Ο Φοίνικας επικράτησε με 3-0 σετ του Παμβοχαϊκού στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου

Άλμα τριάδας για το «Πειρατικό»

  • Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, 2019 - 19:18
  • /   Eνημέρωση: 21 Ιαν. 2019 - 20:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με επιβλητική νίκη για τον Φοίνικα Σύρου. Το «Πειρατικό» επικράτησε με 3-0 του Παμβοχαϊκού το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου. Το παιχνίδι αγωνιστικά ήταν αρκετά καλό με τους Συριανούς να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία και πως είναι έτοιμοι για την μεγάλη… μάχη της ερχόμενης Τετάρτης για τον πρώτο τελικό του League Cup με τον Ολυμπιακό. Το «Πειρατικό» αρχικά ήταν μουδιασμένο κι αυτό ήταν φυσικό μετά την μεγάλη αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις – είχε να αγωνισθεί περίπου έναν μήνα -, όμως όταν ανέβασε στροφές ανέλαβε τα ηνία του αγώνα κι έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη. Με το τρίποντο αυτό Φοίνικας σκαρφάλωσε στην τρίτη (3η)  θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ενώ προσπέρασε Παναθηναϊκό και Παμβοχαϊκό.

«Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο»

Ο τεχνικός του Φοίνικα Σύρου Ράτκο Παβλίσεβιτς μετά το τέλος του ματς αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του. «Σίγουρα δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για εμάς παρά το τελικό 3-0. Προερχόμαστε από μία μακρά διακοπή, δεν είχαμε αγώνες και χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρούμε το ρυθμό μας. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παιδιών και θέλω να τους συγχαρώ για τη νίκη αυτή». Στη συνέχεια ο κ. Παβλίσεβιτς αναφέρθηκε και στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη στο κλειστό της Ερμούπολης. «Κάθε τελικός έχει τις δικές του ιδιομορφίες. Είναι σαφώς ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδος, όμως από την πλευρά μας θα παίξουν για το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι ο κόσμος να έρθει να γεμίσει το γήπεδο και να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνουμε».

«Ένιωσα σαν το σπίτι μου»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Φοίνικα Σαμούλι Καϊσλασάλο εκτός από τη νίκη αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας. «Είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη μου συμμετοχή στην ομάδα συνδυάστηκε με νίκη. Όλα ήταν υπέροχα. Αρχικά όπως είναι και φυσικό είχα άγχος, όμως γρήγορα το ξεπέρασα και σ’ αυτό βοήθησε η συμπαράσταση του κόσμου που με έκανε να νιώσω σαν το σπίτι μου. Είναι κάτι μοναδικό, μπορεί και ο κόσμος στη Φιλανδία να είναι δίπλα μας, όμως όχι με τον τρόπο αυτόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Σύρο και θα αγωνισθώ μπροστά σ’ αυτό το θαυμάσιο κοινό».

«Είχαμε δυσκολίες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς»

Τέλος ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας είπε: «Δεν καταφέραμε να ελέγξουμε την άμυνα και στη συνέχεια την επίθεση κι αυτό ήταν κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Βέβαια λίγο πριν την έναρξη του αγώνα αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τον Δημητριάδη, το οποίο και δεν το ξεπέρασε κι αντικαταστάθηκε από τον Δημητούλη. Είναι μία ήττα για εμάς, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας καθώς υπάρχει αρκετός ακόμη δρόμος».  

