ο Φοίνικας το Σάββατο το απόγευμα στις 17:00 θα φιλοξενήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά»

Μπορεί τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ

  • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 16 Νοε. 2018 - 18:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας θα φιλοξενήσει το Σάββατο το απόγευμα στις 17:00 τον ΠΑΟΚ στην Β’ κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου. Η ψυχολογία του Φοίνικα είναι σε πολύ καλά σημεία μετά τις δύο νίκες επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολη (εντός) και Κηφισιάς (εκτός) και το Σάββατο θα κυνηγήσει με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση, θα είναι κουρασμένος καθώς μεσοβδόμαδα είχε ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά και στα ματς της Ελλάδας δεν έχει δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα. Οι φίλοι του βόλεϊ θα πρέπει να γεμίσουν και τις δύο εξέδρες του κλειστού του αθλητικού κέντρου και με μία… φωνή να σπρώξουν τους αθλητές του κ. Παβλίσεβιτς προς τη νίκη.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο Σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. «Είναι σίγουρα ένα παιχνίδι δύσκολο, αλλά και αρκετά ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας κι αυτό έχει φανεί από τις κατακτήσεις τίτλων, όπως πέρσι του κυπέλλου και τα προηγούμενα δύο χρόνια του πρωταθλήματος. Από την πλευρά μας δουλεύουμε καθημερινά σκληρά ώστε να γίνουν ακόμη καλύτεροι και να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι κι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Από εκεί και πέρα ο κόσμος θα πρέπει να έρθει στο γήπεδο, να δει ένα σπουδαίο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν σπουδαία πορεία στη Volley League. Τέλος, ο Έλληνας αθλητής αναφέρθηκε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ κι αν τον επηρεάσουν αγωνιστικά. «Σίγουρα θα παίξουν τον δικό τους… ρόλο, όμως μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα βρουν μπροστά τους. Εμείς από την πλευρά σας ως γηπεδούχοι θα προσπαθήσουμε να τους πιέσουν από το σέρβις και να εκμεταλλευτούμε όλα τα λάθη των αντιπάλων μας. Η κούραση θα παίξει ένα μικρό ρόλο, όμως θα πρέπει κι εμείς να προσπαθήσουμε  με όλες μας τις δυνάμεις και να κυνηγήσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος θα πρέπει να έρθει στο γήπεδο να γεμίσει την εξέδρα και να μας εμψυχώσει, όπως κάνει δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια».

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19. Υπενθυμίζεται πως η 1η αγωνιστική αναβλήθηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2018.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ερμούπολης Σύρου 17.00 (ΕΡΤ-3): Α.Ο.Φοίνικας - Π.Α.Ο.Κ.

 

Διαιτητές: Ονόπας, Γεροθόδωρος. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Παπαδημητρίου, Βρούτσης. Γραμματεία: Κούτρα.

 

Βόχας 18.00: Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

 

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Σπίνας, Κουρπανίδης, Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου.

 

Μιχ.Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρούπολη 19.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός - Α.Ο.Π.Κηφισιάς

 

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Τζεπκινλής, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Τοτονίδης, Σταματόπουλος, Γραμματεία: Χειμώνας.

 

Μίκρας 19.00 (ΕRT Play): Ηρακλής Πετ. 2015 - Παναθηναϊκός Α.Ο.

 

Διαιτητές: Θεμελής, Γεωργιάδης, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Γιώγιου, Δρανίτσας, Γραμματεία: Παπαδοπούλου.

 

Ρεπό η Α.Ε.Κ. και ο Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής

 

 

O Μαρίν Λέσκοφ MVP Βίκος Cola της 5ης αγωνιστικής της Volley League 2018-19

 

O Μολδαβός πασαδόρος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου Μαρίν Λέσκοφ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Στη νίκη του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου στο Ζηρίνεο επί της Κηφισιάς με 3-2 σετ ο Μαρίν Λέσκοφ κατάφερε να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του και κυρίως σε δύσκολες στιγμές που η υποδοχή δεν ήταν καλή και να πάρει τη νίκη.  Ο Λέσκοφ αν και έφταναν υποδοχές στα δάκτυλα του με ποσοστό 17% οι άριστες και 52% στο σύνολο οι επιθετικοί της ομάδας του είχαν 49% αποτελεσματικότητα. Επίσης είχε 3 άσσους και δύο πόντους από μπλοκ και βοήθησε τα μέγιστα στην άμυνα.

Ο Λέσκοφ είναι γεννημένος στις 26 Απριλίου 1990 και έχει ύψος 1.90. Αγωνίζεται για πρώτη σεζόν στον Φοίνικα αλλά για δεύτερη στην Ελλάδα καθώς στις 12 Ιανουαρίου 2017 μέχρι και το τέλος της σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στην Ορεστιάδα. Τη σεζόν 2017-18 ήταν στη γαλλική Νανσί, ενώ έχει αγωνιστεί και στο ρουμανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Ζαλάου (2015-16) και στην Κονστάντα (2011-13).

Είναι η 22η φορά που παίκτης του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola και ο πρώτος για την σεζόν 2018-19. 

O Mαρίν Λέσκοφ δήλωσε: «Είναι μία μεγάλη έκπληξη για μένα. Ευχαριστώ πολύ για αυτή τη διάκριση. Δεν το περίμενα. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο κάθε μέρα. Αυτός ο τίτλος δεν είναι μόνο δικός μου. Ανήκει σε όλη την ομάδα, στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και τους συνεργάτες. Χωρίς την ομάδα δεν θα μπορούσα να το επιτύχω αυτό. Δουλεύουμε μέρα με τη μέρα για να γίνουμε καλύτεροι, να κερδίζουμε τους αγώνες και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Την διάκριση αυτή την λαμβάνω σαν ομαδική, είμαι πολυ χαρούμενος και αυτο ειναι ένα ακομα κίνητρο για μένα. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη διάκριση στην οικογενειά μου και στους κοντινούς ανθρώπους της ζωής μου που με στηρίζουν καθημερινά. Και στους ανθρώπους της Σύρου που αγαπάνε και υποστηρίζουν την ομάδα συνεχώς».
 

 

Η DREAM TEAM 5HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

MVP ΒΙKOΣ COLA: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)

Πασαδόρος: Αξέλ Γιάκομπσεν (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Διαγώνιος: Γιώργος Τζιουμάκας (Α.Ε.Κ.)

Ακραίοι: Ζένια Γκόρτσανιουκ (Π.Α.Ο.Κ.), Κριστιάνο Ολιβέιρα (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)

Λίμπερο: Δημήτρης Γκαράς (Α.Ε.Κ.)

Κεντρικοί: Αλέξανδρος Χήρας (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Σωτήρης Πανταλέων (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19
1η αγωνιστική: 21 Νοεμβρίου 2018 
2η αγωνιστική: Αλέξανδρος Ράπτης (Ακραίος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3η αγωνιστική: Μάκης Κανέλλος (κεντρικός - ΑΕΚ)
4η αγωνιστική: Γκάβιν Σμιτ (Καναδός - διαγώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)