Την Τετάρτη στις 18:30 ο ημιτελικός με την ΑΕΚ στο κλειστό της Ερμούπολης

Για μία θέση στον… τελικό

  • Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:50
  • /   Eνημέρωση: 12 Δεκ. 2018 - 18:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την  Τετάρτη το απόγευμα στις 18:30 το «Πειρατικό» θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ στον έναν εκ των δύο ημιτελικών του League Cup. Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και ο νικητής θα προκριθεί στον τελικό του θεσμού. Ο δεύτερος ημιτελικό ο οποίος θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα είναι αυτός μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη. Φοίνικας και ΑΕΚ βρίσκονται αντιμέτωποι μέσα σε περίπου 10 ημέρες. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η Ένωση σε ματς που έσπασαν… καρδιές είχε επικρατήσει με 2-3 του Φοίνικα στο κλειστό της Ερμούπολης. Από την πλευρά του Συριανοί εκτός από την νίκη θέλουν και την… άτυπη ρεβάνς της ήττας του πρωταθλήματος, αλλά και την πρόκριση στον τελικό όπου θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερό κύπελλο League Cup. Αγωνιστικά και οι δύο ομάδες έχουν δείξει πως είναι έτοιμες, με τον Φοίνικα να ψάχνει τις… λύσεις στο πρόβλημα των… ταίμ μπρέικ.  

Για το παιχνίδι της Τετάρτης  κόντρα στην ΑΕΚ μίλησε αρχικά ο κεντρικός της ομάδας της Σύρου Αλέξανδρος Χήρας.

«Το ότι η δυο ομάδες έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι πριν μερικές μέρες δεν λέει και πολλά, γιατί ήταν ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, κι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι ένας ημιτελικός ο οποίος κρίνει την πρόκριση στον τελικό. Επομένως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο αναμετρήσεων. Επίσης, είναι ένα παιχνίδι νοκ αουτ που θα στείλει μια από της δυο ομάδες σε έναν τελικό κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δεις το κάθε ένα παιχνίδι με διαφορετικό μάτι».

 

Επομένως αυτό το ματς διαφέρει από τον αγώνα πρωταθλήματος

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς γιατί και οι δυο ομάδες θέλουμε σίγουρα την πρόκριση στον τελικό και τα κίνητρα για την νίκη θα είναι μεγαλύτερα».

 

Είσαστε έτοιμοι για την πρόκληση, καθώς στα τελευταία δύο ματς έχετε ισάριθμες ήττες με το ίδιο σκορ (2-3)

«Είμαστε πιο έτοιμη να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ σε σχέση με το παιχνίδι του πρωταθλήματος, γιατί έχουμε δει τα λάθη μας, τόσο στο μεταξύ μας παιχνίδι όσο και στα υπόλοιπα δυο ματς που παίξαμε το τελευταίο διάστημα και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα ξανακάνουμε, το θέλουμε πολύ και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίσουμε αυτό το ματς»

 

Ο κόσμος πιστεύεις πως είναι για ακόμη έναν αγώνα στο πλευρό σας

«Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα δώσει για ακόμα μια φορά βροντερό παρόν και στις δύο κερκίδες του γηπέδου για να μας υποστηρίξει και να μας δώσεις την απαιτούμενη ώθηση για τη… νίκη. Από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να τον ευχαριστήσουμε και να γιορτάσουμε μαζί μια μεγάλη εμφάνιση και την πρόκριση στον τελικό».

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των νοκ άουτ ημιτελικών του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2018-19

  

 

Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2018

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

ΤΕΛΙΚΟΙ

Α΄ τελικός: Νικητής Α΄ ημιτελικού - Νικητής Β΄ ημιτελικού

Β΄ τελικός: Νικητής Β΄ ημιτελικού - Νικητής Α΄ ημιτελικού

ΤΕΛΙΚΟΙ: Θα αγωνιστούν οι νικητές των ημιτελικών. Ο τελικός θα είναι διπλός. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία του Golden Set και ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα του νικητή του Α΄ημιτελικού.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Α΄ ημιτελικός: Δ. Βικέλας, Ερμούπολη, 18.30: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Α.Ε.Κ.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης. Γραμματεία: Πιρπινιά.

Β΄ ημιτελικός: Μελίνα Μερκούρη Ρέντη, 18.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Ράπτης. Επόπτες: Νικάκης, Πατεράκης. Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

*Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και οι νικητές θα προκριθούν στον τελικό.