Το φιλμ του αγώνα

Με επίθεση από το κέντρο ο Φίλιο έκανε το 1-1. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Φοίνικα έσπασε το διπλό μπλοκ του Παμβοχαϊκού κι έκανε το 3-3, στη συνέχεια ο Βουλκίδης με μπλοκ έβαλε το «Πειρατικό» για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 4-3. Ο Βραζιλιάνος του Φοίνικα στην κόντρα το 6-4 και η διαφορά για πρώτη φορά πήγε στους δύο πόντους. Ο Wallaf έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου 7-4. Άσσος από τον Δημητριάδη, καθώς δεν υπήρχε σωστή συνεννόηση μεταξύ των παικτών του Φοίνικα 7-6. Επίθεση στην ευθεία από τον Εβάντρο 9-7. Ο Φίλιο με μπλοκ έκανε το 10-7. Ο Φοίνικας δείχνει σ’ αυτό το πρώτο κομμάτι του σετ να πατά καλά και με τον Καϊσλασάλο να αυξάνει τη διαφορά στο +4 (11-7). Ο Γκλανστον με άσσο μείωσε σε 11-9 για τους φιλοξενούμενους. Με άσσο του Φιλανδού το σκορ έγινε 14-10. Ο Καϊσλασάλο πήρε το μπλοκ άουτ και η διαφορά στο +6 (16-10). Σε επίθεση του Λέσκοφ, μετά από φάση διαρκείας το 17-11. Κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία στον Παπαδημητρίου 18-11. Ο Αμπράο μείωσε σε 18-13 για τον Παμβοχαϊκό στην προσπάθειά του να πλησιάσει στο σκορ. Ο Εβάντρο με την επίθεση στην μεγάλη διαγώνιο σταμάτησε το σερί του Παμβοχαϊκού 19-14. Έξυπνα ο διαγώνιος του Φοίνικα 22-18 και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων πόντων σε μία κρίσιμη επίθεση. Ο Αμπράο μείωσε σε 22-19 σε επίθεση πίσω από την ζώνη των τριών μέτρων. Ο Παμβοχαϊκός ο οποίος έδειξε πως δεν παρατά το σετ ακόμη κι όταν η διαφορά πήγε στους έξι πόντους, συνέχισε να πιέζει κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσει τη διαφορά στους… δύο (23-21) και ο κ. Παβλίσεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Φίλιο με μπλοκ έκανε το 25-21 και ο Φοίνικας άνοιξε το σκορ στα σετ 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον πόντο από τον Καϊσλασάλο 1-0. Ο Παπαδόπουλος με δύο δικούς του πόντους έφερε το σκορ στο 3-0. Στη συνέχεια άσσος από τον Φίλιο 4-0 και ο κ. Δεληκώστας κάλεσε τάιμ άουτ. Νέος άσσος από τον Βραζιλιάνο κεντρικό του Φοίνικα 5-0. Με δύο άσσους από τον Γκλαστόν o Παμβοχαϊκός μείωσε σε 5-3.  Εκτός τελικής γραμμής το σέρβις του Κωστάκη 9-5. Ο Καϊσλασάλο πήρε το μπλοκ άουτ για το 10-6, με τον Φοίνικα να διατηρεί τη διαφορά τριών και τεσσάρων πόντων. Λάθος από τον Γκλαστόν για τους φιλοξενούμενους 13-8 και ο τεχνικός του Παμβοχαϊκού κάλεσε τάιμ άουτ. Νέος πόντος από τον Φιλανδό διαγώνιο σε κόντρα επίθεση 14-8. Τρομερή επίθεση πίσω από τα τρία μέτρα του Εβάντρο 15-9. Ο Βουλκίδης από το κέντρο σε επίθεση πρώτου χρόνου το 16-10, με τη διαφορά να παραμένει στο +6 για τους Συριανούς. Ο Τσέλιος μείωσε σε 17-12, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος υπέπεσε σε λάθος αφού πάτησε γραμμή στο σερβίς 18-12. Άσχημο τελείωμα από τον Αμπράο 19-12 και ο Φιλανδός στην επόμενη φάση με μπλοκ έκανε το 20-12 φέρνοντας τη διαφορά στο +8. Ο Αμπράο μετά από φάση διαρκείας μείωσε σε 21-13 με τους γηπεδούχους όμως να έχουν βάλει τις βάσεις για το 2-0. Με επίθεση πρώτου χρόνου ο Φίλιο έκανε το 23-15. Ο κ. Παβλίσεβιτς είδε τη διαφορά να μειώνετε και κάλεσε τάιμ άουτ, αν και ο Παμβοχαϊκός είναι στο -6 (24-18). Στο φιλέ το σέρβις του Γουάλλαφ για το 25-18 και ο Φοίνικας έκανε το 2-0 στα σετ.

Ο Τουρνάκης άνοιξε το σκορ στο τρίτο σετ για λογαριασμό του Παμβοχαϊκού 0-1. Στο φιλέ το σέρβις του Καϊσλασάλο 2-3 και στη συνέχεια ο Βουλκίδης με μπλοκ ισοφάρισε για τον Φοίνικα σε 3-3. Νέο μπλοκ από τον Έλληνα κεντρικό 5-4. Στο τρίτο σετ το παιχνίδι είναι… ντέρμπι αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.  Ο Γκλαστόν ισοφάρισε σε 8-8 και στη συνέχεια ο Παπαδόπουλος τελείωσε με επιτυχία μία πολύ δύσκολη επίθεση για το 9-8. Ο Λέσκοφ με μπλοκ έκανε το 10-8 και το «Πειρατικό» για πρώτη φορά στο τρίτο σετ στο +2. Εκτός τελικής γραμμή η μπάλα στο σέρβις του Γκλαστόν για το 12-10, ενώ κακό σέρβις είχε και ο Βουλκίδης από πλευράς Φοίνικα 12-11. Λάθος από πλευράς Λέσκοφ – έκανε υπέρβαση – και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 13-13. Ο Φοίνικας με σερί 2-0 έφερε το σκορ στο 15-13 και ο κ. Δεληκώστας κάλεσε τάιμ άουτ, ώστε να κόψει τη φόρα στους γηπεδούχους και να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ. Παρόλα αυτά ο Φίλιο με μπλοκ έκανε τα ο16-13 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο +4 η διαφορά μετά την άσχημη επίθεση του Γκλαστόν με τον τεχνικό του Παμβοχαϊκού να καλεί και πάλι τάιμ άουτ. Κόντρα μπάλα για τον Καϊσλασάλο και 19-14 για το «Πειρατικό». Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 19-17 μετά και την λάθος υπόδειξη από τον διαιτητή, αφού η μπάλα σε επίθεση του Φιλανδού βρήκε χέρια, παρόλα αυτά έδωσε άουτ και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Άσσος από τον Δημητούλη 19-18 και στη συνέχεια ο Καϊσλασάλο 20-18 σε ένα  πόντο με πολλές υποσχέσεις. Ο Εβάντρο με επίθεση από τα τρία μέτρα το 21-19. Ο Φίλιο το 23-21 και στη συνέχεια ο Καϊσλασάλο το 24-22, μία ανάσα από τη νίκη ο Φοίνικας. Ο Εβάντρο με άσσο έκανε το 25-22 και ο Φοίνικας επικρατεί με 3-0 σετ του Παμβοχαϊκού.