Εβάντρο και Φίλιο στην καλύτερα επτάδα της 11ης αγωνιστικής

Ξεχώρισαν οι Βραζιλιάνοι του Φοίνικα

  • Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 3 Ιαν. 2019 - 11:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι Βραζιλιάνοι αθλητές του Φοίνικας, ο ακραίος ΕΒάντρο και ο Κεντρικός Φίλιο για ακόμη μία αγωνιστική ήταν στους κορυφαίους όχι μόνο της ομάδας τους, αλλά σύμφωνα με τα στατιστικά συμπεριελήφθησαν μέσα στην καλύτερα επτάδα της 11ης αγωνιστικής. Εβάντρο και ο Φίλιο ήταν σύμφωνα με την στατιστική και μαζί με τον Ντόκιτς οι αθλητές που συνέβαλαν περισσότερο στην εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Ηρακλή. Το «Πειρατικό» με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της  Volley League βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας απολογισμό σε εννέα (9) ματς, πέντε (5) νίκες και τέσσερις (4) ήττες. Από τις σημαντικότερες στιγμές σ’ αυτόν τον πρώτο γύρο θα πρέπει να κρατήσουμε την νίκη – ανατροπή απέναντι στον ΠΑΟΚ με 3-2 στο κλειστό της Ερμούπολης και η πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου ο Φοίνικας προηγήθηκε 1-2 στο Ρέντη, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την υπερπροσπάθεια απέναντι στον Πρωταθλητή.

 

 

Ο Γρηγόρης Κοντοστάθης MVP Βίκος Cola της 11ης αγωνιστικής της Volley League 2018-19

 

O λίμπερο του Μ.Γ.Σ.Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρης Κοντοστάθης αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19 στην τελευταία ατομική διάκριση για το 2018.

 

Στην εκτός έδρας νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί του Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής με 3-0 σετ στο τοπικό ντέρμπι της Θράκης ο Γρηγόρης Κοντοστάθης ήταν ο βασικός πυλώνας σε υποδοχή και άμυνα δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του και ειδικά στον πασαδόρο της να κάνει γρήγορο παιχνίδι και να πάρει τη νίκη.

 

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Κοντοστάθης από τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό είχε πάθει θλάση β΄ βαθμού στο σκαφοειδές του καρπού και έπρεπε να φορέσει νάρθηκα αλλά αρνήθηκε για να μην απουσιάσει από το ντέρμπι με την Κομοτηνή. Τελικά μετά το ντέρμπι της Θράκης οι γιατροί του τοποθέτησαν νάρθηκα τον οποίο θα πρέπει να έχει για 15 ημέρες και η συμμετοχή του στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή είναι αμφίβολη. «Ο Κοντοστάθης έχει ψυχή πρωταθλητή» είπε μετά το ματς με την Κομοτηνή ο προπονητής του Σάκης Μουστακίδης και ο ίδιος απάντησε: «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις...».

 

Ο Γρηγόρης Κοντοστάθης αναδεικνύεται για πρώτη φορά στην καριέρα του ΜVP Βίκος Cola και στον αγώνα με την Κομοτηνή είχε 48% υποδοχή και 29% άριστες.

 

Eϊναι η 24η φορά στην 20χρονη ιστορία του θεσμού που παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αναδεικνύεται MVP Bίκος Cola αγωνιστικής και η πρώτη μέσα στην σεζόν 2018-19. Μάλιστα την τελευταία φορά που ένα λίμπερο είχε αναδειχτεί MVP ήταν ο Δημήτρης Ζήσης στη 12η αγωνιστική της σεζόν 2017-18.

 

Ο Γρηγόρης Κοντοστάθης στις 22 Δεκεμβρίου έκλεισε τα 24 χρόνια του (είναι γεννημένος 22 Δεκεμβρίου 1994). Έχει ύψος 1.90 και είναι το πιο ψηλό λίμπερο στην κατηγορία. Ο μπαμπάς του Τόλης Κοντοστάθης είναι γυμναστής ρίψεων στον στίβο και μαζί με την μητέρα του Δέσποινα τον προέτρεψαν να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και το βόλεϊ.

 

 

Κοντοστάθης Γρηγόρης

ΓΕΝΝΗΣΗ

ΠΟΛΗ

ΥΨΟΣ

22/12/1994

Αλεξανδρούπολη

1.90

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

2018-19:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

 

2017-18:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α1-9η 

2016-17:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α1-7η 

2015-16:

Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας

Α2-2η-Β2η

2014-15:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α1-7η

2013-14:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α1-2η

2012-13:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α1-4η

2011-12:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α1-8η

2010-11:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Εφηβικό

2009-10:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Παιδικό

 

 

 

 

 

Η DREAM TEAM 11HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

 

MVP ΒΙKOΣ COLA: Γρηγόρης Κοντοστάθης (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

 

Πασαδόρος: Ντίμα Φιλίποφ (Π.Α.Ο.Κ.)

 

Διαγώνιος: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

 

Ακραίοι: Εβάντρο ντε Σόουζα (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Αλέξανδρος Ράπτης (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 

 

Λίμπερο: Νικήτας Εφραιμίδης (Π.Α.Ο.Κ.)

 

Κεντρικοί: Ρούσβελτ Φίλιο (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Κάσσανδρος Στίγγας (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

 

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19
1η αγωνιστική: Ιβάν Μαρκέζ (Βενεζουέλα) (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Αλέξανδρος Ράπτης (Ακραίος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3η αγωνιστική: Μάκης Κανέλλος (κεντρικός - ΑΕΚ)
4η αγωνιστική: Γκάβιν Σμιτ (Καναδός - διαγώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
6η αγωνιστική: Άξελ Γιάκομπσεν (Δανός πασαδόρος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
7η αγωνιστική: Απόστολος Αρμενάκης (Διαγώνιος - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)
8η αγωνιστική: Φαρχάντ Σαλαφζούν (Ιρανός Πασαδόρος - Α.Ε.Κ.)
9η αγωνιστική: Ροντρίγκο Αμπράο Ρουίζ Ντανιέλ (Βραζιλιάνος ακραίος - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
10η αγωνιστική: Σωτήρης Πανταλέων (Κεντρικός - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
11η αγωνιστική: Γρηγόρης Κοντοστάθης (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

 

 

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Σάκης Ψάρρας

O Σάκης Ψάρρας είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ στη θέση του Σέρτζιου Στάνκου. Την ανακοίνωση πρόσληψης του έκανε το ΤΑΑ ΠΑΟΚ:

Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον προπονητή Θανάση Ψάρρα.

Ο Έλληνας τεχνικός, είναι γεννημένος στις 01 Ιουνίου 1973 στα Γρεβενά, όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα στο χώρο της πετοσφαίρισης, ως αθλητής των ακαδημιών του Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών.

Ως αθλητής, αγωνίστηκε στη θέση του πασαδόρου στον Γ.Σ. Γρεβενών, στον Κτησιφώντα Παιανίας, στα Βριλήσσια, στον Μίλωνα, στον Ολυμπιακό, στον Άρη, τον ΠΑΟΚ, την Α.Ε. Νικαίας, τον Παναθηναϊκό, την ιταλική Τελεγιούνιτ Κόλε, τη γαλλική Ναρμπόν Βόλει, την επίσης ιταλική Ραβένα, τον Σ.Φ.Π. Χανίων και τον Εθνικό Πειραιώς, κατακτώντας, συνολικά στην καριέρα του, 5 πρωταθλήματα (1998, 1999, 2000, 2004, 2006) και 5 κύπελλα Ελλάδος (1998, 1999, 2003, 2008, 2010).