 

 

Τρίποντο στην Κομοτηνή ο Παμβοχαϊκός

Με μαέστρο το Μανώλη Δημητριάδη και τους δύο Βραζιάνους ακραίους Αμπράο και Κριστιάνο Ολιβέιρα να παίζουν χωρίς αντίπαλο ο Παμβοχαϊκός πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή με 3-0 σετ.

 H ομάδα του Βραχατίου με 8 αγώνες στο ενεργητικό της επέστρεψε στην 3η θέση της βαθμολογίας πιάνοντας τους 14 βαθμούς, έναντι 12 του Παναθηναϊκού που είναι στην 4η θέση αλλά με ένα ματς λιγότερο. Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα που σημείωσε την πέμπτη νίκη της στο πρωτάθλημα.

 Η Κομοτηνή υστέρησε στην υποδοχή και στην επίθεση και δε μπόρεσε να αντιμετωπίσει το γρήγορο παιχνίδι της ομάδας του Παμβοχαϊκού. Σε 7 αγώνες έχει 5 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση.

Ο προπονητής της Κομοτηνής Ηλίας Κρεούζης είπε: «Είμαι χαρούμενος που έπαιξα απέναντι στον άνθρωπο που με έμαθε πολλά από το βόλεϊ αλλά λυπημένος από το αποτέλεσμα. Είχαμε δουλέψει για την αντιμετώπιση των ακραίων όλη την εβδομάδα αλλά δεν μας βγήκε στο γήπεδο και επιπλέον μετά σε κάποιο σημείο οι παίχτες κάνανε του κεφαλιού τους. Ο Πάουλο ζήτησε να φύγει για οικογενειακούς λόγους και είμαστε σε αναζήτηση πασαδόρου. Συγχαρητήρια στον Δαλδαβερένη για το γεγονός πως στάθηκε καλά σήμερα. Κοιτάμε να βελτιώσουμε τους τομείς του παιχνιδιού μας για να παρουσιάσουμε καλύτεροι στη συνέχεια».

 Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Η νίκη αφιερώνεται στον Νίκο Ρουμελιώτη, ο οποίος έδειξε στους συμπαίχτες του πως είναι να είσαι μεγάλος αθλητής και να ξεπερνάς τα προβλήματα. Είναι πηγή έμπνευσης για τους συμπαίχτες του. Σαν Παμβοχαϊκος δουλεύουμε σωστά, διοίκηση, επιτελείο και αθλητές, όλοι κοιτάμε να είμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Ο Κρεούζης εκτός από φίλος μου είναι ένας καλός προπονητής και αυτό το πιστεύω γιατί έχω και άλλους φίλους προπονητές που δεν τους θεωρώ καλούς. Κοιτάμε να ενισχύσουμε την ομάδα μας με έναν κεντρικό και έναν διαγώνιο γιατί το κενό του Παλέντζα είναι μεγάλο».

 

Κομοτηνή – Παμβοχαϊκός 0-3

Τα σετ: (20-25, 22-25, 21-25)

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Τσεπκινλής.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 13-16, 16-21, 20-25
2ο σετ: 6-8, 14-16, 18-21, 22-25
3ο σετ: 6-8, 12-16, 17-21, 21-25

ΜΓΣΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κρεούζης): Δαλακούρας Κ. 9 (7/13 επ., 2 μπλοκ, 67% υπ. - 67% άριστες), Μπερτασόνι, Ρενάν 3 (2/7 επ., 1 άσσος), Δαλακούρας Α. 11 (7/21 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 61% υπ. - 17% άριστες), Μουράνγκουα 12 (11/27 επ., 1 άσσος), Χριστόφας 7 (5/7 επ., 2 μπλοκ) / Αρχοντούδης (λ, 50% υπ. - 27% άριστες), Καβαρατζής 1 (1 άσσος), Δαλδαβερένης 1 (1/1 επ.), Μπουφίδης 1 (1 μπλοκ).

ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Δημητριάδης, Ολιβέιρα Κριστιάνο 16 (15/27 επ., 1 μπλοκ, 35% υπ. - 12% άριστες), Γκλάντστοουν 9 (6/6 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ρουμελιώτης 3 (3/8 επ.), Τουρνάκης 7 (4/6 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ροντρίγκο Αμπράο 21 (21/31 επ., 63% υπ. - 26% άριστες) / Παπαδημητρίου (λ, 65% υπ. - 41% άριστες), Κωτσάκης.

 *Οι πόντοι της Κομοτηνής προήλθαν από 6 άσσους, 33 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Παμβοχαϊκού προήλθαν από 2 άσσους, 49 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων.