Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Volley League

Μέσα στους στόχους του το «Πειρατικό»

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Volley League, ο Φοίνικας Σύρου μετά από μία αρκετά καλή και αξιόλογη πορεία βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μάλιστα μόλις δύο πόντους πίσω από την 3η στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Ένα πρώτος γύρος ο οποίος έδειξε πολλά και διάφορα για τις ομάδες τις Volley League και οι οποίες θα μπουν στον δεύτερο γύρο με στόχο να επιτευχθούν οι στόχοι τους.

Στην κορυφή της Volley League βρίσκεται ο Ολυμπιακός ο οποίος διατήρησε το αήττητό καθώς σε εννέα (9) αναμετρήσεις έχει ισάριθμες νίκες. Ο Φοίνικας έφτασε κοντά στην έκπληξη και να νικήσει στο Ρέντη τον πρωτοπόρο, όμως οι ερυθρόλευκοι πάτησαν γκάζι στο τέλος και νίκησαν με 3-2. Η πορεία των ερυθρολεύκων λίγο – πολύ ήταν αναμενόμενη καθώς διαθέτουν το πιο ισχυρό ρόστερ της Volley League.  Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είναι στη δεύτερη θέση με 20 βαθμούς, με δύο ήττες, από τον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα στην Ερμούπολη.

Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος καθώς μετά τις 6 νίκες που έχει σημειώσει βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δείχνει πως σιγά – σιγά θα δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο αντάξιο της ιστορίας. Οι πράσινοι του κ. Ανδρεόπουλου έχουν δείξει μία σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα και μάλιστα κατάφεραν να γυρίσουν δύσκολα παιχνίδια και να πάρουν τη νίκη. Μην ξεχνάμε πως βρέθηκαν με την πλάτη στον… τοίχο απέναντι στον Φοίνικα, όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και νίκησε το ματς. Αυτό βέβαια κάνει καλό στο ίδιο το άθλημα, αφού πλέον υπάρχουν περισσότερες κι ανταγωνιστικότερες ομάδες. Η ποιότητα του αθλήματος είναι σε αρκετά υψηλά στάνταρ και οι αγώνες πλέον είναι αμφίρροποι κι ανταγωνιστικοί. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα και οι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο Παμβοχαϊκός από την πλευρά του έχοντας μέχρι στιγμής μία καλή πορεία είναι στην 4η θέση με τον ίδιο αριθμό νικών με τον Φοίνικα.

Το «Πειρατικό» με τη σειρά του θα μπορούσε αν σε κάποια κρίσιμα σημεία είχε τις… λύσεις και το καθαρό μυαλό τώρα να πολύ ψηλότερο από την 5η θέση. Μία θέση βέβαια διόλου ευκαταφρόνητη καθώς μιλάμε για ένα σύνολο νέο και με αθλητές οι οποίοι δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Μην ξεχνάμε πως υπήρχε και η αλλαγή προπονητή στο ξεκίνημα της σεζόν κι αυτό έφερε μία κάπως μικρή αναστάτωση στο σωματείο της Σύρου. Βέβαια η αλλαγή προπονητή είχε να κάνει καθαρά για επαγγελματικούς λόγους με τον κ. Ζαλμά να μην μπορεί να εγκατασταθεί στην Σύρο. Η ήττα από την ΑΕΚ στη Σύρο έπαιξε το δικό της… ρόλο, αφού το «Πειρατικό» έχασε βαθμό ή βαθμούς και έτσι έχασε πολύτιμο έδαφος. Πάντως ο Φοίνικας κατάφερε σ’ αυτόν τον πρώτο γύρο να πάρει βαθμούς κόντρα σε ΠΑΟΚ (νίκησε 3-2 στη Σύρο) και από τον Ολυμπιακό (ηττήθηκε 3-2 στο Ρέντη).

 

Αναμένονται κινήσεις και μεταγραφές

 Τώρα όσον αφορά το δεύτερο γύρο της Volley League οι ομάδες κάνουν τον προγραμματισμό τους και ενδεχομένως να προχωρήσουν σε κάποιες διορθωτικές νικήσεις. Βλέπουμε παραδοσιακές ομάδες του πρωταθλήματος όπως είναι η Κηφισιά η οποία μέχρι στιγμής έχει κάνει μία κακή πορεία με μόλις δύο (2) νίκες σε εννέα (9) αναμετρήσεις να είναι πολύ χαμηλά στην βαθμολογία και να είναι ένα από τα σωματεία τα οποία ίσως κάνουν κάποιες κινήσεις. Επιπλέον κινήσεις ίσως κάνουν και οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους και αναζητούν μία καλή θέση στο πρώτο γκρουπ του πρωταθλήματος.

Με ηρεμία η μίνι προετοιμασία

Κλείνοντας η εκτός έδρας νίκη του Φοίνικα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή του δίνει το δικαίωμα και την άνεση να κάνει με ηρεμία τη μίνι προετοιμασία του καθώς το επόμενο παιχνίδι του είναι στις 19 Ιανουαρίου. Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος το «Πειρατικό» έχει ρεπό καθώς ήταν το ματς με τον Ηρακλή Χαλκίδας και θα αγωνιστεί στη Σύρο με τον Παμβοχαϊκό μία εβδομάδα αργότερα.

Ο κ. Παβλίσεβιτς γνωρίζει το μεγάλο κενό και έχει σχεδιάσει στο διάστημα αυτό να γίνει μία μικρή διάρκειας προετοιμασία, ώστε η ομάδα του να είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή.

 

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ VOLLEY LEAGUE 2018-19

#

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ήττες

1

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

24

9

9

0

2

Π.Α.Ο.Κ.

20

9

7

2

3

Παναθηναϊκός Α.Ο.

18

9

6

3

4

Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός

17

9

5

4

5

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

16

9

5

4

6

Α.Ε.Κ.

10

9

4

5

7

Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

10

9

4

5

8

Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

10

9

2

7

9

Α.Ο.Π. Κηφισιάς

5

9

2

7

10

Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής

5

9

1

8

 

Γιάννης Ορφανός: «Θα γίνουν όσα πρέπει για την ανάκαμψη του Ηρακλή»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Φοίνικα ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός, οι παίκτες και η διοίκηση απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις ωστόσο λίγες ώρες αργότερα και μετά από σύσκεψη που έγινε μεταξύ του προπονητή και της διοίκησης του «γηραιού» ο Γιάννης Ορφανός είπε: «Ο απολογισμός του Α΄γύρου δεν ικανοποιεί κανέναν στον Ηρακλή. Κυρίως έχουμε στεναχωρήσει τον κόσμο που μας στήριξε αλλά δεν είδε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ολοι στην ομάδα είμαστε προβληματισμένοι αλλά και αποφασισμένοι να κάνουμε ότι πρέπει για να ανακάμψουμε στον Β΄γύρο. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αρκεί να κάνουμε την υπερπροσπάθεια μας όλοι από κάθε πόστο. Υπήρξε συνάντηση με την διοίκηση και πήρα τις διαβεβαιώσεις πως θα γίνουν οι αλλαγές που πρέπει στις θέσεις που πρέπει για να μπορέσουμε να κάνουμε την διαφορά στη συνέχεια. Πάνω απ΄όλα εύχομαι να έχουμε υγεία και μετά τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από κοινού με την διοίκηση του τμήματος».