Ως προπονητής ανέλαβε την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς, προβιβάζοντας την ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

Με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών έχει πραγματοποιήσει 28 συμμετοχές.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως τεχνικός των Κυπελλούχων Ελλάδος, ανέφερε: «Αποδέχτηκα αυτή την πρόκληση του ΠΑΟΚ με μεγάλη χαρά, αλλά και συναίσθηση της ευθύνης και του δύσκολου έργου που αναλαμβάνω. Θα προσπαθήσουμε, βελτιώνοντας την αγωνιστική ποιότητα της ομάδας, να φέρουμε τον ΠΑΟΚ και πάλι στην κορυφή. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι της ομάδας, αλλά και οι δικοί μου, είναι πολύ υψηλοί».

 

Ο Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση των Γουάλαφ, Τσέλιου

O Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου διαγωνίου Γουάλαφ ντε Ολιβέιρα (Wallaf de Oliveira) καθώς και την απόκτηση του κεντρικού Παρασκευά Τσέλιου από τον Ολυμπιακό, ενώ αποδέσμευσε τον κεντρικό Μπρούνο Ρούμπο. Η ανακοίνωση:

 

Η διοίκηση του Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του διαγώνιου Wallaf de Oliveira.

Ο υψηλόσωμος Βραζιλιανός με ύψος 1,93 τα βρήκε σε όλα με τους ιθύνοντες της ομάδας μας ,υπογράφοντας έτσι συμβόλαιο με διετή ισχύ.

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία και πάνω απ όλα χωρίς τραυματισμούς.

Η διοίκηση ανακοινώνει επίσης την απόκτηση του νεαρού κεντρικού Παρασκευά Τσέλιου από τον Ολυμπιακό σε μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

 

Ο Γουάλαφ ντε Ολιβέιρα έχει γεννηθεί 14 Ιανουαρίου 1998 και έχει ύψος 1.93. Έχει αγωνιστεί στην Κορίνθιανς τη σεζόν 2017-18 και μέχρι τα Χριστούγεννα ανήκε στην Σούπερ Βόλεϊ Σάντο Αντρέ.

 

 

 

Tσέλιος Παρασκευάς

ΓΕΝΝΗΣΗ

ΠΟΛΗ

ΥΨΟΣ

26/07/1997

Αλεξανδρούπολη

2.07

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

2018-19:

Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός (από 25/12/2018)

 

2018-19:

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (μέχρι 25/12/2018)

 

2017-18:

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α1-Πρωταθλητής

2016-17:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α1-7η 

2015-16:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α1-7η 

2014-15:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α1-6η

2013-14:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Εφηβικό

2012-13:

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Εφηβικό

 

 

Ο μίστερ MVP Βίκος Cola 2017-18 Tοντόρ Αλεξίεφ επέστρεψε στον Ολυμπιακό

Ο MVP Βίκος Cola του πρωταθλήματος 2017-18 Τοντόρ Αλεξίεφ μετά την εξάμηνη παραμονή του στην πορτογαλική Σπόρτιγκ Λισαβόνας επιστρέφει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Την ανακοίνωση της απόκτηση του Αλεξίεφ έκανε το ΤΑΑ Ολυμπιακός:

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Τόντορ Αλεξίεφ. Ο διεθνής Βούλγαρος ακραίος και MVP του περσινού πρωταθλήματος, επιστρέφει στο σύλλογό και στις δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος  που επιστρέφω εδώ όπου ανήκω. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους καλύτερους οπαδούς του κόσμου και να αγωνιστώ ξανά για τον σύλλογο με την καλύτερη οργάνωση».

 

Το μήνυμα ζωής του Γιάννη Αχιλλεόπουλου ως εθελοντής δότης μυελού οστών

Τις γιορτινές ημέρες που τα κοινωνικά μηνύματα αλληλεγγύης είναι πιο δυνατά και πιο αναγκαία από οποιαδήποτε άλλη στιγμή ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος δίνει το πιο δυνατό μήνυμα μέσα από το χώρο του επαγγελματικού βόλεϊ.

Ο λίμπερο του Φοίνικα Σύρου και Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Πετοσφαιριστών από το 2015 είναι εθελοντής δότης του μυελού των οστών και μιλάει για την πρωτοβουλία του αλλά και για την ανάγκη να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του. Άλλωστε στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ είναι πολύ πρόσφατο το παράδειγμα του Δημήτρη Φίνου που κινητοποιήθηκε όλη η κοινότητα του αθλήματος.

 

«Είμαι εθελοντής δότης μυελού των οστών από το 2015. Και μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο. Θέλω πρώτα ο συμπαίκτης μου να είναι καλά και μετά εγώ. Πρέπει λοιπόν όλοι μας να φροντίζουμε οι συνάνθρωποί μας να είναι καλά».

Πως πήρε την απόφαση να γίνεις εθελοντής δότης;

«Ξεκίνησα να ενημερώνομαι και να είμαι κοντά στο θέμα, όταν ένας δότης χάρισε ζωή σε δικό μου άνθρωπο. Δεν πρέπει όμως να περιμένουμε να βιώσουμε κάτι ανάλογο για να κινητοποιηθούμε. Κατανοώ πως αν δεν γνωρίζεις δεν γίνεται να προσφέρεις. Πολλά λοιπόν έχουν να κάνουν με την ενημέρωση».

Συνεπώς μέσω του ΠΑΣΑΠ αυτός είναι ο στόχος, η ενημέρωση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία;

«Στον ΠΑΣΑΠ θέλουμε οι αθλητές του βόλεϊ στις διεκδικήσεις ο ένας να είναι δίπλα στον άλλο, αλλά πέρα από τα δικαιώματα αισθανόμαστε ότι έχουμε και υποχρεώσεις. Ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να προσφέρει στην κοινωνία. Καλώς ή κακώς επειδή στον αθλητισμό γενικότερα όχι μόνο στο βόλεϊ, πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας μέσω του αθλητισμού μπορούμε να περάσουμε πολλά μηνύματα. Ολοι οι αθλητές του βόλεϊ να γίνουν δότες. Εχουμε ήδη συζητήσει με πολλά παιδιά μέλη της Εθνικής να μας βοηθήσουν να διαφημίσουμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια, να συμμετάσχουν στην καμπάνια και όλοι έχουν δει αυτή την πρωτοβουλία με θετικό πνεύμα. Ολα τα παιδιά της Εθνικής ομάδας θα γίνουν δότες». 

Είναι απλή η διαδικασία;

«Είναι απλή, εύκολη και ανώδυνη. Όσοι είναι από 18 μέχρι 50 ετών μπορούν να γίνουν δότες. Αρκεί μία αίτηση και δείγμα από το σάλιο σου και σε 5 λεπτά γίνεσαι μέλος εν δυνάμει δότης, εάν βρεθεί ίδιο συμβατότητα. Πρέπει όλοι να το κάνουμε ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να σωθεί κάπως που θα νοσήσει. Όσο περισσότεροι είναι οι δότες, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να χαρίσουμε σε κάποιους συνανθρώπους μας ζωή. Δυστυχώς η λευχαιμία καλπάζει. Στατιστικά, κάθε 4 λεπτά κάποιος διαγιγνώσκεται με καρκίνο του αίματος και το 80% είναι παιδιά! Γι' αυτό, πρέπει όλοι να γίνουμε δότες και μαζί να αυξήσουμε τα δείγματα». 

Ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα του ΠΑΣΑΠ συναντήθηκε παραμονές των Χριστουγέννων με τον Δημήτρη Σιούτη, υπεύθυνο του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέγγισης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ - Χάρισε Ζωή). 
 

 

Συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο μέσω του οποίου ο χώρος του φιλέ θα ενημερωθεί για να γίνουν οι βολεϊμπολίστες εθελοντές δότες μυελού των οστών καθώς και το πώς μπορεί ο αθλητισμός να συμβάλει στην προβολή της σπουδαίας αυτής προσπάθειας και να μεταδώσει το μήνυμα ότι «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν».